DayTrading: Piątek 17.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 paź 2014, 00:00

Wzrost
16
52%
Bez zmian
5
16%
Spadek
10
32%

Liczba głosów: 31

karnak
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 17.10.2014

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Na EDku tygodniowym możliwa V- ka pod zamknięcie luki i 50% zniesienia spadków: :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Bardzo silny techniczny sygnal na wzrosty na parze EURJPY D1:

https://www.tradingview.com/x/OOeBQ3aC/

pivot w obrebie 138 jest dobrym celem dla czescie pozycji.
Ostatnio zmieniony 17 paź 2014, 23:07 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Owszem, aapl nie spadał jak inne gdy sp500 leciał.
Ale potem w końcu ruszył w dół ze 102 na 95, a z kolei po wzrostach sp500 z 1820 na prawie 1900 praktycznie nie drgnął - wzrost Apple na 97.... To w zasadzie stanie w miejscu. Wiec sprawa nie jest taka oczywista.

DAX. Pin fajny. Ale nadal Poniżej lini szyi RGR. Jak bedzie powyżej to pomyśle o L :) ponadto na dax mamy przebite linie trendu, o ile ma to jakiekolwiek znaczenie....
Natomiast bardziej mnie zastanawia rzeźnik i powrót nad wybitą LT i jest na tygodniowym tez pin (młotek) tyle, ze czarny. Jakby rzeźnik i ujek chciały up no to raczej indeksy tez up... :)
A póki co miłego weekendu :)

Edit. No i ten EurJpy do kolekcji z usdjpy i gbpjpy. Piny, mlotki.... Nic tylko L pakować :twisted:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

highend pisze:Owszem, aapl nie spadał jak inne gdy sp500 leciał.
Ale potem w końcu ruszył w dół ze 102 na 95, a z kolei po wzrostach sp500 z 1820 na prawie 1900 praktycznie nie drgnął - wzrost Apple na 97.... To w zasadzie stanie w miejscu. Wiec sprawa nie jest taka oczywista.

DAX. Pin fajny. Ale nadal Poniżej lini szyi RGR. Jak bedzie powyżej to pomyśle o L :) ponadto na dax mamy przebite linie trendu, o ile ma to jakiekolwiek znaczenie....
Natomiast bardziej mnie zastanawia rzeźnik i powrót nad wybitą LT i jest na tygodniowym tez pin (młotek) tyle, ze czarny. Jakby rzeźnik i ujek chciały up no to raczej indeksy tez up... :)
A póki co miłego weekendu :)
Piszac tego posta bylem pewien ze odpiszesz jako pierwszy :564:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

ZielonaMgielka pisze: Piszac tego posta bylem pewien ze odpiszesz jako pierwszy :564:
;) oj tam. A tak serio to najbardziej intrygują mnie pary z JPY.
to one najmocniej rosły dzis. I nie wyglada aby chciały sie zatrzymać.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

ZielonaMgielka pisze:Bardzo silny techniczny sygnal na wzrosty na parze EURJPY D1:

obawiam się że tak pięknie to na wzrosty nie wygląda ;) po dzisiejszej świecy już mamy na D1 formację spadającej gwiazdy, wolumeny na sell, a na W1 świeczka ma kształt młotko-wisielca z mocno wykupionym wolumenem... wydaje mi się że zanim będą jakieś większe wzrosty to jeszcze raz przetestujemy minima z tego tygodnia :) ale to tylko moja opinia 8)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

freakout pisze:
ZielonaMgielka pisze:Bardzo silny techniczny sygnal na wzrosty na parze EURJPY D1:

obawiam się że tak pięknie to na wzrosty nie wygląda ;) po dzisiejszej świecy już mamy na D1 formację spadającej gwiazdy, wolumeny na sell, a na W1 świeczka ma kształt młotko-wisielca z mocno wykupionym wolumenem... wydaje mi się że zanim będą jakieś większe wzrosty to jeszcze raz przetestujemy minima z tego tygodnia :) ale to tylko moja opinia 8)
Warunkiem wzrostow jest dla mnie utrzymanie sie aktalnego wsparcia wiec albo lecimy w gore od poczatku tygodnia albo zamykamy transakcje. Pod tymi poziomami wisialo wiele stopow wiec nie ciezko odgadnac kto sie bedzie wyrzucal po tej stronie :) ... Trend mamy wzrostowy , BOJ jeszcze dlugo bedzie luzowal kurek a plynnosc ponizej ostatnich dolkow wlasnie zostala skonsumowana.

Tak jeszcze spytam... jaki wolumen ?
Ostatnio zmieniony 17 paź 2014, 23:29 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

A moze.... Pary JPY... patrząc na rzeźnika i jego spadek ze 180 na 168 i wzrost obecny na 172.... To jednak nadal jestem za dalszym spadkiem....rysujac kreski to spadkowa LT wypada w okolicach 174.... Wiec moze byc tak, ze urosniemy na 174 i zlecimy na 160? Analogicznie pozostałe pary z jpy...

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

highend pisze:A moze.... Pary JPY... patrząc na rzeźnika i jego spadek ze 180 na 168 i wzrost obecny na 172.... To jednak nadal jestem za dalszym spadkiem....rysujac kreski to spadkowa LT wypada w okolicach 174.... Wiec moze byc tak, ze urosniemy na 174 i zlecimy na 160? Analogicznie pozostałe pary z jpy...
Przed nami kontynuacja wzrostow :) ... uwierz mi ... bedziesz mnie cytowal za tydzien albo zamilkne na wieki.

:twisted:

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

euro_pln w zawężającej się formacji - teraz ruch do dolnej bandy:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany