DayTrading: Piątek 17.10.2014
Re: DayTrading: Piątek 17.10.2014
Na EDku tygodniowym możliwa V- ka pod zamknięcie luki i 50% zniesienia spadków: 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Bardzo silny techniczny sygnal na wzrosty na parze EURJPY D1:
https://www.tradingview.com/x/OOeBQ3aC/
pivot w obrebie 138 jest dobrym celem dla czescie pozycji.
Ostatnio zmieniony 17 paź 2014, 23:07 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.
Owszem, aapl nie spadał jak inne gdy sp500 leciał.
Ale potem w końcu ruszył w dół ze 102 na 95, a z kolei po wzrostach sp500 z 1820 na prawie 1900 praktycznie nie drgnął - wzrost Apple na 97.... To w zasadzie stanie w miejscu. Wiec sprawa nie jest taka oczywista.
DAX. Pin fajny. Ale nadal Poniżej lini szyi RGR. Jak bedzie powyżej to pomyśle o L
ponadto na dax mamy przebite linie trendu, o ile ma to jakiekolwiek znaczenie....
Natomiast bardziej mnie zastanawia rzeźnik i powrót nad wybitą LT i jest na tygodniowym tez pin (młotek) tyle, ze czarny. Jakby rzeźnik i ujek chciały up no to raczej indeksy tez up...
A póki co miłego weekendu
Edit. No i ten EurJpy do kolekcji z usdjpy i gbpjpy. Piny, mlotki.... Nic tylko L pakować
Ale potem w końcu ruszył w dół ze 102 na 95, a z kolei po wzrostach sp500 z 1820 na prawie 1900 praktycznie nie drgnął - wzrost Apple na 97.... To w zasadzie stanie w miejscu. Wiec sprawa nie jest taka oczywista.
DAX. Pin fajny. Ale nadal Poniżej lini szyi RGR. Jak bedzie powyżej to pomyśle o L

Natomiast bardziej mnie zastanawia rzeźnik i powrót nad wybitą LT i jest na tygodniowym tez pin (młotek) tyle, ze czarny. Jakby rzeźnik i ujek chciały up no to raczej indeksy tez up...

Edit. No i ten EurJpy do kolekcji z usdjpy i gbpjpy. Piny, mlotki.... Nic tylko L pakować

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- ZielonaMgielka
- Maniak
Piszac tego posta bylem pewien ze odpiszesz jako pierwszyhighend pisze:Owszem, aapl nie spadał jak inne gdy sp500 leciał.
DAX. Pin fajny. Ale nadal Poniżej lini szyi RGR. Jak bedzie powyżej to pomyśle o Lponadto na dax mamy przebite linie trendu, o ile ma to jakiekolwiek znaczenie....

ZielonaMgielka pisze: Piszac tego posta bylem pewien ze odpiszesz jako pierwszy

to one najmocniej rosły dzis. I nie wyglada aby chciały sie zatrzymać.
obawiam się że tak pięknie to na wzrosty nie wyglądaZielonaMgielka pisze:Bardzo silny techniczny sygnal na wzrosty na parze EURJPY D1:

- ZielonaMgielka
- Maniak
Warunkiem wzrostow jest dla mnie utrzymanie sie aktalnego wsparcia wiec albo lecimy w gore od poczatku tygodnia albo zamykamy transakcje. Pod tymi poziomami wisialo wiele stopow wiec nie ciezko odgadnac kto sie bedzie wyrzucal po tej stroniefreakout pisze:obawiam się że tak pięknie to na wzrosty nie wyglądaZielonaMgielka pisze:Bardzo silny techniczny sygnal na wzrosty na parze EURJPY D1:
pivot w obrebie 138 jest dobrym celem dla czescie pozycji.po dzisiejszej świecy już mamy na D1 formację spadającej gwiazdy, wolumeny na sell, a na W1 świeczka ma kształt młotko-wisielca z mocno wykupionym wolumenem... wydaje mi się że zanim będą jakieś większe wzrosty to jeszcze raz przetestujemy minima z tego tygodnia
ale to tylko moja opinia

Tak jeszcze spytam... jaki wolumen ?
Ostatnio zmieniony 17 paź 2014, 23:29 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 2 razy.
A moze.... Pary JPY... patrząc na rzeźnika i jego spadek ze 180 na 168 i wzrost obecny na 172.... To jednak nadal jestem za dalszym spadkiem....rysujac kreski to spadkowa LT wypada w okolicach 174.... Wiec moze byc tak, ze urosniemy na 174 i zlecimy na 160? Analogicznie pozostałe pary z jpy...
- ZielonaMgielka
- Maniak
Przed nami kontynuacja wzrostowhighend pisze:A moze.... Pary JPY... patrząc na rzeźnika i jego spadek ze 180 na 168 i wzrost obecny na 172.... To jednak nadal jestem za dalszym spadkiem....rysujac kreski to spadkowa LT wypada w okolicach 174.... Wiec moze byc tak, ze urosniemy na 174 i zlecimy na 160? Analogicznie pozostałe pary z jpy...

euro_pln w zawężającej się formacji - teraz ruch do dolnej bandy:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.