Witam, czas na nowy temat (tzw edycje, jak sie edytuje tytul dziennika?) w którym skupie się wyłącznie na MM i RR.
Od paru miesiecy finalnie lecialy wtopy bo zmienilem system na long terma... system byl long term a pozycje jak do day tradingu. Stres, emocje i jeszcze raz za duze pozycje w stosunku do depo. 
Jest tutaj mnóstwo tematów, wszyscy polegli, po chwili chwaly i tak zawsze przychodzi porażka. Nie widzialem ani jednego dziennika, który byl by pokazany, prowadzony dluzej niz rok gdzie mamy regularny zysk, gdzie zarabiamy. 
Wielu ludzi poucza, sam tez to robilem, a czesto byly to puste slowa bo i tak sam popelnialem te same bledy zbyt pewny swoich sygnalow, swojej analizy, finalnie zawsze winne bylo MM, nie dopasowanie wartosci portfela to ruchow na rynku, ktore ostatnimi czasy są bardzo wzmożone. Nauczylem się nie dokladac do pozycji. Pozycja ma byc jedna na sygnal. Ma miec ogromne SL i jeszcze wieksze TP. 
Na każde 250zł ma przypadac 0,01 lota. Powinienem podwajac konto co dwa miesiące. 
Bede zwiekszał stawke co kazde 250zł. Taki jaki będzie balance konta taka będzie transakcja.
Przy kwocie 250zł na transakcje powinno mi starczyć na zagranie 4/5 sygnałów.
Wszystkie pary walutowe. 
Broker z duzymi spreadami 

One nie powinny miec wplywu na moje wyniki.
Raz w tygodniu wkleje podsumowanie mojego konta.
Z koncem grudnia powinno byc 500zl
z koncem lutego 1000
z koncem kwietnia 2000
z koncem czerwca 4000
z koncem sierpnia 8000
z koncem pazdziernika 16000 
itd
Deklaruje się trzymać zasad MM i RR. O reszcie zdecyduje system i moje wyczucie rynku czy jakos tak  

pozdrawiam