EFFECTIVE EXPERIMENT

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
EFFECTIVE

Re: EFFECTIVE EXPERIMENT

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

zamienil stryjek siekierke na kijek :) zawieszam moja forumowa dzialalnosc. Te dwa nie zrealizowane zyski przechylily szale. Normalnie bym je zamknal ale forumowa presja wyciagniecia z nich po pare set pips zrobila swoje. Pieniadz lubi cisze a ja inwestowanie bez presji.

Pozdrawiam i do kiedys tam.

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Nie zamknąłeś tej eski na AUD/USD ?
Nie przejmuj się.
Ja w tym tygodniu przegapiłem dwa wejścia które prawidłowo przewidziałem i też mnie to boli.

luxtorpeda

Nieprzeczytany post autor: luxtorpeda »

EFFECTIVE pisze:Te dwa nie zrealizowane zyski przechylily szale. Normalnie bym je zamknal ale forumowa presja wyciagniecia z nich po pare set pips zrobila swoje.
O jakiej presji piszesz? Żadnej tutaj nie zauważyłem. Po prostu się pomyliłeś i tyle, grunt to umieć się przyznać ale powodzenia tam poza forum.

EFFECTIVE

lolek pisze:Nie zamknąłeś tej eski na AUD/USD ?
Nie przejmuj się.
Ja w tym tygodniu przegapiłem dwa wejścia które prawidłowo przewidziałem i też mnie to boli.
Niestety, mimo wszystko jak już się wejdzie w pozycje i widzisz jednego dnia 800zl zysku, drugiego 1000zł (co rowna się mojej pensji na etacie) zysku i nie realizujesz (a zawsze to robisz), (zwłaszcza, ze ja zawsze celuje daleko a zamykam krótko bo to mi wychodzi najlepiej) to później boli bardziej niż nie zajecie pozycji w ogole) dlatego nie zamieszczam więcej screenów tuż po wejściu, bo to jednak robi dziwne rzeczy w mojej głowie (chęć popisania się ze potrafie przewidzieć cały ruch, a tego mi wcale nie potrzeba do szczescia).

:564:

Awatar użytkownika
mosek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mosek »

Jakieś ciekawe wejścia miałeś ostatnio, oczywiście te zakończone już ? Proszę o screeny :)
'Chwytamy trend za jaja i wykręcamy tak, że się zesra pipsami. Nasz plan to trzymać się planu. Przejdziemy przez sesję jak gówno przez rurę.'

EFFECTIVE

mosek pisze:Jakieś ciekawe wejścia miałeś ostatnio, oczywiście te zakończone już ? Proszę o screeny :)

Od czwartku bawie sie w konkursie armady, jak wejscie sie skonczy to je wstawie. Póki co dziewiąty.

pozdro

http://www.armadamarkets.com/demo-contest/

EFFECTIVE

Witam, czas na nowy temat (tzw edycje, jak sie edytuje tytul dziennika?) w którym skupie się wyłącznie na MM i RR.
Od paru miesiecy finalnie lecialy wtopy bo zmienilem system na long terma... system byl long term a pozycje jak do day tradingu. Stres, emocje i jeszcze raz za duze pozycje w stosunku do depo.
Jest tutaj mnóstwo tematów, wszyscy polegli, po chwili chwaly i tak zawsze przychodzi porażka. Nie widzialem ani jednego dziennika, który byl by pokazany, prowadzony dluzej niz rok gdzie mamy regularny zysk, gdzie zarabiamy.
Wielu ludzi poucza, sam tez to robilem, a czesto byly to puste slowa bo i tak sam popelnialem te same bledy zbyt pewny swoich sygnalow, swojej analizy, finalnie zawsze winne bylo MM, nie dopasowanie wartosci portfela to ruchow na rynku, ktore ostatnimi czasy są bardzo wzmożone. Nauczylem się nie dokladac do pozycji. Pozycja ma byc jedna na sygnal. Ma miec ogromne SL i jeszcze wieksze TP.
Na każde 250zł ma przypadac 0,01 lota. Powinienem podwajac konto co dwa miesiące.
Bede zwiekszał stawke co kazde 250zł. Taki jaki będzie balance konta taka będzie transakcja.
Przy kwocie 250zł na transakcje powinno mi starczyć na zagranie 4/5 sygnałów.
Wszystkie pary walutowe.
Broker z duzymi spreadami ;) One nie powinny miec wplywu na moje wyniki.
Raz w tygodniu wkleje podsumowanie mojego konta.
Z koncem grudnia powinno byc 500zl
z koncem lutego 1000
z koncem kwietnia 2000
z koncem czerwca 4000
z koncem sierpnia 8000
z koncem pazdziernika 16000
itd
Deklaruje się trzymać zasad MM i RR. O reszcie zdecyduje system i moje wyczucie rynku czy jakos tak :pray:
pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lucek »

Witam.

Chętnie zobaczę Twoje zmagania, dlatego proszę o ff lub myfxbook :)

Pozdrawiam Serdecznie i życzę powodzenia
No pain, no gain

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

EFFECTIVE pisze:Jest tutaj mnóstwo tematów, wszyscy polegli, po chwili chwaly i tak zawsze przychodzi porażka. Nie widzialem ani jednego dziennika, który byl by pokazany, prowadzony dluzej niz rok gdzie mamy regularny zysk, gdzie zarabiamy.
czyżby? a dziennik klonmarcina? ;)

niemniej jednak życzę powodzenia, cele masz jak najbardziej realne, byleby nie robić głupot i będzie ok :)

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Harvey »

freakout pisze:
EFFECTIVE pisze:Jest tutaj mnóstwo tematów, wszyscy polegli, po chwili chwaly i tak zawsze przychodzi porażka. Nie widzialem ani jednego dziennika, który byl by pokazany, prowadzony dluzej niz rok gdzie mamy regularny zysk, gdzie zarabiamy.
czyżby? a dziennik klonmarcina? ;)

niemniej jednak życzę powodzenia, cele masz jak najbardziej realne, byleby nie robić głupot i będzie ok :)

A czy klonmarcin kiedykolwiek podpiął konto pod myfxbook bądź pokazał stejta? NIE . Jedyną osobą którą pokazał że można zarobić "był" WUZA, ciągle śledzę jego poczynania i wierze że od listopada chłopak wymiecie. Oczywiście szacun dla Klonmarcina za przekazywaną wiedzę bądź jej skrawki, oczywiście to że nie pokazał dowód zarabiania 'grubego' hasju nie ujmuje mu doświadczenia i wiedzy na temat FX. I nie zmienia to również poziomu szacunku jakim darzę go za zaangażowanie w to forum, to chyba jedyny dziennik z którego można coś wyciągnąć. pozdr
"trading is waiting"

Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html

Follow The Momo

ODPOWIEDZ