Price Action- szukam info

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
kamilussss
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kamilussss »

Witam, poszukuję wiedzy o odczytywaniu momentum ceny za pomocą Price Action, najlepiej w j.polskim.
Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodź. Jeśli nie umiesz chodzić, czołgaj się. Ale bez względu na wszystko – posuwaj się naprzód.

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Mógłbyś sprecyzować co masz na myśli pisząc -odczytywanie momentum... ?

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Price Action- szukam info

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
kamilussss
Gaduła
Gaduła

silveRbull pisze:Mógłbyś sprecyzować co masz na myśli pisząc -odczytywanie momentum... ?
Momentum - czyli impet ceny.

-- Dodano: 15 paź 2014, 19:11 --
Sorry cię bardzo że tak naskakuje ale czy ty wiesz co to jest momentum, nie PA tylko momentum, impet z jakim porusza się cena, dokładniej pieniądze, kto pcha duże siano i w jakim kierunku.

-- Dodano: 15 paź 2014, 19:18 --

tu jest dobry watek na FF ale potrzebuje wiecej i w pl http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=307381
Jeśli nie umiesz latać, biegnij. Jeśli nie umiesz biegać, chodź. Jeśli nie umiesz chodzić, czołgaj się. Ale bez względu na wszystko – posuwaj się naprzód.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

kamilussss pisze:
silveRbull pisze:Mógłbyś sprecyzować co masz na myśli pisząc -odczytywanie momentum... ?

Sorry cię bardzo że tak naskakuje ale czy ty wiesz co to jest momentum, nie PA tylko momentum, impet z jakim porusza się cena, dokładniej pieniądze, kto pcha duże siano i w jakim kierunku.
Najlepiej by było jakbyś na wstępie sprecyzował pytanie zakładając wątek, bo jak widzisz nie tylko ja mam problem z tym co "autor" miał na myśli...

Jeżeli w linkach, które podałem nie ma mowy o "odczytywaniu momentum ceny za pomocą Price Action", to powiem szczerze, że to pewnie jakieś novum i wiedza tajemna, więc nie każdemu było dane mieć dostęp do tak ważnych i kluczowych informacji...

Może zacznijmy od podstaw: czym jest cena i z czego wynika :?:

Żeby zobaczyć "kto pcha duże siano i w jakim kierunku" to żadne "momentum" Ci nie pokaże, ale to całkiem inny temat do dyskusji, gdzie słowem kluczowym jest volumen :roll:

Pzdr :d :p

przemek211
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przemek211 »

Kolega kamiluss chyba niebardzo rozumie czym jest price action. Wklejam dla niego i potomnych.
http://www.investopedia.com/terms/p/price-action.asp
"Nie pocę się codziennie przez trzy godziny tylko po to, aby dowiedzieć się, jak to jest się pocić" - Michael Jordan

Awatar użytkownika
kamilussss
Gaduła
Gaduła

niemiaszek pisze:
kamilussss pisze:

Najlepiej by było jakbyś na wstępie sprecyzował pytanie zakładając wątek, bo jak widzisz nie tylko ja mam problem z tym co "autor" miał na myśli...

Jeżeli w linkach, które podałem nie ma mowy o "odczytywaniu momentum ceny za pomocą Price Action", to powiem szczerze, że to pewnie jakieś novum i wiedza tajemna, więc nie każdemu było dane mieć dostęp do tak ważnych i kluczowych informacji...

Może zacznijmy od podstaw: czym jest cena i z czego wynika :?:

Żeby zobaczyć "kto pcha duże siano i w jakim kierunku" to żadne "momentum" Ci nie pokaże, ale to całkiem inny temat do dyskusji, gdzie słowem kluczowym jest volumen :roll:

Pzdr :d :p

Jak się podpisuje w temacie to się czyta to co auto zamiescil w pierwszym poście a nie sam temat, volumen czyli VSA nie o to mi chodzi, przeczytaj sobie ten wontek na FF co erzucilem to może przy odrobinie szczęścia zalapiesz temat, bo za bystry po twoich postrach to nie jesteś widzę.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

kamilussss pisze: Jak się podpisuje w temacie to się czyta to co auto zamiescil w pierwszym poście a nie sam temat, volumen czyli VSA nie o to mi chodzi, przeczytaj sobie ten wontek na FF co erzucilem to może przy odrobinie szczęścia zalapiesz temat, bo za bystry po twoich postrach to nie jesteś widzę.
Przeczytaj jeszcze raz, dokładnie to co napisałeś i ochłoń trochę, bo źle patrzysz :shock: , ale jeszcze długa droga przed Tobą... :mrgreen:

VSA - to wskaźnik/indyk oparty o dane z volumenu, ale Ty naprawdę nie wiesz czym jest volumen i żeby rozwiać Twoje wątpliwości to nie chodzi mi o volumen tickowy danego broka widziany w mt4 :idea:

Jak się czyta to co wypisujesz to faktycznie mój poziom jest nieodpowiedni do rozmowy z Tobą, a wycieczki osobiste zostaw dla siebie i tych bardziej bystrych, którzy dorównują do Twojego poziomu :p :d

przemek211
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przemek211 »

Hmm. Myślę że cytując Twoje zdania z pierwszego wpisu, czytał to co napisałeś. Pewnie nie jednokrotnie. Ale do rzeczy. Temat do którego link podałeś niema nic o odczytywaniu momentum. To system który bazuje na wejściach po świecy momentum. A kto i gdzie pcha duże ,,siano" to temat tak jak pisał niemiaszek rozbija się już o volumen.
"Nie pocę się codziennie przez trzy godziny tylko po to, aby dowiedzieć się, jak to jest się pocić" - Michael Jordan

Awatar użytkownika
kamilussss
Gaduła
Gaduła

niemiaszek pisze:
kamilussss pisze: Jak się podpisuje w temacie to się czyta to co auto zamiescil w pierwszym poście a nie sam temat, volumen czyli VSA nie o to mi chodzi, przeczytaj sobie ten wontek na FF co erzucilem to może przy odrobinie szczęścia zalapiesz temat, bo za bystry po twoich postrach to nie jesteś widzę.
Przeczytaj jeszcze raz, dokładnie to co napisałeś i ochłoń trochę, bo źle patrzysz :shock: , ale jeszcze długa droga przed Tobą... :mrgreen:

VSA - to wskaźnik/indyk oparty o dane z volumenu, ale Ty naprawdę nie wiesz czym jest volumen i żeby rozwiać Twoje wątpliwości to nie chodzi mi o volumen tickowy danego broka widziany w mt4 :idea:

Jak się czyta to co wypisujesz to faktycznie mój poziom jest nieodpowiedni do rozmowy z Tobą, a wycieczki osobiste zostaw dla siebie i tych bardziej bystrych, którzy dorównują do Twojego poziomu :p :d
Wkradł się mały błąd, :mrgreen: miało być odpisuje a nie podpisuje, nie oceniaj ludzi po pozorach to świadczy o tobie, VSA - wolumen rzeczywisty znajdziesz na kontraktach i to jest prawidłowy volumen mam nadzieje że ci zaimponowałem. :P

-- Dodano: 16 paź 2014, 10:06 --

Żeby rozwiać wszystkie wątpliwości, film FxLamera - https://www.youtube.com/watch?v=i762KaEkKjQ

-- Dodano: 16 paź 2014, 13:02 --

No tak, jak zjechać początkującego to wszyscy chętni, a jak trzeba pomóc to nikogo nie ma, hahaha, no nic trzeba samemu przeszukiwać zasoby sieci. :P

ODPOWIEDZ