Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
sekuds
Bywalec
Bywalec

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: sekuds »

mariusztrader pisze:
sekuds pisze:Napiszcie prosze, jak w rzeczywistosci wyglada wspolpraca z IC Markets. Szukajac alternatywy dla Armady otworzylem konto w Dukascopy i jest OK natomiast brakuje mi MT4...
O ile pamiętam, to w Dukasie możesz korzystać z MT4 innego brokera... Sprawdź sobie na ich stronie jak to zrobić :wink:

Zbyt duzo zachodu. Ponadto nie lubie rozwiazan, ktorych nie rozumiem :) Jest tam, bodajze jakis "bridge" umozliwiajacy kopiowanie zlecen do MT4, ale nie moge sobie pozwolic na blad techniczny czy tez bledne kwotowanie zatem ten pomysl, jak dla mnie odpada.

Ale dziekuje za sugestie :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

mariusztrader pisze:
sekuds pisze:Napiszcie prosze, jak w rzeczywistosci wyglada wspolpraca z IC Markets. Szukajac alternatywy dla Armady otworzylem konto w Dukascopy i jest OK natomiast brakuje mi MT4...
O ile pamiętam, to w Dukasie możesz korzystać z MT4 innego brokera... Sprawdź sobie na ich stronie jak to zrobić :wink:
http://forexclub.pl/brokerzy/dukascopy- ... atrader-4/

Ale nie jest to super wygodne rozwiązanie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: DanielFX »

mrpioter pisze:Dołączam się do pytania, jaką proponujecie alternatywę dla Armady? Jaki jest broker, który daje podobne warunki handlu, (oczywiście na MT4)?
Polecam sprawdzić ofertę IC Markets:

http://forex-nawigator.biz/forum/ic-markets-t25151.html
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

sekuds
Bywalec
Bywalec

Mozesz prosze podsumowac dyskusje z tamtego watku i zasugerowac najrozsadniejsza metode wplaty i wyplaty zyskow?

1 - Jaki jest najtanszy sposob wplaty i ile wynosi
2 - jaki jest najtanszy sposob wyplaty i ile wynosi
3 - jak ksztaltuja sie oplaty przy przelewach karta zasilajac konto i wyciagajac z konta gotowke rowniez na karte

Bardzo dziekuje :D

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Odpowiadając na pytanie odnośnie icMarkets to powiem ze korzystam z usług tego brokera i jestem bardziej zadowolony aniżeli z usług Armady. Konto które posiadam to true ECN z MT4. Platforma spisuje sie znakomicie. Żadnych zawiech, rekwotowan, czy poślizgów. Egzekucja zlecen błyskawiczna, kwotowania bardzo bobre. Jak dla mnie chodzi idealnie. Ci co korzystają z Irona pewnie nie uwierzą, ale lekkie wychylenie ceny i jesteście w proficie.

Jeżeli komuś zależy na natychmiastowym doładowaniu konta to polecam opcje płatności karta albo Skrill. Za taka przyjemność naliczana jest prowizja coś koło 2%. Nie pamietam juz ale od 200 EURO zapłaciłem 6 euro płacąc Visa. Podczas zasilania panel od razu informuje cie o wysokości opłaty. Aha, nie ma konta w PLN. Przynajmniej ja takiej opcji nie wypatrzyłem....

Niestety nie ma nic za darmo. Podatek od luksusu trzeba zapłacić a jak ktoś nie chce to niech wybierze innego brokera gdzie po doładowaniu czeka sie kilka godzin jak nie dni. W Armadzie czekałem około 1,5 godz. Jeżeli kogoś interesuja szczegóły i zniżki. Od standardowej prowizji (2 USD mniej za lota) to mogę sprawdzic i udzielić instrukcji co i jak, ale z racji ze nie jest to wątek icMarkets zapraszam na priv....

Pozdrawiam

Skowyrny
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Skowyrny »

Uważajcie podczas czytania oferty IC.

Jak zapoznajesz się z nią po angielsku to ok, ale w momencie jak tłumaczysz za pomocą google tłumacz to wychodzą kwiatki. Nie wiedziałem że AUD tłumaczy się na PLN. Poza tym widać że nie zależy mu na polskim rynku.

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

No, wiesz.... Polska to nie pępek świata. Polonia w Australii to z reguły ludzie w podeszłym wieku a młodzież zdążyła już się stopić z tubylcami. Jeżeli sami o to nie zadbamy to tak naprawdę nie ma kto tam nas reprezentować. Sam broker ciągle się rozwija. Zanim dotrze do Polski skupia się głównie na olbrzymim rynku Azjatyckim, ale to wcale nie umniejsza jego marki. Wiele instytucji pomija w swoich planach nasz kraj. Widać to dosłownie na każdym kroku. Chociażby instrukcja obsługi czegokolwiek na zachodzie napisana jest w języku słowackim, czeskim, węgierskim, rosyjskim ale polskiego brak......

Pozdrawiam

sekuds
Bywalec
Bywalec

IC Markets to jakis zart. Wlasnie zostalem zastopowany z pozycji NZD USD kiedy SL znajdowal sie 8,0 pipsow (słownie: osiem pipsów) od mojego SL. Rozszerzyli SL z 0,5 pipsow do 8,0. Czy ma ktos jakas rzeczywista alternatywe dla Armady, bo ICMarkets to kpina. Dodam jeszcze, ze u 2 innych brokerow spread byl normalny.

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

IC Markets nie jest animatorem rynku, a przez to nie może rozszerzyć spredu. To nie ten model egzekucji forex. Cały "price fead", a zatem także spready pochodzą bezpośrednio od ponad 50-ciu dostawców płynności. Jeżeli dochodzi nawet do rozszerzenia spreadu, to dzieje się tak ponieważ zaistniały ku temu takie warunki rynkowe. Pisze to i tak nad wyrost, ponieważ handluję w IC Markets i powiem szczerze, że jeszcze nie spotkałem się osobiście z przypadkiem który by mi jakoś zaszkodził. Stawiałem nawet wąskiego stopa pod dane makroekonomiczne i wszystko było w porządku.

Rozumiem, że spotkała cię przykra sprawa, ale być może dało by się tego uniknąć. Jeżeli to możliwe to podaj trochę więcej szczegółów twojej transakcji. Kiedy ją zawierałeś, w jakich okolicznościach, może przedstaw print screeny. Dobrze by było, jakbyś zdradził z jakimi brokerami porównywałeś IC Markets i jaką metodę porównawczą zastosowałeś. Jeżeli będę wstanie to chętnie ci pomogę.

Jeżeli chodzi o inną alternatywę dla Armady to poza IC Markets raczej nie znajdziesz. Albo inaczej, znajdziesz ale musisz liczyć się z wyższym depozytem startowym na poziomie przynajmniej 1000 USD, albo wątpliwą marką lub brokerem nieregulowanym, a w zasadzie otrzymasz dokładnie dostęp do tego samego rynku co w IC Markets. Tutaj broker naprawdę nie decyduje o wysokości spreadu. Być może wystarczy coś zmodyfikować we własnej strategi i wszystko się jakoś wyklaruje. Po co szukać dostępu do czegoś co już masz. Jesteś na prawdziwym rynku i nic tu już nie da się wymyśleć. A nawet gorzej, możesz trafić na jakąś fałszywkę....

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Rozmowy o innych brokerach proszę prowadzić w wątku do tego przeznaczonym.

ODPOWIEDZ