Dzięki. Interesujący artykuł.wariatgdynia pisze:Witam
Cos o ropie. http://pulsinwestora.pb.pl/3893869,3215 ... m-cen-ropy
DayTrading: Poniedziałek 13.10.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 13.10.2014
The only way is up
Generalnie jak to w forexie, sytuacja jest teraz bardzo napięta.Damian2 pisze:Ależ ten edek się długo kręci, nie mogą przekroczyć tego 1.27 no cóż jeśli nie przekroczą to tyle po wzrostach, a liczyłem, że dojdzie na jakieś 1.2730-50 i powoli wróci do trendu.
Wciąż jest więcej sygnałów na "L" , ale za to pojawił się bardzo niepokojący sygnał na M15 - spora świeczka przykrywająca. Co ciekawe nie przebiła poziomu 1.2675. Biorąc pod uwagę ilość wsparć, ten engulf może być fejkiem do wycinki stopów. Ludzie powchodzą w "eSki" i się zacznie.
Również na H1 są spadające gwiazdki

No nic, z racji że się zrobiło mniej ciekawi, zabezpiecznie zysku i czekamy.
Te sygnały do "S" porobiły się zbyt czytelne żeby mogły być prawdziwe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 13 paź 2014, 17:11 przez Mpapiez, łącznie zmieniany 1 raz.
To byly prawdopodobnie najlepsze momenty na zamkniecie es na sp500highend pisze:Sapina pieknie. Rzeznik.... oraz... apple.
W koncu sie rozpedzaja

https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
e tam.... poziom 17xx (1750?) bedzie całkiem niezły do zamknięcia SNowy500 pisze:To byly prawdopodobnie najlepsze momenty na zamkniecie es na sp500highend pisze:Sapina pieknie. Rzeznik.... oraz... apple.
W koncu sie rozpedzaja

zakładam, że Apple spadnie w okolice luki (75$ za akcje), ale nie wiem ile wtedy by miał mieć sp500, skoro apple nadal w okolicach $100 za akcje, a sp500 poniżej 1900.... hehe.
Ostatnio zmieniony 13 paź 2014, 17:20 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Tylko przypomnij sobie ile razy jak coś było bardzo czytelne to było na odwrót albo jednak zgodnie bo ludzie też stwierdzili, że jest zbyt czytelne, żeby tak poszło haha, to niestety zawsze może iść w dwie strony i bez jakiegoś mocnego wydarzenia nie da sie tak naprawdę przewidzieć... Bo na dobrą sprawę strefa euro sobie nie radzi, dane caly czas są złe, stany też nie są jakoś mocne, więc którzy jednak słabsi... Ja bym obstawiał jednak na październik testowanie minimów z krwawego piątku i przejście poniżej 1.25Mpapiez pisze:Generalnie jak to w forexie, sytuacja jest teraz bardzo napięta.Damian2 pisze:Ależ ten edek się długo kręci, nie mogą przekroczyć tego 1.27 no cóż jeśli nie przekroczą to tyle po wzrostach, a liczyłem, że dojdzie na jakieś 1.2730-50 i powoli wróci do trendu.
Wciąż jest więcej sygnałów na "L" , ale za to pojawił się bardzo niepokojący sygnał na M15 - spora świeczka przykrywająca. Co ciekawe nie przebiła poziomu 1.2675. Biorąc pod uwagę ilość wsparć, ten engulf może być fejkiem do wycinki stopów. Ludzie powchodzą w "eSki" i się zacznie.
Również na H1 są spadające gwiazdki...
No nic, z racji że się zrobiło mniej ciekawi, zabezpiecznie zysku i czekamy.
Te sygnały do "S" porobiły się zbyt czytelne żeby mogły być prawdziwe.
kukam czy zrobia jakis podwojny dolek na sp500 jak wybronia znowu to moze byc ciekawie jeszcze dzis
zwracam uwagę na rosnące ceny zbóż i ogólnie commodities. Nawet cotton ruszyło. A to dopiero początek....
nie no jesli chodzi o waluty to taki denerwujacy rangee jest ze chyba wroce na azje dopiero
w weekend wrzucałem analize Tesli pisząc, że LT zostanie przebita.
Wklejam aktualny wykres. Czy wymaga komentarza?
Wskazany jakiś retest może? Albo i nie... i S do $170 albo i niżej... Tylko miałem nie shorcić Tesli
Wklejam aktualny wykres. Czy wymaga komentarza?
Wskazany jakiś retest może? Albo i nie... i S do $170 albo i niżej... Tylko miałem nie shorcić Tesli

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
z Edkiem pare pipsów zjechali, jeżeli teraz przebiją to polecą ku nieba