Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]
Email problem rozwiązany .
Wynika że nie dopisałem portu w linijce SMTP serwer, gdy wpisywałem dane za pierwszym razem podałem port nieświadomie później coś mi się skasowało i portu już nie podałem a nie skojarzyłem tego bo maile po wciśnięciu test przychodziły, w każdym bądź razie w tym starszym Twoim temacie także chodziło o port, także gdyby ktoś miał podobny problem z mailem, przyczyną może być nie wpisany port.
Wynika że nie dopisałem portu w linijce SMTP serwer, gdy wpisywałem dane za pierwszym razem podałem port nieświadomie później coś mi się skasowało i portu już nie podałem a nie skojarzyłem tego bo maile po wciśnięciu test przychodziły, w każdym bądź razie w tym starszym Twoim temacie także chodziło o port, także gdyby ktoś miał podobny problem z mailem, przyczyną może być nie wpisany port.
Dawno to było więc już nie kojarzę ale to chyba nie była kwestia portu. Z tego co pamiętam to coś się zapychało kiedy zbyt dużo maili było do przesłania.kolbi123 pisze:Email problem rozwiązany .
Prawidłowa konfiguracja to podstawa.kolbi123 pisze:Email problem rozwiązany .
Kilka lat temu był problem z gmail i różne cuda trzeba było robić, żeby MT4 chciało współpracować.
Pewnie teraz jest to rozwiązane, nie wiem, bo sam z powiadomień email nigdy nie korzystałem.
Witam
Być może ja ogólnie źle kombinuje , i być może ktoś z forumowiczów ma lepsze rozwiazania
1 Siatka
poszukuje czegoś co by podmieniło standardową siatkę w mt4 , cel to np siatka co 10pips dla interwałów od M1 do 1h i 100pips dla int. powyżej 1h
Uważam że takie rozwiązanie jest bardzo mylące .
Próby ze sztywną skalą nie bardzo działają , a wskaźnik Grid Bulider,
http://www.mql5.com/en/code/7292
wydaje się być idealny, z jedna wadą , niestety te linie można zaznaczyć i przesunąć , w standardowej to jest nie możliwe i tak powinno zostać
Inna opcja to skrypty :
http://www.mql5.com/en/code/9005
ale przynajmniej u mnie kompilują się z błędami, a właściwie się przez te błędy nie kompilują
2 Alarmy
to co jest w mt 4 to kompromitacja dla programistów MQ, w porównaniu np do Deal Booka monitorując "x" par dzwięk można sobie włożyć w buty , namiastką jest mały pliczek bat, uruchamiany przy wyznaczonym poziomie ceny ,
ale czy jest jakiś skrypt umożliwiający przypisanie tego pliku bat do konkretnej pary
obecnie jest to dosyć czasochłonne i kłopotliwe
Być może ja ogólnie źle kombinuje , i być może ktoś z forumowiczów ma lepsze rozwiazania
1 Siatka
poszukuje czegoś co by podmieniło standardową siatkę w mt4 , cel to np siatka co 10pips dla interwałów od M1 do 1h i 100pips dla int. powyżej 1h
wydaje się być idealny, z jedna wadą , niestety te linie można zaznaczyć i przesunąć , w standardowej to jest nie możliwe i tak powinno zostać
Inna opcja to skrypty :
ale przynajmniej u mnie kompilują się z błędami, a właściwie się przez te błędy nie kompilują
2 Alarmy
to co jest w mt 4 to kompromitacja dla programistów MQ, w porównaniu np do Deal Booka monitorując "x" par dzwięk można sobie włożyć w buty , namiastką jest mały pliczek bat, uruchamiany przy wyznaczonym poziomie ceny ,
ale czy jest jakiś skrypt umożliwiający przypisanie tego pliku bat do konkretnej pary
Jeżeli chodzi o siatkę, polecam: Dodałem linijkę, żeby nie były te linie i etykiety klikalne.Sekstus pisze:Witam
1 Siatka
Inna opcja to skrypty :
2 Alarmy
W starej wersji MQL4 nie było opcji ustawienia obiektu jako nieklikalny (OBJPROP_SELECTABLE).
Dlatego wszystkie stare kody rysują czy tworzą obiekty, które można zaznaczyć i usunąć.
Obecnie trzeba samemu dopisać linijkę do właściwości obiektu, np.:
ObjectSet("Object_Name",OBJPROP_SELECTABLE,false);
-- Dodano: sob 11-10-2014, 16:07 --
Nieklikalny: Powinny teraz działać:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mam jeszcze pytanko odnośnie wskaźnika better volume indicator v1.5, tz występują w nim kolorowe słupki, znalazłem nawet jakiś opis tych słupków z tym że kolory sie nie bardo zgadzają z opisem, może ktoś sie spotkał z opisem dla tej własnie wersji ?.
Pewnie czytałeś opis z e-minis?kolbi123 pisze:Mam jeszcze pytanko odnośnie wskaźnika better volume indicator v1.5, tz występują w nim kolorowe słupki, znalazłem nawet jakiś opis tych słupków z tym że kolory sie nie bardo zgadzają z opisem, może ktoś sie spotkał z opisem dla tej własnie wersji ?.
Taki wskaźnik w MT4 jest o kant-dupy-otłuc.
MT4 nie posiada danych o wolumenie ask i wolumenie bid.
MT4 posiada jedynie wolumen tickowy, zbiorczy.
Nie szukaj cudownych wskaźników, bo jedynym "cudownym" wskaźnikiem jest goły wykres.
Lepszego nie znajdziesz.
-- Dodano: sob 11-10-2014, 22:04 --
Zainteresuj się Hilbert-em i Ehlers-em.Krys pisze:Macie może taki wskaźnik?
Ehlers Sinewave na MT4 powinineś znaleźć.
Hilbert Sinewave nie znalazłem na MT4.
Jeżeli ktokolwiek ma, to chyba wersję profesjonalną, za którą zapłacił sporo kasy programiście.
Opis do better volumen by się jednak przydał, masz racje we wszystkich punktach, ale ja tez na to inaczej patrze.
W takim razie, załóż konto u brokera EMINIS.kolbi123 pisze:Opis do better volumen by się jednak przydał, masz racje we wszystkich punktach, ale ja tez na to inaczej patrze.
Nie na platformie MT4, tylko np. na NINJA lub innej.
Oni mają zawsze kilka do wyboru.
Zrobiłem sobie na próbę takie dwa klawisze przy pomocy tego softu http://www.mt4gui.com/

хостинг изображений png
Jednak jest pewna niedogodność z tym związana. Współrzędne położenia klawiszy są określane za pomocą parametrów x,y i w przypadku zmiany ekranu na taki z inną rozdzielczością ich położenie względem wykresu również się zmienia. Pewnie niewiele się da z tym zrobić (pomijam każdorazowe wklepywanie nowych współrzędnych x, y) ale może ktoś ma jakiś patent na powiązanie takich obiektów z wykresem a nie z rozdzielczością ekranu?

хостинг изображений png
Jednak jest pewna niedogodność z tym związana. Współrzędne położenia klawiszy są określane za pomocą parametrów x,y i w przypadku zmiany ekranu na taki z inną rozdzielczością ich położenie względem wykresu również się zmienia. Pewnie niewiele się da z tym zrobić (pomijam każdorazowe wklepywanie nowych współrzędnych x, y) ale może ktoś ma jakiś patent na powiązanie takich obiektów z wykresem a nie z rozdzielczością ekranu?