Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Nieprzeczytany post autor: kolbi123 »

Email problem rozwiązany .

Wynika że nie dopisałem portu w linijce SMTP serwer, gdy wpisywałem dane za pierwszym razem podałem port nieświadomie później coś mi się skasowało i portu już nie podałem a nie skojarzyłem tego bo maile po wciśnięciu test przychodziły, w każdym bądź razie w tym starszym Twoim temacie także chodziło o port, także gdyby ktoś miał podobny problem z mailem, przyczyną może być nie wpisany port.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

kolbi123 pisze:Email problem rozwiązany .

Wynika że nie dopisałem portu w linijce SMTP serwer, gdy wpisywałem dane za pierwszym razem podałem port nieświadomie później coś mi się skasowało i portu już nie podałem a nie skojarzyłem tego bo maile po wciśnięciu test przychodziły, w każdym bądź razie w tym starszym Twoim temacie także chodziło o port, także gdyby ktoś miał podobny problem z mailem, przyczyną może być nie wpisany port.
Dawno to było więc już nie kojarzę ale to chyba nie była kwestia portu. Z tego co pamiętam to coś się zapychało kiedy zbyt dużo maili było do przesłania.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

kolbi123 pisze:Email problem rozwiązany .

Prawidłowa konfiguracja to podstawa.
Kilka lat temu był problem z gmail i różne cuda trzeba było robić, żeby MT4 chciało współpracować.
Pewnie teraz jest to rozwiązane, nie wiem, bo sam z powiadomień email nigdy nie korzystałem.

Sekstus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Sekstus »

Witam

Być może ja ogólnie źle kombinuje , i być może ktoś z forumowiczów ma lepsze rozwiazania

1 Siatka
poszukuje czegoś co by podmieniło standardową siatkę w mt4 , cel to np siatka co 10pips dla interwałów od M1 do 1h i 100pips dla int. powyżej 1h
Uważam że takie rozwiązanie jest bardzo mylące .
Próby ze sztywną skalą nie bardzo działają , a wskaźnik Grid Bulider,
http://www.mql5.com/en/code/7292
wydaje się być idealny, z jedna wadą , niestety te linie można zaznaczyć i przesunąć , w standardowej to jest nie możliwe i tak powinno zostać
Inna opcja to skrypty :
http://www.mql5.com/en/code/9005
ale przynajmniej u mnie kompilują się z błędami, a właściwie się przez te błędy nie kompilują

2 Alarmy
to co jest w mt 4 to kompromitacja dla programistów MQ, w porównaniu np do Deal Booka monitorując "x" par dzwięk można sobie włożyć w buty , namiastką jest mały pliczek bat, uruchamiany przy wyznaczonym poziomie ceny ,
ale czy jest jakiś skrypt umożliwiający przypisanie tego pliku bat do konkretnej pary
obecnie jest to dosyć czasochłonne i kłopotliwe

Dadas

Sekstus pisze:Witam

Być może ja ogólnie źle kombinuje , i być może ktoś z forumowiczów ma lepsze rozwiazania

1 Siatka
poszukuje czegoś co by podmieniło standardową siatkę w mt4 , cel to np siatka co 10pips dla interwałów od M1 do 1h i 100pips dla int. powyżej 1h
Uważam że takie rozwiązanie jest bardzo mylące .
Próby ze sztywną skalą nie bardzo działają , a wskaźnik Grid Bulider,
http://www.mql5.com/en/code/7292
wydaje się być idealny, z jedna wadą , niestety te linie można zaznaczyć i przesunąć , w standardowej to jest nie możliwe i tak powinno zostać
Inna opcja to skrypty :
http://www.mql5.com/en/code/9005
ale przynajmniej u mnie kompilują się z błędami, a właściwie się przez te błędy nie kompilują

2 Alarmy
to co jest w mt 4 to kompromitacja dla programistów MQ, w porównaniu np do Deal Booka monitorując "x" par dzwięk można sobie włożyć w buty , namiastką jest mały pliczek bat, uruchamiany przy wyznaczonym poziomie ceny ,
ale czy jest jakiś skrypt umożliwiający przypisanie tego pliku bat do konkretnej pary
obecnie jest to dosyć czasochłonne i kłopotliwe
Jeżeli chodzi o siatkę, polecam:
!_SweetSpotsGOLD_TRO_MODIFIED_VERSION.mq4
Dodałem linijkę, żeby nie były te linie i etykiety klikalne.
W starej wersji MQL4 nie było opcji ustawienia obiektu jako nieklikalny (OBJPROP_SELECTABLE).
Dlatego wszystkie stare kody rysują czy tworzą obiekty, które można zaznaczyć i usunąć.
Obecnie trzeba samemu dopisać linijkę do właściwości obiektu, np.:
ObjectSet("Object_Name",OBJPROP_SELECTABLE,false);

-- Dodano: sob 11-10-2014, 16:07 --

Nieklikalny:
Grid_Builder.mq4
Powinny teraz działać:
AIS7HGP.MQ4
AIS7HGR.MQ4
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Mam jeszcze pytanko odnośnie wskaźnika better volume indicator v1.5, tz występują w nim kolorowe słupki, znalazłem nawet jakiś opis tych słupków z tym że kolory sie nie bardo zgadzają z opisem, może ktoś sie spotkał z opisem dla tej własnie wersji ?.

Dadas

kolbi123 pisze:Mam jeszcze pytanko odnośnie wskaźnika better volume indicator v1.5, tz występują w nim kolorowe słupki, znalazłem nawet jakiś opis tych słupków z tym że kolory sie nie bardo zgadzają z opisem, może ktoś sie spotkał z opisem dla tej własnie wersji ?.
Pewnie czytałeś opis z e-minis?
Taki wskaźnik w MT4 jest o kant-dupy-otłuc.
MT4 nie posiada danych o wolumenie ask i wolumenie bid.
MT4 posiada jedynie wolumen tickowy, zbiorczy.
Nie szukaj cudownych wskaźników, bo jedynym "cudownym" wskaźnikiem jest goły wykres.
Lepszego nie znajdziesz.

-- Dodano: sob 11-10-2014, 22:04 --
Krys pisze:Macie może taki wskaźnik?
Zainteresuj się Hilbert-em i Ehlers-em.
Ehlers Sinewave na MT4 powinineś znaleźć.
Hilbert Sinewave nie znalazłem na MT4.
Jeżeli ktokolwiek ma, to chyba wersję profesjonalną, za którą zapłacił sporo kasy programiście.

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Opis do better volumen by się jednak przydał, masz racje we wszystkich punktach, ale ja tez na to inaczej patrze.

Dadas

kolbi123 pisze:Opis do better volumen by się jednak przydał, masz racje we wszystkich punktach, ale ja tez na to inaczej patrze.
W takim razie, załóż konto u brokera EMINIS.
Nie na platformie MT4, tylko np. na NINJA lub innej.
Oni mają zawsze kilka do wyboru.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Zrobiłem sobie na próbę takie dwa klawisze przy pomocy tego softu http://www.mt4gui.com/
Obrazek
хостинг изображений png
Jednak jest pewna niedogodność z tym związana. Współrzędne położenia klawiszy są określane za pomocą parametrów x,y i w przypadku zmiany ekranu na taki z inną rozdzielczością ich położenie względem wykresu również się zmienia. Pewnie niewiele się da z tym zrobić (pomijam każdorazowe wklepywanie nowych współrzędnych x, y) ale może ktoś ma jakiś patent na powiązanie takich obiektów z wykresem a nie z rozdzielczością ekranu?

ODPOWIEDZ