Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
JAREK67
Maniak
Maniak

Re: Ciekawe wskaźniki do MT4 [cz. 2]

Post autor: JAREK67 »

Dadas pisze:
As7 pisze:Ale tu męczę ten temat... :D Na pewno macie... Poziomy wsparć s1, s2, s3 i oporów r1,r2,r3 i pivot. Jakiś indik ?
PZ_PivotPoints.mq4
Nigdy się nie nauczycie sami wygooglować?
Przecież tam wszystko jest.

Ja, stary koń, znajdę wszystko chwila moment, a wy tylko daj i daj...
Dadas tak nauczyłeś, tak masz. ;)

macche
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: macche »

Czy ktoś może pomóc z ustawieniem pipware mnichart, po zainstalowaniu wygląda to u mnie następująco.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: drendriu »

macche pisze:Czy ktoś może pomóc z ustawieniem pipware mnichart, po zainstalowaniu wygląda to u mnie następująco.
brak jakiejś czcionki.

Dadas

Post autor: Dadas »

macche pisze:Czy ktoś może pomóc z ustawieniem pipware mnichart, po zainstalowaniu wygląda to u mnie następująco.
Tu masz zipa z fontem (stratman.fon).
Czcionkę trzeba dodać do czcionek windowsa.
pipware-minichart-v3.0.zip

macche
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: macche »

Dzięki za odpowiedzi po zainstalowaniu czcionki wskaźnik działa.

Teraz pojawia się pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi, jak dodać jeszcze jeden wykres, gdyż pojawiło się na nim M15, H1 i H4, a potrzebuję jeszcze D1.
Spróbowałem dodać we właściwościach, ale pojawił mi się tylko na dole sam napis eurusd D1, ale wygląda na to, że to za mało by wykres się ukazał.

Dadas

macche pisze:Dzięki za odpowiedzi po zainstalowaniu czcionki wskaźnik działa.

Teraz pojawia się pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi, jak dodać jeszcze jeden wykres, gdyż pojawiło się na nim M15, H1 i H4, a potrzebuję jeszcze D1.
Spróbowałem dodać we właściwościach, ale pojawił mi się tylko na dole sam napis eurusd D1, ale wygląda na to, że to za mało by wykres się ukazał.
Chłopie, wszystko jest w okienku parametrów.
W poscie tego ci nikt nie wytłumaczy.
Chcesz, to ci udzielę lekcji SKYPE.
http://www.youtube.com/watch?v=Gc486JCuQ5I
Ostatnio zmieniony 10 paź 2014, 09:25 przez Dadas, łącznie zmieniany 1 raz.

kolbi123
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: kolbi123 »

Dadas pisze:
kolbi123 pisze:Poszukuje skryptu, który by wysyłał na maila informacje że jakiś wybrany dany poziom został naruszony lub osiągnięty ?.
http://www.mql5.com/en/code/10406
wielkie dzięki, natomiast mam jakiś dziwny problem z działaniem emaila mianowicie wciskam test i np x5 działa ok, więc wydaje się ze wszystko w porządku, niestety po jakims nie określonym czasie test już nie działa na maila nic nie wysyła pomaga ogólnie restart platformy, nie wiem czy ma to znaczenie ze ustawiłem bezpośrednio gmaila ?, lub może jakiś inny powód ?, acha no nie chodzi o skrypt bo sam test nie wysyła maili prawidłowo, tz wysyła w kratke.

Dadas

kolbi123 pisze:
Dadas pisze:
kolbi123 pisze:Poszukuje skryptu, który by wysyłał na maila informacje że jakiś wybrany dany poziom został naruszony lub osiągnięty ?.
wielkie dzięki, natomiast mam jakiś dziwny problem z działaniem emaila mianowicie wciskam test i np x5 działa ok, więc wydaje się ze wszystko w porządku, niestety po jakims nie określonym czasie test już nie działa na maila nic nie wysyła pomaga ogólnie restart platformy, nie wiem czy ma to znaczenie ze ustawiłem bezpośrednio gmaila ?, lub może jakiś inny powód ?, acha no nie chodzi o skrypt bo sam test nie wysyła maili prawidłowo, tz wysyła w kratke.
Takie pytania to zadawaj do service desk firmy MetaQuotes.

Awatar użytkownika
Krys
Gaduła
Gaduła

Post autor: Krys »

Macie może taki wskaźnik?
Pozdrawiam
Krys

JAREK67
Maniak
Maniak

Post autor: JAREK67 »

kolbi123 pisze:
Dadas pisze:
Jak dobrze poszukasz na tym forum to znajdziesz mój post (jakieś 3-4 lata temu), w którym piszę o tym problemie. Ktoś mi wtedy odpowiedział ale zupełnie nie pamiętam kto i czy pomogło. ;)

ODPOWIEDZ