XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Re: XM (XEMarkets, Trading Point)

Nieprzeczytany post autor: XM-Polska »

pgpiotr pisze:Witam
Bardzo proszę o wskazówki/ podpowiedź co do ustawienia konta w XM.
Właśnie założyłem konto micro z dźwigną 1:100 gdzie gram na wolumenie 0,1. W porównaniu do poprzedniego brokera przy tych ustawieniach zyski wychodzą jednak naprawdę mikro mimo, że również gram na 0,1.
Mój poprzedni broker to XTB gdzie posiadam konto Basic ale nie miałem możliwości zagrać 0,01 lota a na to dodatkowo liczę w XM.
Proszę o info jak ustawić parametry konta w XM aby zyski lub straty przy 0,1 lota były porównywalne.
Pozdrawiam
Witam,

Proszę zauważyć, iż XM.COM oferuje swoim Klientom zarówo Konta Standard jak i Micro. Głównym parametrem różniącym oba w/w rodzaje kont jest rozmiar kontraktu. Na Kontach Standard 1 lot równy jest 100000 jednostkom, natomiast na Kontach Micro - 1000 jednostkom.

Pozdrawiam,
Magdalena Fraczek
Business Development Manager
XM - Excellent Execution

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
france25
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: france25 »

Dzien dobry, otworzylem konto tylko ze rodzaj mikro a chcialbym miec standart, konto jest zatwierdzone, i moje pytanie zeby otworzyc konto standart mam uzyc formularza rejestracyjnego czy to mozna zalatwic jakos z panelu klienta ?

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

france25 pisze:Dzien dobry, otworzylem konto tylko ze rodzaj mikro a chcialbym miec standart, konto jest zatwierdzone, i moje pytanie zeby otworzyc konto standart mam uzyc formularza rejestracyjnego czy to mozna zalatwic jakos z panelu klienta ?
Witam,

W celu otwarcia kolejnego konta niestety niezbędne jest skorzystanie z formularza rejestracyjnego. Jednak prosiłabym o wprowadzenie danych osobistych takich samych jak przy zakładniu pierwszego konta aby system mógł dokonać automatycznego uwierzytelnienia konta bazując na już dostarczonych do nas kopii dokumentów.

Z poważaniem,
Magdalena Fraczek

-- 13 lis 2014, 18:55 --

Witam Wszystkich,
XM.COM ma zaszczyt zaprosić wszystkich na szkolenie Price Action, na którym uczestnicy poznają od podstaw kompletną strategię, która będzie mogła być praktycznie wykorzystywana w inwestycjach na rynku Forex. Seminarium odbędzie się 6 grudnia w hotelu Qubus w Krakowie, natomiast prowadzącym będzie wszystkim dobrze znany p. Marcin Wenus.
Szkolenie będzie podzielone na dwie części. W części pierwszej, która będzie otwarta dla wszystkich uczestników zostaną omówione podstawowe zagadnienia oraz teoria strategii Price Action. Część druga szkolenia będzie częścią zamkniętą, w której uczestniczyć będą mogli tylko klienci XM . W części drugiej omówione zostaną konkretne przykłady sygnałów Price Action, sposoby ich rozegrania oraz zastosowanie praktyczne.
Oczywiście XM zapewni na miejscu możliwość otwarcia darmowego konta handlowego wszystkim uczestnikom, którzy nie są klientami XM, a chcieliby uczestniczyć w drugiej części szkolenia.

Z wyrazami szacunku,
Magdalena Fraczek
XM - Excellent Execution

Awatar użytkownika
albandy74
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: albandy74 »

Nie wiem czy tylko u mnie ale czasem przy przełączaniu na różne interwały czasowe np: z 1h na mniejsze długo aktualizuje świeczki. Pokazuje co było kilka godzin wcześniej trzeba czekać aż zaskoczy.

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

U mnie też. Szybciej aktualizuje po użyciu opcji "Odśwież".
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

albandy74 pisze:Nie wiem czy tylko u mnie ale czasem przy przełączaniu na różne interwały czasowe np: z 1h na mniejsze długo aktualizuje świeczki. Pokazuje co było kilka godzin wcześniej trzeba czekać aż zaskoczy.
Witam,
Proszę upewnić się czy korzysta Pan z najnowszej wersji platformy MT4. Jeśli nie, to uprzjmie proszę o zainstalowanie jej z naszej strony XM.COM: http://www.xm.com/platforms

Z poważaniem,
Magdalena Fraczek
XM - Excellent Execution

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: aniacfiszan »

W dniu dzisiejszym po zamknięciu długo trzymanych zleceń na xm spotkała mnie bardzo nieprzyjemna niespodzianka. Po zleceniu wypłaty połowy środków na skrill xm wysłał mi email z informacją, że pozbawiają mnie całego zysku z konta jak i ja pokrywam koszty za moje wpłaty/wypłaty skrill. Łącznie okradli mnie na kwotę 3406,51$ co widać na screenie, pojawiły się nagle dwie transakcje korygujące tak, że oni są na zero, a ja poniosłam ogromną stratę bo zabrali mi moje wypracowane pieniądze. Sprawę wstępnie opisałam do knf, ale będę jeszcze zgłaszać przez oficjalny formularz jak i do cysecu. Pieniędzy powiedzieli, że nie oddadzą i że nic nie zabrali mi bo jestem wg nich na zero, co za złodziejstwo! Powiedziałam, że sprawę opiszę i będę opisywać wszędzie tak, aby odbiło się to na firmie i zaprzestanę dopiero jak oddadzą mi pieniądze. Nie chcą tego zrobić, sprawa więc trafi do nadzoru. Piszę na forum gdyż może to spowoduje, że xm jednak zdecyduje się mi zwrócić moje 3406,51$. Dla mnie to jest strata ponad 11tyś zł i na pewno tego nie odpuszcze, handel przebiegał normalnie, nie na danych to nie wiem dlaczego taka decyzja. Już gdzies tu czytałam, że komuś coś zabrali, radze uważać na tego brokera bo wyglada to na scam, tego typu zagranie z ich strony... poniżej screen z historii mojego konta xm
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

aniacfiszan pisze:W dniu dzisiejszym po zamknięciu długo trzymanych zleceń na xm spotkała mnie bardzo nieprzyjemna niespodzianka. Po zleceniu wypłaty połowy środków na skrill xm wysłał mi email z informacją, że pozbawiają mnie całego zysku z konta jak i ja pokrywam koszty za moje wpłaty/wypłaty skrill. Łącznie okradli mnie na kwotę 3406,51$ co widać na screenie, pojawiły się nagle dwie transakcje korygujące tak, że oni są na zero, a ja poniosłam ogromną stratę bo zabrali mi moje wypracowane pieniądze. Sprawę wstępnie opisałam do knf, ale będę jeszcze zgłaszać przez oficjalny formularz jak i do cysecu. Pieniędzy powiedzieli, że nie oddadzą i że nic nie zabrali mi bo jestem wg nich na zero, co za złodziejstwo! Powiedziałam, że sprawę opiszę i będę opisywać wszędzie tak, aby odbiło się to na firmie i zaprzestanę dopiero jak oddadzą mi pieniądze. Nie chcą tego zrobić, sprawa więc trafi do nadzoru. Piszę na forum gdyż może to spowoduje, że xm jednak zdecyduje się mi zwrócić moje 3406,51$. Dla mnie to jest strata ponad 11tyś zł i na pewno tego nie odpuszcze, handel przebiegał normalnie, nie na danych to nie wiem dlaczego taka decyzja. Już gdzies tu czytałam, że komuś coś zabrali, radze uważać na tego brokera bo wyglada to na scam, tego typu zagranie z ich strony... poniżej screen z historii mojego konta xm
Pani Anno,

Proszę zauważyć, iż decyzja dotycząca powyższej sytuacji została podjęta ze względu na Pani aktywność arbitrażową, której dopuściła się Pani, jak zostałam poinformowana przez nasz dział Middle Office, na pozostałych otwartych kontach w XM.COM (miała ich Pani 15). W związku ze złamaniem naszego Regulaminu, decyzją Zarządu było zablokowanie Pani wszystkich kont, o czym została Pani poinformowana oficjalnie drogą mailową.

Z poważaniem,
Magdalena Fraczek
XM - Excellent Execution

Awatar użytkownika
aniacfiszan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: aniacfiszan »

Na innych kontach,dawno temu ktoś mi handlował, xm nie uznał, żadnego zysku. Później otryzmywałam maile zachęcające do otwarcia konta i dostałam od Pani również maila powitalnego od XM zachęcającego do handlu! Sprawa zostaje zgłoszona dziś do KNFu i do CYSecu, handel na moim koncie, które mi zablokowano dopiero w momencie gdy zarobiłam przebiegał normalnie i poprawnie, nie macie prawa mi zabrać zysku i jeszcze jakieś koszty za wpłaty wypłaty kpina. Uważać i omijać z daleka tego brokera! Kopie zgłoszenia sprawy do CySec i KNF zamieszczę na forum jak i wyślę do XM. Jeszcze raz bardzo prosze o zwrot moich pieniedzy w kwocie 3406,51$ wtedy wycofam moje skargi

-- śr 17-12-2014, 10:34 --

Dlaczego decyzja zapadła w momencie kiedy cokolwiek zarobiłam!????? to już się kwalifikuje do scamu jak są straty jest dobrze, jak zysk to zawsze się znajdzie powód żeby nie wypłacić.

-- śr 17-12-2014, 10:40 --

Widzi Pani historie mojego konta i doskonale na nim widać, że nie jest to żaden hadnel arbitrażowy czy cokolwiek innego co jest niezgodne do tego nawet nie jest to gra na danych, xm bezprawnie i bezpodstawinie ukradł mi ponad 3400$ w jednej chwili

-- śr 17-12-2014, 10:57 --

Skąd wzięła się ta liczba 15??? Twierdzenie to jest niezgodne z prawdą, nigdy nie miałam w xm tylu kont. A tu email, który dostałam od Pani po założeniu konta w xm 28listopada po otrzymaniu reklamy z xm zachęcającej do handlu:
Witam Pani Anno,

Dziękuję za wybór XM jako Pana zaufanego brokera.

Nazywam się Magdalena Frączek i jestem Opiekunem Pani Konta.

Tutaj Pani znajdzie wszelkie niezbędne informacje dot. naszej Społeczności Inwestorów, dzięki której można podpiąć się pod profesjonalnego inwestora i w pełni zautomatyzować swoje inwestycje: http://www.xm.com/pl/mql5

Gorąco proponuję również nasze aktualne promocje :http://www.xm.com/pl/promotions.

Minimalny depozyt w XM to jedynie 5 USD!

Zapraszam do zapisania się na nasze cotygodniowe polskie webinary szkoleniowe: http://www.xm.com/pl/webinars

Tutaj znajdzie Pani wszelkie niezbędne informacje dotyczące bezpłatnego i nielimitowanego dostępu do sygnałów inwestycyjnych wraz z pełną analizą techniczną dla aż 10 instrumentów finansowych: http://www.xm.com/pl/forex-signals

Codziennie publikujemy również analizy techniczne w języku polskim na wybranych rynkach: http://www.xm.com/pl/category/analysis

Zapraszam również do polubienia naszej oficjalnej strony na portalu Facebook: http://www.facebook.com/XMPoland, aby być na bieżąco z najnowszymi promocjami, konkursami i innymi wydarzeniami dotyczącymi XM oraz rynku Forex.

W razie jakichkolwiek pytań bądź wątpliwości jestem do Pani dyspozycji pod adresem email: mfraczek@xm.com codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach 8-17 czasu polskiego.

Serdecznie Pozdrawiam,

Magdalena Fraczek

Dlaczego wtedy nikt mi nie napisał, że nie zezwalamy na handel??????

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Pewnie było grane na bonus... To wtedy się nie dziwię. Na jednym koncie Stopout (kasa własna + bonus ), na drugim zysk (kasa z konta nr1 + bonus) i ktoś myślał że jest cwany... A wystarczyło przeczytać regulamin.

I polecam nie tworzyć multikont na forum aby robić sztuczny tłok w temacie...

ODPOWIEDZ