koks pisze:Niemiaszek i prawie każdy widzi rgr na usdpln owszem bo on tam jest. ale to nie ma żadnego znaczenia jeżeli edek zdecyduje sie spadać. realizację również wstrzyma 98% ujemna korelacja (chyba ze edek wybije w górę) edek to odbicie lustrzane usdpln
co do minutes to jestem na SHORT na eurusd i long na usdpln (gram to pierwsze)
Dlatego napisałem że jest to jedyna para idąca pod prąd. Też jestem na eskach pod minutki- trzymam kciuki.
to co tu wypisuję, to TYLKO moje prywatne wróżby i pierdoły - raczej bez pokrycia i sensu. Nie biorę za nie ŻADNEJ odpowiedzialności.
na razie wybronili ostatnie minima na 1917. Ale jeżeli nie namieszają czegoś wieczorem, to min 1900 będzie jeszcze w tym tygodniu, a tam jest dolne ograniczenie kanału spadkowego. poza tym przebicie tego minimum to powrót do głównego kanału wzrostowego, a to już grozi dużo większą korektą.
tyle ze wyniki spolek i koniec roku zobaczymy czy szykuja cos glebszego wraz z koniecem qe i braku taniego pieniadza na dlasz dmuchanie na razie SOLO zapakowany w shorty zarobiony
tuvok pisze:W kontekście informacji o raporcie KNF oraz do pośmiania się przeklejam najnowszy wpis magików z xPulsa:
"Mniej niż 3 godziny do minutes, opór w okolicach 1,2670-1,27 cały czas się broni, zatem nie czekamy.
Pozycja krótka na EURUSD na poziomie 1,2685, cel 1,2515 stop loss 1,2910
Zasadnicze ryzyko dla tej pozycji to duża przecena na Wall Street, która wpłynie negatywnie na dolarowe rentowności, co zaszkodzi USD. Tak długo jednak jak będzie to tylko korekta, Fed raczej się tym nie przejmie."
Dżizas, kto ich uczył trejdować?!?! Aż strach pomyśleć, że oni mogą innych uczyć trejdowania...
waz69 pisze:Moje skromne zdanie na podstawie fusów z kawy:
ujek: h4 trójkąt rozszeżający przy dolnej bandzie - szansa na pójście w górę,
edek: h1 klin rosnący - powinno spadać
kabel: ciemność widzę ale trynd is frynd
kiwi: h1 wybił dołem z trójkąta/klina i robi coś ala flaga poleci?
gold właśnie pokazał co myśli o wzrostach ;-) usd/pln: niemiaszek widzi rgr (jedyna para pod prąd)
kangur: h1 podwójny szczyt, ew.flaga - zależy jak leży/na co się patrzy ;-)
to tak na szybko, większość par "ustawia" się pod dolara, a jak będzie to zobaczy się o 20-tej
Kresek nie wstawiam bo nie chcę czegoś namieszać (muszę w końcu doczytać jak się to robi) i post byłby gigantyczny
Pozdro
koks pisze:Niemiaszek i prawie każdy widzi rgr na usdpln owszem bo on tam jest. ale to nie ma żadnego znaczenia jeżeli edek zdecyduje sie spadać. realizację również wstrzyma 98% ujemna korelacja (chyba ze edek wybije w górę) edek to odbicie lustrzane usdpln
waz69 pisze:
Dlatego napisałem że jest to jedyna para idąca pod prąd. Też jestem na eskach pod minutki- trzymam kciuki.
jeżeli nie zatrybi RGR z H4/D na USDPLN, to napewno na wybiciu z trókąta z H1 lub H4 coś będzie można przyciąć...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2014, 20:02 przez niemiaszek, łącznie zmieniany 1 raz.
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"