DayTrading: Piątek 03.10.2014
Re: DayTrading: Piątek 03.10.2014
LukPiasek - co do wyznaczania FIBO masz rację - szukajac wsparcia miałem zrobić od 0% do 100% z góry na dół. Zrobiłem odwrotnie ale efekt wyszedł ten sam - bo chodziło mi o jeden poziom. Spokojnie z tymi 90% dawcami kapitału. Pamiętaj, że zbytnia pewność siebie w dłuższej perspektywie - gubi.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Dadas pisze: No to jak już zrozumiesz, że wszystkie teorie są oparte na jednym i tym samym, to wreszcie zrozumiesz, że równie dobrze możesz tradować linię po środku wykresu, albo czysty wykres bez niczego, i że żadne AT ani inne pierduty nie mają najmnieszego znaczenia, jak tylko psychologiczne czary-mary.
to akurat racja, przez swoja "kariere" zaczynalem od golego wykresu przez "choinke", a koncze tylko na poziomach s/r ale niedlugo bede z nich rezygmowal na rzecz teorii dowa, najpierwszej najprostrzej i najbardziej trafionej. Nie ma sensu glowy sobie zaprzatac jakimis dziwnymi wskaznikami z tego wzgledu ze rynek jaest czesciej w chaosie niz w ukladzie liniowym
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
No ale co - że to jakiś sekret jest z tym fibo? przecież to widać.... A daxa wklejałem tydzień temu to też fibo fajnie wyszło... na sp500 też to się sprawdza.... k***a wszędzie to się sprawdza.....lukpiasek pisze:nice catchhighend pisze:Dadas - czym się różni Twój secret weapon wskaźnik od FIBO? wyznaczając daną świecę i porównując z FIBO to poziomy 0-100 to zakres wskaźnika R1-S1 (wiadomo), pivot niebieska linia 50% FIBO (wiadomo), a kolejne linie (w dół w tym przypadku) R2, R3, R4 to fibo 161.8, 261.8 i 423.6 fibo... I tyle. Tak samo w górę
Aczkolwiek da się zauważyć różnicę - minimalnie poziomy na wskaźniku są niżej niż FIBO.... hmmmrokujesz nadzieje
Więc co - Fibonacci był tym największym geniuszem, a potem dopiero Elliot i inni?

-- Dodano: 04 paź 2014, 15:52 --
http://biznes.pl/magazyny/energetyka/zl ... detal.html
złoto tanieje "na złość Putinowi" ?

btw. ciekawie wygląda EMA(100) na miesięcznym na Goldzie.
Fibo sie nie zgadza rownie dobrze mozna wymyslec poziomy jakie chcesz naniesc na wykres i tez gdzies odbije i powiesz ze sie zgadza hehe
sciema na kolkach z tym fibo 
Moze ma to zastosowanie przy slonecznikach jak rosna ale na pewno nie na gieldach

Moze ma to zastosowanie przy slonecznikach jak rosna ale na pewno nie na gieldach

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Nie, no, zastosowanie ma, jak najbardziej, jeżeli opracujesz taką strategię, która dla ciebie działa.DavidFx pisze:Fibo sie nie zgadza rownie dobrze mozna wymyslec poziomy jakie chcesz naniesc na wykres i tez gdzies odbije i powiesz ze sie zgadza hehesciema na kolkach z tym fibo
A rację masz, że to może być Fibo, Pivoty, czy oktawy Murreya, czy cokolwiek innego.
Im bardziej zawile, tym lepiej.
Ostatecznie, chodzi o to, żeby prosty człowiek powierzył komuś swój kapitał, bo on sam
nie umie się w tym połapać, a skoro jest ktoś, kto umie, to najwyraźniej jest mądrzejszy.
Ludzie, którzy się wypowiadają na takich forach, jak to, zazwyczaj mają "lepszą głowę" i
starają się coś rozgrźć, a niektórym się wydaje, że już wszystko rozgryźli.
Ludzki umysł jakoś tak ma, gdy już jest w odpowiednim wieku, że jest bardziej skłonny uwierzyć
w bardzo skomplikowane metody, niż w te najprostsze.
A teraz będzie coś szalonego.... edek ma iść dalej w dół tak?
No to OK, ale najpierw......
Te linie są dokładnie wyrysowane w oparciu o FIBO i analogię do przeszłości (widać wszystko).
Mi się bardzo podoba - bo wizualnie pasuje do reszty wykresu
Nie mam pozycji na edku i nie zamierzam mieć - żeby nie było (!) dość mi już nabruździł - a raczej ja sobie sam
Te linie są dokładnie wyrysowane w oparciu o FIBO i analogię do przeszłości (widać wszystko).
Mi się bardzo podoba - bo wizualnie pasuje do reszty wykresu

Nie mam pozycji na edku i nie zamierzam mieć - żeby nie było (!) dość mi już nabruździł - a raczej ja sobie sam

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ludziom się wydaje, że potrzebne im wskaźniki, ponieważ inaczej nie wiedzą.highend pisze:No ale co - że to jakiś sekret jest z tym fibo? przecież to widać.... A daxa wklejałem tydzień temu to też fibo fajnie wyszło... na sp500 też to się sprawdza.... k***a wszędzie to się sprawdza.....lukpiasek pisze:nice catchhighend pisze:Dadas - czym się różni Twój secret weapon wskaźnik od FIBO? wyznaczając daną świecę i porównując z FIBO to poziomy 0-100 to zakres wskaźnika R1-S1 (wiadomo), pivot niebieska linia 50% FIBO (wiadomo), a kolejne linie (w dół w tym przypadku) R2, R3, R4 to fibo 161.8, 261.8 i 423.6 fibo... I tyle. Tak samo w górę
Aczkolwiek da się zauważyć różnicę - minimalnie poziomy na wskaźniku są niżej niż FIBO.... hmmmrokujesz nadzieje
Więc co - Fibonacci był tym największym geniuszem, a potem dopiero Elliot i inni?Po co ludziom w takim razie inne wskaźniki?
Zauważ jaka jest typowa droga początkującego tradera.
Dostanie kilka bardzo ogólnych podstaw, i zaraz trafia na wskaźniki.
Na ogół wogóle nie rozumie wykresu, nie umie go czytać, nie zna podstaw ekonomii,
słowem, porusza się jak dziecko we mgle.
Wydaje mu się, że wskaźniki są po to, żeby pokazywać kiedy ma kupować, a kiedy sprzedawać.
A mało kto rozumie zasadę działania danego wskaźnika, co on wskazuje, co autor miał na myśli.
Tak szczerze, to uważam, że najpierw należałoby skończyć fakultet 4-ro letni
zanim ktokolwiek powinien się tykać rynków i tradować w realu.
Tylko, tutaj chodzi właśnie o to, żeby napędzać rynek.
Elektroniczny HFT daje wszystkim możliwość tradowania przy małym kapitale i dużym lewarze.
I w ten sposób kreaujemy źródełka małych kwot, które sumują się w pokaźne zyski.
-- Dodano: sob 04-10-2014, 17:32 --
No to zapomniałeś o drugiej stronie.highend pisze:A teraz będzie coś szalonego.... edek ma iść dalej w dół tak?
Mi się bardzo podoba - bo wizualnie pasuje do reszty wykresu![]()
![]()
Walnij taką u góry, i będzisz miał trójkąt w stylu Atlanticos.
Ostatnio zmieniony 04 paź 2014, 17:38 przez Dadas, łącznie zmieniany 1 raz.
E nie... Ta czerwona linia "trendu" jest bez znaczenia. Bardziej chodzi mi o to co sie powinno dziać z edkiem.Dadas pisze: No to zapomniałeś o drugiej stronie.
Mi to wisi gdzie edek pójdzie czy w górę czy w dół, ale wydaje mi się (!), że nawiązując do analogicznych spadków z przeszłości coś takiego się powinno wyrysować.
A czemu by nie?highend pisze:E nie... Ta czerwona linia "trendu" jest bez znaczenia. Bardziej chodzi mi o to co sie powinno dziać z edkiem.Dadas pisze: No to zapomniałeś o drugiej stronie.
Mi to wisi gdzie edek pójdzie czy w górę czy w dół, ale wydaje mi się (!), że nawiązując do analogicznych spadków z przeszłości coś takiego się powinno wyrysować.
Tylko, skoro tak, to rozstaw odpowiednio zlecenia oczekujące i spokój.
A jeżeli nie masz zamiaru tutaj nic tradować, to jaki ma sens twoja analiza?
Akademicki?
Nie ma żadnego znaczenia podobnie jak analizy innych wklejane tutaj. Przecież i tak rzadko kto ma rację
Rynek ma rację i tyle