DayTrading: Piątek 03.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 paź 2014, 00:00

Wzrost
6
32%
Bez zmian
3
16%
Spadek
10
53%

Liczba głosów: 19

Dadas

Re: DayTrading: Piątek 03.10.2014

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

lukpiasek pisze:
highend pisze:Ciekawie się to czyta... z tym FIBO ja narysowałem od 0...100 na złocie celowo - szukając kontynuacji trendu. Jak przebije 38.2 (poziom 1153 na gold) no to sprawa jakby jasna jest.
Natomiast co do kwestii indeksów -> jeśli faktycznie wpadliśmy w trend spadkowy i lecim na dax na 7700, a na sp500 na jakieś 1700 no to co zrobi złoto? Co zrobi indeks dolara? Jak powinny się te pary zachować zakładając spadki na indeksach?

Lukpiasek oczywiście Ty wiesz, że od poniedziałku ostra pompa UP (dax, sp500) - tak? :)
do góry nogami masz fibo więc znaczy że nie rozumiesz tego aspektu at
To znaczy tylko tyle, że ty, luku, masz zawężone horyzonty.
Fibo można stosować w obie strony.
Nawet najwięksi eksperci w Fibo tak uczą.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

WIG20:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Moze byc tak ze jednoczesnie spadalyby gieldy i PM?
Kapital ucieka wtedy w jena i..... dolara? ;)
A moze surowce?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

Dadas pisze:
lukpiasek pisze:
highend pisze:Ciekawie się to czyta... z tym FIBO ja narysowałem od 0...100 na złocie celowo - szukając kontynuacji trendu. Jak przebije 38.2 (poziom 1153 na gold) no to sprawa jakby jasna jest.
Natomiast co do kwestii indeksów -> jeśli faktycznie wpadliśmy w trend spadkowy i lecim na dax na 7700, a na sp500 na jakieś 1700 no to co zrobi złoto? Co zrobi indeks dolara? Jak powinny się te pary zachować zakładając spadki na indeksach?

Lukpiasek oczywiście Ty wiesz, że od poniedziałku ostra pompa UP (dax, sp500) - tak? :)
do góry nogami masz fibo więc znaczy że nie rozumiesz tego aspektu at
To znaczy tylko tyle, że ty, luku, masz zawężone horyzonty.
Fibo można stosować w obie strony.
Nawet najwięksi eksperci w Fibo tak uczą.
proszę pokaż przykład, daj linka do artykułu bądz ksiazki na ten temat
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

jasiek13n
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jasiek13n »

mógłby ktoś podrzucić jakiegoś indyka, który pokazywałby otwarcie poszczególnych rynków?

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

lukpiasek pisze: proszę pokaż przykład, daj linka do artykułu bądz ksiazki na ten temat
http://inwestycje-gieldowe.pl/blog/ryso ... onacciego/

a poza tym w moim rysunku golda 38.2 = 61.8 FIBO w Twoim. Jeden "czort zatem. Efekt ten sam.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

sytuacja na eu przypomina ta z przed paru laty na ej. jak wtedy BoJ zadecydowal o skupie wszelakich aktywow cena jena ulegala oslabieniu, BoJ podjal ta decyzje przez b. niska inflace i grozbe deflacji. Moim zdaniem euro znajduje sie w bardzo podobnej sytuacji. wnioski: do momentu kiedy inflacja w strefie euro bedzie nizsza od inflacji usa moze sie spodziewac spadkowego nastroju na parze euro/dolar
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Dadas - czym się różni Twój secret weapon wskaźnik od FIBO? wyznaczając daną świecę i porównując z FIBO to poziomy 0-100 to zakres wskaźnika R1-S1 (wiadomo), pivot niebieska linia 50% FIBO (wiadomo), a kolejne linie (w dół w tym przypadku) R2, R3, R4 to fibo 161.8, 261.8 i 423.6 fibo... I tyle. Tak samo w górę ;)
Aczkolwiek da się zauważyć różnicę - minimalnie poziomy na wskaźniku są niżej niż FIBO.... hmmm ;)

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

highend pisze:
lukpiasek pisze: proszę pokaż przykład, daj linka do artykułu bądz ksiazki na ten temat

a poza tym w moim rysunku golda 38.2 = 61.8 FIBO w Twoim. Jeden "czort zatem. Efekt ten sam.
dalej nie rozumiesz a w tym linku jest poprawnie tak jak ja wyznaczyłem a nie Ty - jeśli tak prostej rzeczy nie ogarniasz jak chcesz zrozumieć rzeczy trudniejsze w dalszym etapie rozwoju ;) wiem że jest to złoty podział i to sie pokrywa ale no kaman później dziwić się że pojawiają się głosy o tym że at nie działa :mrgreen: no jak ma działać jak 90% dawców jej nie rozumie sorry ale nie mogę się powstrzymać ze śmiechu :lol:
wiem że to nic takiego ale to tym bardziej jak z prostotą jest tak trudno to ..... :roll:

-- Dodano: sob 04-10-2014, 16:23 --
highend pisze:Dadas - czym się różni Twój secret weapon wskaźnik od FIBO? wyznaczając daną świecę i porównując z FIBO to poziomy 0-100 to zakres wskaźnika R1-S1 (wiadomo), pivot niebieska linia 50% FIBO (wiadomo), a kolejne linie (w dół w tym przypadku) R2, R3, R4 to fibo 161.8, 261.8 i 423.6 fibo... I tyle. Tak samo w górę ;)
Aczkolwiek da się zauważyć różnicę - minimalnie poziomy na wskaźniku są niżej niż FIBO.... hmmm ;)
nice catch ;) rokujesz nadzieje :mrgreen:
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

lukpiasek pisze:
highend pisze:

dalej nie rozumiesz a w tym linku jest poprawnie tak jak ja wyznaczyłem a nie Ty - jeśli tak prostej rzeczy nie ogarniasz jak chcesz zrozumieć rzeczy trudniejsze w dalszym etapie rozwoju ;) wiem że jest to złoty podział i to sie pokrywa ale no kaman później dziwić się że pojawiają się głosy o tym że at nie działa :mrgreen: no jak ma działać jak 90% dawców jej nie rozumie sorry ale nie mogę się powstrzymać ze śmiechu :lol:
wiem że to nic takiego ale to tym bardziej jak z prostotą jest tak trudno to ..... :roll:

No bo to jest prawda.
Żadne AT nie działa, tylko trader działa, albo nie.
Rynek nie respektuje żadnego AT, tylko trader znajduje zawsze jakąś linię AT, bo akurat pasuje.
Ty tego nie możesz zrozumieć, lukpiasek.
Ale, skoro tobie to działa, to tylko chwała tobie.

-- Dodano: sob 04-10-2014, 16:34 --
lukpiasek pisze:
highend pisze:Dadas - czym się różni Twój secret weapon wskaźnik od FIBO? wyznaczając daną świecę i porównując z FIBO to poziomy 0-100 to zakres wskaźnika R1-S1 (wiadomo), pivot niebieska linia 50% FIBO (wiadomo), a kolejne linie (w dół w tym przypadku) R2, R3, R4 to fibo 161.8, 261.8 i 423.6 fibo... I tyle. Tak samo w górę ;)
nice catch ;) rokujesz nadzieje :mrgreen:
No to jak już zrozumiesz, że wszystkie teorie są oparte na jednym i tym samym, to wreszcie zrozumiesz, że równie dobrze możesz tradować linię po środku wykresu, albo czysty wykres bez niczego, i że żadne AT ani inne pierduty nie mają najmnieszego znaczenia, jak tylko psychologiczne czary-mary.

Zablokowany