DayTrading: Piątek 03.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 paź 2014, 00:00

Wzrost
6
32%
Bez zmian
3
16%
Spadek
10
53%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 03.10.2014

Nieprzeczytany post autor: highend »

freakout pisze:na SP500 jest teraz dobra okazja do zapakowania się w S :) mamy trend spadkowy na D1, zrobili dzisiaj gwiazdę poranną, na W1 spadkowy młotek, czyli w przyszłym tygodniu dalej powinniśmy spokojnie zjeżdżać ;)
no właśnie i o tym pisałem. Spodziewam się powolnego zjazdu, a nie gwałtownego. Dax to samo.
Powolnego znaczy stopniowego. I wielu będzie łapało spadające noże (L jak LukPiasek uważaj :mrgreen: )
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

freakout pisze:na SP500 jest teraz dobra okazja do zapakowania się w S :) mamy trend spadkowy na D1, zrobili dzisiaj gwiazdę poranną, na W1 spadkowy młotek, czyli w przyszłym tygodniu dalej powinniśmy spokojnie zjeżdżać ;)
Gdzie ty widzisz tą gwiazde dzisiaj? I gdzie ten spadkowy młotek?
Bo na D1 to ja widzę formację odwrócenia trendu i tyle
Expect the Unexpected...

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

pedro pisze:edi d1 : https://www.tradingview.com/x/EtdQrpml/

? ?? ?
znaczy co te pytajniki oznaczają ? ;)
przecież masz na wykresie na zielono: 1.32459 to wiesz dokąd teraz pójdzie cena :twisted: :twisted: :twisted:
a fala numer V korekty ma być taka sama jak numer I ? bo nie wiem ;)

-- Dodano: 03 paź 2014, 21:35 --
tuvok pisze:
W1 - spadkowy mlotek wygląda jak wzrostowy młotek, tylko jest spadkowy :twisted: (znaczy ma kolor misiów ;))
a gwiazda poranna to nie wiem ;)

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

pedro pisze:edi d1 : https://www.tradingview.com/x/EtdQrpml/

? ?? ?

tyko teoria chaosu, ja pakuje s
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

tuvok pisze:
człowieku... jak ty piszesz że widzisz formację odwrócenia trendu, a nie wiesz że potocznie zwie się ona gwiazdą poranną to nie mam pytań :d wszystko jest na screenach poniżej i jedyne co przemawia za wzrostami w przyszłym tygodniu to wolumen oraz odbicie od spadkowej LT na W1, wraz z połączeniem 2 ostatnich świec z tego TF, które razem tworzą dużą formację "belt hold" :) na D1 cena odbiła się od dosyć istotnego oporu, zatem nie zdziwię się jak przed wzrostami przetestują jeszcze minima z tego tygodnia ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Chwila.. Gwiazda poranna to raczej odwrócenie trendu spadkowego na wzrostowy.....
Nic nie rozumiem. Późno juz ;)

-- Dodano: 03 paź 2014, 23:07 --

Chyba ze mamy na sp500 taka sytuacje jak tutaj:

http://swiece-japonskie.inwestowanie.org/mlot/

Na samym dole jest przykład.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

highend pisze:Chwila.. Gwiazda poranna to raczej odwrócenie trendu spadkowego na wzrostowy.....
Nic nie rozumiem. Późno juz ;)
tak, pod warunkiem że formacja znajduje się w istotnym miejscu ;) zobacz sobie na edka wczoraj - na D1 też zrobili gwiazdę poranną, ale trend spadkowy na W1 jest na tyle silny że taką formację traktuje się tylko jako chwilową korektę i dzisiaj dalej spadali na pysk :)

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

freakout pisze:
tuvok pisze:
człowieku... jak ty piszesz że widzisz formację odwrócenia trendu, a nie wiesz że potocznie zwie się ona gwiazdą poranną to nie mam pytań :d wszystko jest na screenach poniżej i jedyne co przemawia za wzrostami w przyszłym tygodniu to wolumen oraz odbicie od spadkowej LT na W1, wraz z połączeniem 2 ostatnich świec z tego TF, które razem tworzą dużą formację "belt hold" :) na D1 cena odbiła się od dosyć istotnego oporu, zatem nie zdziwię się jak przed wzrostami przetestują jeszcze minima z tego tygodnia ;)
Proponuje zmienić dilera albo nie brać zioła przed trejdowaniem lub chociaż pisaniem na forum. Najpierw piszzesz, że gwiazda poranna zwiastuje ci spadki w przyszłym tygodniu. Teraz piszesz, że te spadki to MOŻE a tak naprawde będą wzrosty bo ci się odbiło od SPADKOWEJ LT na W1.
Nie mam pytań, ale zmień dilera ;)
Expect the Unexpected...

Zablokowany