DayTrading: Czwartek 02.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 03 paź 2014, 00:00

Wzrost
11
44%
Bez zmian
3
12%
Spadek
11
44%

Liczba głosów: 25

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Czwartek 02.10.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Dadas pisze:
Nowy123 pisze:
uote="Nowy123" pisze:a propo poruszania sie cen i wskaznia DADOSA ta pod sonic :) ne wszysto sie idelane sprawdza bo na WIWI poszli wyzej dla tego trzeba brac poprawki ipatrzec gdzie jaies fibo nastepne jest lub opory :)
Tak jest z Fibo.
Wszystko się idealnie zgadza, zeleży jak Fibo pociągniesz.
Tak i z moimi skryptami, jeżeli na dobrą świecę wrzucisz, to się będzie zgadzać.
Ale, nie chodzi o to, żeby się idealnie zgadzało.
Chodzi o statystykę osiągania targetów.
Nie liczyłem dokładnie, ale jest bardzo wysoki procent.
No i trzeba czytać rynek, co cena robi.
dokladne nie zebym tu reklamowal sonica i pisal ze twoj jest zly wskanik tylko takie male porownane dalem ze chyba podbnie to dziala i masz co do reszty calkowita racje ze nie mozna sie opierac calkowicie na tym i czytac rynek itd :) ajaci wyszlo na KIWI ??
Ja KIWI nie tradowałem.

A ten Sonic tu masz naprawiony, bo 670 nie będzie działać ten twój.
SonicR Control Panel (Black).mq4
[/quote]

a co tam bylo zlego

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Jak już piszecie o ropie, zapytam z ciekawości. Podawane są co tydzień dane (wczoraj byly):

"Crude Oil Inventories" - wypadły one kiepsko, (jedynie ze dwa razy było na plus patrząc od czerwca do teraz, a tak to zawsze albo zgodnie z prognozą albo gorzej).

Dla mnie ropa jest takim surowcem, którego jest raczej za mało niż za dużo. O peak-oil na pewno słyszeliście.
Czy to aby nie jest tak, że cena jest sztucznie zaniżona, a w magazynach ropy ubywa (zgodnie z tymi danymi)... w końcu nastąpi taki moment gdy cena gwałtownie podskoczy?

Nie gram na ropie i nie zamierzam bo spadać w nieskończoność nie może, a cholera wie o co w tym biega i czy aby na pewno "na złość Putinowi".
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

Nowy123 pisze:
dokladne nie zebym tu reklamowal sonica i pisal ze twoj jest zly wskanik tylko takie male porownane dalem ze chyba podbnie to dziala i masz co do reszty calkowita racje ze nie mozna sie opierac calkowicie na tym i czytac rynek itd :) ajaci wyszlo na KIWI ??
Dadas pisze: A ten Sonic tu masz naprawiony, bo 670 nie będzie działać ten twój.
a co tam bylo zlego

Kod: Zaznacz cały

extern string note_4.1 
Tak teraz być nie może.
Musi być np. tak:

extern string note_4_1 

string TimeToString( datetime when )
"TimeToString()" jest już zdefiniowaną funkcją w obecnym MQL4.
Czyli trzeba poprawić np. tak:

string sTimeToString( datetime when )
Pozatym jeszcze kilka drobiazgów, ale one nie wpływają na działanie indyka.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

no chyba, że apropo ropy to to:

http://biznes.onet.pl/wunderwaffe-waszy ... rasa-detal

to by wyjaśniało spadek ceny.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

wariatgdynia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wariatgdynia »

Nie narzekam narazie na nia Stopa ustawiłem juz n plus wiec niech sie dzieje co chce

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Dadas pisze:
Nowy123 pisze:
Dadas pisze: A ten Sonic tu masz naprawiony, bo 670 nie będzie działać ten twój.
a co tam bylo zlego

extern string note_4.1 
Tak teraz być nie może.
Musi być np. tak:

extern string note_4_1 

string TimeToString( datetime when )
"TimeToString()" jest już zdefiniowaną funkcją w obecnym MQL4.
Czyli trzeba poprawić np. tak:

string sTimeToString( datetime when )
Pozatym jeszcze kilka drobiazgów, ale one nie wpływają na działanie indyka.

pytano bo ne chce mi sie wszyskich wskanizkow od nowa nanosic i ustawien w SONIC a mam nowsza wersje SONIC pod MQL4 670 czy jak zmienie nazwy na takie same jak stare mowa a zostawei pliki ex4 te stare to mi zostawia ustawienia na SONIc czy bedzie sie gryzlo czy to nie ma znaczenia

-- Dodano: czw 02-10-2014, 13:41 --

wiesz chodzi mi o podmiane plikow inadac im te same nazwe co stare i nadpisac nowe co by ne ustawiac wszystkiego ond nowa

Dadas

Nowy123 pisze:
pytano bo ne chce mi sie wszyskich wskanizkow od nowa nanosic i ustawien w SONIC a mam nowsza wersje SONIC pod MQL4 670 czy jak zmienie nazwy na takie same jak stare mowa a zostawei pliki ex4 te stare to mi zostawia ustawienia na SONIc czy bedzie sie gryzlo czy to nie ma znaczenia

wiesz chodzi mi o podmiane plikow inadac im te same nazwe co stare i nadpisac nowe co by ne ustawiac wszystkiego ond nowa
Najlepiej wywal najpierw stary.
Potem możesz zmienić nazwę.
A MT4 i tak sobie skompiluje do ex4.
A ustawienia to zapisz w szablonie.

-- Dodano: czw 02-10-2014, 13:47 --

Stopy w Eurolandzie bez zmian.
Reakcji brak.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Dadas pisze:
Nowy123 pisze:

szablon mam zrobiony chodzi mi tylko teraz o to czy jak zostawie pliki ex stare a podmiene glowne a piszesz o tych nazwach samych co by ne musial wszystiego ustawiac od nowa to zostana mi ustawinie z sonica stare ja podmienie pliki czy wywlic tez EX i ustawic odnowa

Mahe

Nieprzeczytany post autor: Mahe »

offtopic
czy ktoś się z wielmożnych traderów orientuje ile w tej chwili kosztuje serwis bloomberga ? oczywiscie ten proffesional?

Dadas

Nowy123 pisze:
Dadas pisze:
Nowy123 pisze:

szablon mam zrobiony chodzi mi tylko teraz o to czy jak zostawie pliki ex stare a podmiene glowne a piszesz o tych nazwach samych co by ne musial wszystiego ustawiac od nowa to zostana mi ustawinie z sonica stare ja podmienie pliki czy wywlic tez EX i ustawic odnowa
Z ex4 nic nie musisz robić.
MT4 zawsze kompiluje wszystkie mq4 do ex4, za każdym razem, gdy otwierzasz platformę.
To nie ma wpływu na twoje ustawienia.
Ustawienia są w szablonie i MT4 zapamiętuje ostatnie ustawienia.

Zablokowany