DayTrading: Środa 01.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 paź 2014, 00:00

Wzrost
9
35%
Bez zmian
5
19%
Spadek
12
46%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 01.10.2014

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

Dadas, szacun za sekretną broń. Dopiero miałem czas usiąść i się pobawić na fusku100 i muszę powiedzieć, że zasięg dzienny dzisiejszych spadków póki co skrypt "przewidział" z aptekarską dokładnością. Podobnie na sp500.
Ale miałeś rację też co do innej kwestii - ten skrypt to nie drukarnia pipsów, bo z tego co obserwuję to często trzeba podejmować decyzję czy pivot doprowadzi do odbicia czy do przejścia na wylot. Poza tym bywają zmyłki i flirtowanie z pivotami i wokół nich.
Ale koniec końców - skrypt bardzo przydatny, godny swojej nazwy :D
Expect the Unexpected...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

OK... zatem impuls odbicia na sp500 od tej linii może być dość silny (wiara ludzi, ze kolejny raz odbije na nowe topy).
Wklejam DAX weekly. Co powiecie na taką hipotezę, że DAX podjedzie jeszcze na UP do niebieskiej linii (poziom 9600)....

No chyba, że nie - i sp500 tak bezpardonowo sobie przebije... potem może wróci nad nią.. troszkę UP, a potem... łubududubudu :twisted: <- a dax oczywiście korelacyjnie. Który to się śmiał ze mnie wczoraj, że cytuję "pewnie kisisz eSkę na daxie".... kisisz? :lol:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 01 paź 2014, 21:49 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

laranja pisze:
highend pisze:edit: czy tylko u mnie sp500 przebił tą LT ? pytam bo może mam źle narysowane. Halo, jest tu ktoś na foruM? :)
U mnie na futach to wygląda, jak w załączniku. Nie wiem, skąd niektórzy analitycy biorą te wykresy, gdzie 5-letnia linia już była przebita, jak na tradingview patrzyłem na CFD, to też jeszcze brakowało.
Biorą skąd chcą :) Tak jak już pisałem dzisiaj wcześniej - te kanały można na setki sposobów rysować, byleby poprzeć swoją tezę :)
Zresztą jak na tym forum już kiedyś udowadniałem przy silnych trendach wybicie z kanału nic nie znaczy. Dawałem przykład rzeźnika, który wybijał wielokrotnie w ciągu ostatnich miesięcy a może i lat a i tak dalej szedł UP.
I nie chodzi mi o jakieś myślenie życzeniowe czy coś, po prostu trynd to trynd, żeby go ubić potrzeba więcej argumentów niż tylko wybicie z kanału pana analityka jednego z drugim
Expect the Unexpected...

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

tuvok pisze:Dadas, szacun za sekretną broń. Dopiero miałem czas usiąść i się pobawić na fusku100 i muszę powiedzieć, że zasięg dzienny dzisiejszych spadków póki co skrypt "przewidział" z aptekarską dokładnością. Podobnie na sp500.
Ale miałeś rację też co do innej kwestii - ten skrypt to nie drukarnia pipsów, bo z tego co obserwuję to często trzeba podejmować decyzję czy pivot doprowadzi do odbicia czy do przejścia na wylot. Poza tym bywają zmyłki i flirtowanie z pivotami i wokół nich.
Ale koniec końców - skrypt bardzo przydatny, godny swojej nazwy :D
:564:

-- Dodano: śr 01-10-2014, 21:52 --
highend pisze:OK... zatem impuls odbicia na sp500 od tej linii może być dość silny (wiara ludzi, ze kolejny raz odbije na nowe topy).
Wklejam DAX weekly. Co powiecie na taką hipotezę, że DAX podjedzie jeszcze na UP do niebieskiej linii (poziom 9600)....

No chyba, że nie - i sp500 tak bezpardonowo sobie przebije... potem może wróci nad nią.. troszkę UP, a potem... łubududubudu :twisted: <- a dax oczywiście korelacyjnie. Który to się śmiał ze mnie wczoraj, że cytuję "pewnie kisisz eSkę na daxie".... kisisz? :lol:
Na czerwonej przerywanej dopiero się okaże, czy odbije do góry.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Również jeszcze raz Ci Dadas dziękuję za skrypt. Jest dokładnie tak jak pisze Tuvok. Przy właściwym z niego korzystaniu można precyzyjnie ustawić SL i TP. Można "przewidzieć" ruchy kolejnej świecy... Zresztą - wszyscy już wiedzą :-)

-- Dodano: 01 paź 2014, 20:56 --
Dadas pisze: Na czerwonej przerywanej dopiero się okaże, czy odbije do góry.
I wtedy to by było zanegowanie RGRa.
Jak zmieniłem kolory w MT4 (wywalona siatka, świece zielone i czerwone) na takie jak Twoje - to oczy po prostu odpoczywają patrząc na to. Bo nic nie zakłóca widoku czystego wykresu :564:

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Nowy, wiem, że czytasz Cobra's market view, tam na forum jest taki pan Miyagi, który codziennie wkleja takie szpile, jak poniżej. Wiesz może o co w nich chodzi? Skąd on to ma i co to jego zdaniem oznacza?

Obrazek

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

Nowy123 pisze:
simon000111 pisze:Nowy masz jakiś pogląd co do Kiwi ?
:idea: :idea: :wink:

-- Dodano: śr 01-10-2014, 16:40 --

Choć od strony amerykańskich danych pojawiły się zachęty do walki o kontrę na EUR/USD, a spore wyprzedanie średnioterminowe również może do wyrzucenia shortów z pozycji zachęcać, to jednak widać wciąż, że przed jutrzejszym posiedzeniem ECB na rynku panuje bardzo duża ostrożność w kwestii grania po długiej stronie na głównej parze. Sprężyna jest więc dość mocno napięta, ale póki wszystkie karty nie zostaną wyłożone na stół, może nadal trzymać. W kontekście jutrzejszego dnia przypominam także o wariancie "sprzedaży faktów". Biorąc pod uwagę skalę przeceny eurodolara z ostatnich tygodni, czy już nawet szerzej miesięcy, w cenach jest sporo. Jeśli zatem okazałoby się, że gołębia retoryka / decyzje ECB okazałyby się zbyt słabe, bądź jedynie zgodne z konsensusem, rynek równie dobrze może szybko ruszyć do realizacji zysków z krótkich pozycji, czyli zwyczajnie "sprzedawać fakty".

-- Dodano: śr 01-10-2014, 16:49 --

to zwijamy zagle na USD i KIWI zawrota do bazy trend to trend

-- Dodano: śr 01-10-2014, 17:08 --

http://bbs.cobrasmarketview.com/downloa ... &mode=view
też piszę że jutro jest gra w ruletkę, dla niektórych to będzie nawet rosyjska ruletka :|
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

tymczasem VIXX...

-- Dodano: 01 paź 2014, 21:08 --
as28 pisze: też piszę że jutro jest gra w ruletkę, dla niektórych to będzie nawet rosyjska ruletka :|
dlatego jutro może lepiej pary walutowe z USD sobie darować, a skupić się na indeksach....
zresztą ważne dane dla USD są jutro jak i w piątek. Skoro ma być "dożynanie" to dane mogą być dobre i USD znowu up :563:

poza tym taka właściwa reakcja (choćby na edku) będzie następnego dnia, albo może i od poniedziałku. Nie ma się co napalać.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

osobiście raczej wychodzi mi że edek odbije do góry,
aby wybić wszystkich którzy uwierzyli że zrobią miliony wchodząc w trend na edku,
wytną ostrą jazdą i wrócą do długoterminowego trendu,
jakkolwiek na razie nic na taki scenariusz nie stawiam :P
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

a w ogóle RGR na DAX jest ogromniasty - w porównaniu z tym z 2011 roku. Jest ze 2x szerszy....

Zablokowany