DayTrading: Środa 01.10.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 paź 2014, 00:00

Wzrost
9
35%
Bez zmian
5
19%
Spadek
12
46%

Liczba głosów: 26

waller

Re: DayTrading: Środa 01.10.2014

Nieprzeczytany post autor: waller »

Witam

EURAUD - tak, jak pisałem wczoraj był kilkudziesięciopipsowy wzrost.

http://www.waller.cba.pl/2014/10/01/euraud-2/

Awatar użytkownika
rambo80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rambo80 »

MiziaKizia pisze:jankes przyspiesza...

pisalem zeby wsiadac
dobre dobre pisałem żeby wsiadać :lol: :lol: :lol: :lol:

-- Dodano: 01 paź 2014, 09:50 --
maniutek pisze:pisałem ostatnio o korekcie daxa na 9525, no cóż dotarł na 9518
prawie trafiłeś - pisałeś ostatnio :lol: :lol: :lol: :lol:

niceone
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: niceone »

atlanticos pisze:
lukpiasek pisze:
raz na czas jest na wykresie taki moment który nazywa się punkt zwrotny i wtedy nóż się obraca ostrzem do góry i rani tych drugich - grunt to wyłapać ten zwrot jak najwcześniej ;)
https://www.tradingview.com/x/59QRkvTb/
jak dla mnie to jesteśmy już za nim jeśli zrobią nowe low rezygnuje z koncepcji
nawet nie wiem co mogę napisać komuś kto od 1000 pipsów zaklina wykres... To co piszesz, że trzeba wyłapać zwrot jak najszybciej to chyba z poradnika "jak położyć depo"... Przy takim trendzie czekasz na formacje odwrócenia na interwale minimum h1 lub h4 i wchodzisz po wybiciu w gore jesli zasieg ma minimum 50-100 pipsow... i to moze byc pierwszy sygnal odwrocenia srednioterminowego... a Twoj tok myslenia jest dokladnie taki jak 90% łapaczy dołków i górek... wydaje Ci sie ze trafisz 6 w totka... każdy to przerabiał... ale szybciej trafisz 500 razy dwójkę niż 1 raz szóstke....
Nie masz go zablokowanego? Ja jego nawet nie czytam od momentu jak zaczal pisac 1x o 1.41 ;) teoche mnie zaczela martwic moja Lka ktora wczoraj zlapalem po 1.26 na edku, mialem analize w ktorej dlugoterminowym celem bylo 1.26-1.2650, wczoraj zamknely mi sie eski na 1.2655 i tak jak pisalem wszedlem w L po 1.2600 z slem 50 pips liczac na odreagowanie w okolice 1.2990~ i tam znowu zaczne wrzucac eSki z targetem bardzo odleglym 1.20~, natomiast do czego zmierzam, jak lukpiasek pisze o L to sie boje jednak ze polecimy nizej ;)

-- Dodano: 01 paź 2014, 09:54 --
atlanticos pisze:
lukpiasek pisze:
raz na czas jest na wykresie taki moment który nazywa się punkt zwrotny i wtedy nóż się obraca ostrzem do góry i rani tych drugich - grunt to wyłapać ten zwrot jak najwcześniej ;)
nawet nie wiem co mogę napisać komuś kto od 1000 pipsów zaklina wykres... To co piszesz, że trzeba wyłapać zwrot jak najszybciej to chyba z poradnika "jak położyć depo"... Przy takim trendzie czekasz na formacje odwrócenia na interwale minimum h1 lub h4 i wchodzisz po wybiciu w gore jesli zasieg ma minimum 50-100 pipsow... i to moze byc pierwszy sygnal odwrocenia srednioterminowego... a Twoj tok myslenia jest dokladnie taki jak 90% łapaczy dołków i górek... wydaje Ci sie ze trafisz 6 w totka... każdy to przerabiał... ale szybciej trafisz 500 razy dwójkę niż 1 raz szóstke....
Nie masz go zablokowanego? Ja jego nawet nie czytam od momentu jak zaczal pisac 1x o 1.41 ;) teoche mnie zaczela martwic moja Lka ktora wczoraj zlapalem po 1.26 na edku, mialem analize w ktorej dlugoterminowym celem bylo 1.26-1.2650, wczoraj zamknely mi sie eski na 1.2655 i tak jak pisalem wszedlem w L po 1.2600 z slem 50 pips liczac na odreagowanie w okolice 1.2990~ i tam znowu zaczne wrzucac eSki z targetem bardzo odleglym 1.20~, natomiast do czego zmierzam, jak lukpiasek pisze o L to sie boje jednak ze polecimy nizej ;)

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

DAX przygotowanie do czapowania 9550-60 :mrgreen:
wsiadał ktoś rano w L na usd dkk?, zaliczył prawie pivota i leci na 5.92-9230
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

Ciekawe, że po takich danych PMI DAX jeszcze nie ryje nosem po glebie... I niech mi ktoś jeszcze powie, że tradowanie pod dane makro ma sens
Expect the Unexpected...

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

Ma sens bo edek poleciał w dół, jak można tego nie wiedzieć?
dax to co innego
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

MaciejWLKP pisze:DAX przygotowanie do czapowania 9550-60 :mrgreen:
wsiadał ktoś rano w L na usd dkk?, zaliczył prawie pivota i leci na 5.92-9230
Wytłumacz mi jaki jest sens grania na tym dkk skoro tak jak pisałeś wczoraj to lustrzane odbicie edwarda? Bo nie kumam tego zupełnie, spready niższe raczej nie są więc co?
Expect the Unexpected...

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

edek spada po danych z niemiec (ponizej 50 - recesja) i slabsze w europie.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

atlanticos pisze:
lukpiasek pisze:
pewnie piszesz z wlasnej perspektywy kiszenia stratnych pozycji bo dla używających sl i be noże nie są groźne a poza tym łapiąc dołki można rónoczesnie grać na spadki skalpująch choćby - eot ;)
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
Matthew414
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Matthew414 »

Wziąłem S na Eda 1.2621 bo wiedziałem ze Pmi będą z dupy :) jak ostatnio. ...
pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000 :)

Zablokowany