DayTrading: Środa 01.10.2014
Re: DayTrading: Środa 01.10.2014
Witam
EURAUD - tak, jak pisałem wczoraj był kilkudziesięciopipsowy wzrost.
http://www.waller.cba.pl/2014/10/01/euraud-2/
EURAUD - tak, jak pisałem wczoraj był kilkudziesięciopipsowy wzrost.
http://www.waller.cba.pl/2014/10/01/euraud-2/
dobre dobre pisałem żeby wsiadaćMiziaKizia pisze:jankes przyspiesza...
pisalem zeby wsiadac

-- Dodano: 01 paź 2014, 09:50 --
prawie trafiłeś - pisałeś ostatniomaniutek pisze:pisałem ostatnio o korekcie daxa na 9525, no cóż dotarł na 9518

Nie masz go zablokowanego? Ja jego nawet nie czytam od momentu jak zaczal pisac 1x o 1.41atlanticos pisze:nawet nie wiem co mogę napisać komuś kto od 1000 pipsów zaklina wykres... To co piszesz, że trzeba wyłapać zwrot jak najszybciej to chyba z poradnika "jak położyć depo"... Przy takim trendzie czekasz na formacje odwrócenia na interwale minimum h1 lub h4 i wchodzisz po wybiciu w gore jesli zasieg ma minimum 50-100 pipsow... i to moze byc pierwszy sygnal odwrocenia srednioterminowego... a Twoj tok myslenia jest dokladnie taki jak 90% łapaczy dołków i górek... wydaje Ci sie ze trafisz 6 w totka... każdy to przerabiał... ale szybciej trafisz 500 razy dwójkę niż 1 raz szóstke....lukpiasek pisze:
raz na czas jest na wykresie taki moment który nazywa się punkt zwrotny i wtedy nóż się obraca ostrzem do góry i rani tych drugich - grunt to wyłapać ten zwrot jak najwcześniej![]()
https://www.tradingview.com/x/59QRkvTb/
jak dla mnie to jesteśmy już za nim jeśli zrobią nowe low rezygnuje z koncepcji

-- Dodano: 01 paź 2014, 09:54 --
Nie masz go zablokowanego? Ja jego nawet nie czytam od momentu jak zaczal pisac 1x o 1.41atlanticos pisze:nawet nie wiem co mogę napisać komuś kto od 1000 pipsów zaklina wykres... To co piszesz, że trzeba wyłapać zwrot jak najszybciej to chyba z poradnika "jak położyć depo"... Przy takim trendzie czekasz na formacje odwrócenia na interwale minimum h1 lub h4 i wchodzisz po wybiciu w gore jesli zasieg ma minimum 50-100 pipsow... i to moze byc pierwszy sygnal odwrocenia srednioterminowego... a Twoj tok myslenia jest dokladnie taki jak 90% łapaczy dołków i górek... wydaje Ci sie ze trafisz 6 w totka... każdy to przerabiał... ale szybciej trafisz 500 razy dwójkę niż 1 raz szóstke....lukpiasek pisze:
raz na czas jest na wykresie taki moment który nazywa się punkt zwrotny i wtedy nóż się obraca ostrzem do góry i rani tych drugich - grunt to wyłapać ten zwrot jak najwcześniej![]()

-
- Pasjonat
DAX przygotowanie do czapowania 9550-60 
wsiadał ktoś rano w L na usd dkk?, zaliczył prawie pivota i leci na 5.92-9230

"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
Ciekawe, że po takich danych PMI DAX jeszcze nie ryje nosem po glebie... I niech mi ktoś jeszcze powie, że tradowanie pod dane makro ma sens
Expect the Unexpected...
-
- Pasjonat
Ma sens bo edek poleciał w dół, jak można tego nie wiedzieć?
dax to co innego
dax to co innego
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
Wytłumacz mi jaki jest sens grania na tym dkk skoro tak jak pisałeś wczoraj to lustrzane odbicie edwarda? Bo nie kumam tego zupełnie, spready niższe raczej nie są więc co?MaciejWLKP pisze:DAX przygotowanie do czapowania 9550-60
Expect the Unexpected...
- dobryfxplayer
- Maniak
edek spada po danych z niemiec (ponizej 50 - recesja) i slabsze w europie.
"Buy right, sit tight." - J. Livermore
pewnie piszesz z wlasnej perspektywy kiszenia stratnych pozycji bo dla używających sl i be noże nie są groźne a poza tym łapiąc dołki można rónoczesnie grać na spadki skalpująch choćby - eotatlanticos pisze:nawet nie wiem co mogę napisać komuś kto od 1000 pipsów zaklina wykres... To co piszesz, że trzeba wyłapać zwrot jak najszybciej to chyba z poradnika "jak położyć depo"... Przy takim trendzie czekasz na formacje odwrócenia na interwale minimum h1 lub h4 i wchodzisz po wybiciu w gore jesli zasieg ma minimum 50-100 pipsow... i to moze byc pierwszy sygnal odwrocenia srednioterminowego... a Twoj tok myslenia jest dokladnie taki jak 90% łapaczy dołków i górek... wydaje Ci sie ze trafisz 6 w totka... każdy to przerabiał... ale szybciej trafisz 500 razy dwójkę niż 1 raz szóstke....lukpiasek pisze:

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

- Matthew414
- Pasjonat
Wziąłem S na Eda 1.2621 bo wiedziałem ze Pmi będą z dupy
jak ostatnio. ...

pozostało mi 4291 godzin praktyk z 10 000