DayTrading: Poniedziałek 29.09.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 wrz 2014, 00:00

Wzrost
8
40%
Bez zmian
5
25%
Spadek
7
35%

Liczba głosów: 20

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 29.09.2014

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

Venomouss pisze:na kiwi robie drugie podejscie z shortem bo dolar na wsparciu osiadl bedzie klapa jak sie usd jeszczee skoryguje bardziej ...
A wg mnie nawet jeśli dolar zacznie się korygować to to jeszcze nie powód żeby kiwi nie spadał. Oni tam straszną sraczke mają na punkcie osłabiania tej waluty - było o tym rano. Tak więc nawet bez umacniającego się dolara spadki są możliwe. A zresztą, nie samym dolarem człowiek żyje. Jak się boisz korekty na dolarze to otwórz sobie euro-kiwi. Ja tak zrobiłem - podzieliłem po połowie kiwi na euro i dolara. Jakby ni kosmiczny spread u mojego brokera to bym jeszcze kiwifunta dodał
Expect the Unexpected...

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

dobryfxplayer pisze:
kk.dreamer pisze:Hej Chłopaki :) Na rzeźniku na h1 coraz ciaśniej
zaraz to juz nie bedzie trojkat tylko konsolidacja
mam nadzieję na większy ruch. zazwyczaj, gdy cena się brandzluje przez tyle czasu, to otem następuje większe wybicie. Trzeba obserwować i reagować
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: as28 »

maniutek pisze:czy ktoś mógłby wrzucić swoje przemyślenie odnośnie DAXA na najbliżesz dni? będę wdzięczny
9000 jeżeli ameryka nie na miesza,
amerykańce coś kręcą, pewnie chcą window's dressing zrobić z czego by wychodziło że spadki w październiku są możliwe,
w końcu to piękny miesiąc na spadki
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
dobryfxplayer
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: dobryfxplayer »

kk.dreamer pisze:
dobryfxplayer pisze:
kk.dreamer pisze:Hej Chłopaki :) Na rzeźniku na h1 coraz ciaśniej
zaraz to juz nie bedzie trojkat tylko konsolidacja
mam nadzieję na większy ruch. zazwyczaj, gdy cena się brandzluje przez tyle czasu, to otem następuje większe wybicie. Trzeba obserwować i reagować
jeszcze troche ponad godzina zostala dla hamburgerowni wiec teoretycznie moze jeszce podczas tej sesji byc jakis ruch, ale slabo to wyglada, pewnie ruszy dopiero jutro po danych japonii o 1:50 ale wtedy to ja juz lulam :)
"Buy right, sit tight." - J. Livermore

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

zaraz to juz nie bedzie trojkat tylko konsolidacja[/quote]
mam nadzieję na większy ruch. zazwyczaj, gdy cena się brandzluje przez tyle czasu, to otem następuje większe wybicie. Trzeba obserwować i reagować[/quote]

jeszcze troche ponad godzina zostala dla hamburgerowni wiec teoretycznie moze jeszce podczas tej sesji byc jakis ruch, ale slabo to wyglada, pewnie ruszy dopiero jutro po danych japonii o 1:50 ale wtedy to ja juz lulam :)[/quote]
ano może być i w nocy, tego nikt nie przewidzi, zatem albo spanie albo zarabianie :mrgreen: :564:
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

rzeźnika macie na sell? będzie duży ruch w dół, kurde jak mi ktoś powie jak sprawdzić wykresy minutowe(!) rzeźnika gdzieś z maja (mam tak długo przewijać wykres w MT4?) to wam powiem jaki będzie ruch. Rzeźnik robi to samo co robił na m1, m5, m15.. itd... tylko teraz to robi na D1 <- takim ruchem był wyskok ze 169.300 na 180.300.

Jeszcze apropo edka - jeśli miałby iść teraz do góry (jeśli!) to nie wydaje wam się, że narysuje takie odwrócone " U " - czyli jakby zrobi podwójne denko? (patrz wykresy dawne). Wtedy dolar mógłby zrobić podwójny szczyt (obecny i potem za jakiś czas) i zlecieć juz na dół. Oczywiście kwestia to jest pewnie minimum miesiąca.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

highend pisze:rzeźnika macie na sell? będzie duży ruch w dół, kurde jak mi ktoś powie jak sprawdzić wykresy minutowe(!) rzeźnika gdzieś z maja (mam tak długo przewijać wykres w MT4?) to wam powiem jaki będzie ruch. Rzeźnik robi to samo co robił na m1, m5, m15.. itd... tylko teraz to robi na D1 <- takim ruchem był wyskok ze 169.300 na 180.300.

Jeszcze apropo edka - jeśli miałby iść teraz do góry (jeśli!) to nie wydaje wam się, że narysuje takie odwrócone " U " - czyli jakby zrobi podwójne denko? (patrz wykresy dawne). Wtedy dolar mógłby zrobić podwójny szczyt (obecny i potem za jakiś czas) i zlecieć juz na dół. Oczywiście kwestia to jest pewnie minimum miesiąca.
Najpierw musisz ściągnąć dane historyczne M1.
A potem, gdy już będziesz je miał, to wciskasz spację, i pojawi się okienko w lewym dolnym rogu.
Tam piszesz gdzie chcesz jechać, np. 2014.01.01 00:00

Awatar użytkownika
maniutek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maniutek »

dobryfxplayer pisze:
maniutek pisze:czy ktoś mógłby wrzucić swoje przemyślenie odnośnie DAXA na najbliżesz dni? będę wdzięczny
ile juz masz straty?
bez pozycji, ale wypadało by wejść kiedyś :)
biedny to ja jestem od urodzenia...

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

W Polsce wzrasta aktywność prorosyjskich organizacji. Głównym miejscem ich działania staje się internet, gdzie toczy się wojna propagandowa. Sprawą "kremlowskiej armii trolli" atakujących polską sieć zajmuje się już kontrwywiad - informuje tygodnik "Do Rzeczy".
http://www.wykop.pl/ramka/2179454/abw-i ... rnetowych/

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

maniutek pisze:
dobryfxplayer pisze:
ile juz masz straty?
bez pozycji, ale wypadało by wejść kiedyś :)
Na DAXie to masz minimum 4 okazje dziennie do tradów.
Dzisiaj, to było nawet 12.

Zablokowany