A wg mnie nawet jeśli dolar zacznie się korygować to to jeszcze nie powód żeby kiwi nie spadał. Oni tam straszną sraczke mają na punkcie osłabiania tej waluty - było o tym rano. Tak więc nawet bez umacniającego się dolara spadki są możliwe. A zresztą, nie samym dolarem człowiek żyje. Jak się boisz korekty na dolarze to otwórz sobie euro-kiwi. Ja tak zrobiłem - podzieliłem po połowie kiwi na euro i dolara. Jakby ni kosmiczny spread u mojego brokera to bym jeszcze kiwifunta dodałVenomouss pisze:na kiwi robie drugie podejscie z shortem bo dolar na wsparciu osiadl bedzie klapa jak sie usd jeszczee skoryguje bardziej ...
DayTrading: Poniedziałek 29.09.2014
Re: DayTrading: Poniedziałek 29.09.2014
Expect the Unexpected...
- kk.dreamer
- Pasjonat
mam nadzieję na większy ruch. zazwyczaj, gdy cena się brandzluje przez tyle czasu, to otem następuje większe wybicie. Trzeba obserwować i reagowaćdobryfxplayer pisze:zaraz to juz nie bedzie trojkat tylko konsolidacjakk.dreamer pisze:Hej ChłopakiNa rzeźniku na h1 coraz ciaśniej
Drodzy Panowie Panie również trejdują...
9000 jeżeli ameryka nie na miesza,maniutek pisze:czy ktoś mógłby wrzucić swoje przemyślenie odnośnie DAXA na najbliżesz dni? będę wdzięczny
amerykańce coś kręcą, pewnie chcą window's dressing zrobić z czego by wychodziło że spadki w październiku są możliwe,
w końcu to piękny miesiąc na spadki
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
- dobryfxplayer
- Maniak
jeszcze troche ponad godzina zostala dla hamburgerowni wiec teoretycznie moze jeszce podczas tej sesji byc jakis ruch, ale slabo to wyglada, pewnie ruszy dopiero jutro po danych japonii o 1:50 ale wtedy to ja juz lulamkk.dreamer pisze:mam nadzieję na większy ruch. zazwyczaj, gdy cena się brandzluje przez tyle czasu, to otem następuje większe wybicie. Trzeba obserwować i reagowaćdobryfxplayer pisze:zaraz to juz nie bedzie trojkat tylko konsolidacjakk.dreamer pisze:Hej ChłopakiNa rzeźniku na h1 coraz ciaśniej

"Buy right, sit tight." - J. Livermore
- kk.dreamer
- Pasjonat
zaraz to juz nie bedzie trojkat tylko konsolidacja[/quote]
mam nadzieję na większy ruch. zazwyczaj, gdy cena się brandzluje przez tyle czasu, to otem następuje większe wybicie. Trzeba obserwować i reagować[/quote]
jeszcze troche ponad godzina zostala dla hamburgerowni wiec teoretycznie moze jeszce podczas tej sesji byc jakis ruch, ale slabo to wyglada, pewnie ruszy dopiero jutro po danych japonii o 1:50 ale wtedy to ja juz lulam
[/quote]
ano może być i w nocy, tego nikt nie przewidzi, zatem albo spanie albo zarabianie

mam nadzieję na większy ruch. zazwyczaj, gdy cena się brandzluje przez tyle czasu, to otem następuje większe wybicie. Trzeba obserwować i reagować[/quote]
jeszcze troche ponad godzina zostala dla hamburgerowni wiec teoretycznie moze jeszce podczas tej sesji byc jakis ruch, ale slabo to wyglada, pewnie ruszy dopiero jutro po danych japonii o 1:50 ale wtedy to ja juz lulam

ano może być i w nocy, tego nikt nie przewidzi, zatem albo spanie albo zarabianie

Drodzy Panowie Panie również trejdują...
rzeźnika macie na sell? będzie duży ruch w dół, kurde jak mi ktoś powie jak sprawdzić wykresy minutowe(!) rzeźnika gdzieś z maja (mam tak długo przewijać wykres w MT4?) to wam powiem jaki będzie ruch. Rzeźnik robi to samo co robił na m1, m5, m15.. itd... tylko teraz to robi na D1
takim ruchem był wyskok ze 169.300 na 180.300.
Jeszcze apropo edka - jeśli miałby iść teraz do góry (jeśli!) to nie wydaje wam się, że narysuje takie odwrócone " U " - czyli jakby zrobi podwójne denko? (patrz wykresy dawne). Wtedy dolar mógłby zrobić podwójny szczyt (obecny i potem za jakiś czas) i zlecieć juz na dół. Oczywiście kwestia to jest pewnie minimum miesiąca.

Jeszcze apropo edka - jeśli miałby iść teraz do góry (jeśli!) to nie wydaje wam się, że narysuje takie odwrócone " U " - czyli jakby zrobi podwójne denko? (patrz wykresy dawne). Wtedy dolar mógłby zrobić podwójny szczyt (obecny i potem za jakiś czas) i zlecieć juz na dół. Oczywiście kwestia to jest pewnie minimum miesiąca.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Najpierw musisz ściągnąć dane historyczne M1.highend pisze:rzeźnika macie na sell? będzie duży ruch w dół, kurde jak mi ktoś powie jak sprawdzić wykresy minutowe(!) rzeźnika gdzieś z maja (mam tak długo przewijać wykres w MT4?) to wam powiem jaki będzie ruch. Rzeźnik robi to samo co robił na m1, m5, m15.. itd... tylko teraz to robi na D1takim ruchem był wyskok ze 169.300 na 180.300.
A potem, gdy już będziesz je miał, to wciskasz spację, i pojawi się okienko w lewym dolnym rogu.
Tam piszesz gdzie chcesz jechać, np. 2014.01.01 00:00
bez pozycji, ale wypadało by wejść kiedyśdobryfxplayer pisze:ile juz masz straty?maniutek pisze:czy ktoś mógłby wrzucić swoje przemyślenie odnośnie DAXA na najbliżesz dni? będę wdzięczny

biedny to ja jestem od urodzenia...
http://www.wykop.pl/ramka/2179454/abw-i ... rnetowych/W Polsce wzrasta aktywność prorosyjskich organizacji. Głównym miejscem ich działania staje się internet, gdzie toczy się wojna propagandowa. Sprawą "kremlowskiej armii trolli" atakujących polską sieć zajmuje się już kontrwywiad - informuje tygodnik "Do Rzeczy".
Na DAXie to masz minimum 4 okazje dziennie do tradów.maniutek pisze:bez pozycji, ale wypadało by wejść kiedyśdobryfxplayer pisze:ile juz masz straty?maniutek pisze:czy ktoś mógłby wrzucić swoje przemyślenie odnośnie DAXA na najbliżesz dni? będę wdzięczny
Dzisiaj, to było nawet 12.