Ktoś wie coś bliższego na ten temat??
Dukascopy - ECN
Koniec 40% zniżki??
Doszły mnie słuchy, że Dukascopy ma zlikwidować 40-to procentowy rabat, który do tej pory obowiązywał dla kont otwieranych za pośrednictwem IB... 
Re: Dukascopy - ECN
Tak, Dukascopy likwiduje rabaty IB ale też nie tak do końca. Sytuacja wygląda następująco:
Od początku października w Dukascopy Bank (od połowy października w Dukascopy Europe) będzie możliwość udzielenia przez IB 20% rabatu (maksymalny próg) dla nowych klientów na okres jednego miesiąca od momentu aktywacji konta. Jednak Dukascopy wprowadziło programy bonusowe, dzięki którym będzie można tę prowizję sobie obniżyć.
Szczegóły tutaj:
http://forexclub.pl/wiadomosci/aktualno ... dukascopy/
Zmiany te mają charakter globalny i dotyczą wszystkich IB z całego świata.
Od początku października w Dukascopy Bank (od połowy października w Dukascopy Europe) będzie możliwość udzielenia przez IB 20% rabatu (maksymalny próg) dla nowych klientów na okres jednego miesiąca od momentu aktywacji konta. Jednak Dukascopy wprowadziło programy bonusowe, dzięki którym będzie można tę prowizję sobie obniżyć.
Szczegóły tutaj:
http://forexclub.pl/wiadomosci/aktualno ... dukascopy/
Zmiany te mają charakter globalny i dotyczą wszystkich IB z całego świata.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
No tak ale z tego co zrozumialem bedzie to obnizka jednorazowa a nie jak dotychczas obliczana i dodawana co miesiac.
Zauważyłem że od paru dni żadne zlecenie limit (TP, Bid, Offer) nie wchodzi już po "lepszej" cenie. Mimo że na historii ticków widać, że nie było dokładnie takiego kwotowania jak cena zlecenia, tylko "lepsze". Dukascopy powoli zaczyna skubać wszystkich na każdym kroku, bo kto zgarnia tę różnicę? Z prestiżowego brokera zrobi się podrzędny "ala" MM.
Czy jest jakiś sposób, aby ograniczyć ilość danych pobieranych przez jForex i umieszczanych w jego pamięci podręcznej pod Linuksem, tak aby pobierał dane np. tylko z ostatniego miesiąca (czy nawet z roku), ale żeby nie pobierał automatycznie danych z kilkunastu ostatnich lat ?
Zapytam supportu i dam znać w tym wątku jak tylko czegoś się dowiem.rem pisze:Czy jest jakiś sposób, aby ograniczyć ilość danych pobieranych przez jForex i umieszczanych w jego pamięci podręcznej pod Linuksem, tak aby pobierał dane np. tylko z ostatniego miesiąca (czy nawet z roku), ale żeby nie pobierał automatycznie danych z kilkunastu ostatnich lat ?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
A odebranie uprawnień do zapisu w danym folderze? Tylko nie wiem jak to wpłynie na obecne wykresy i stabilność aplikacji.
- RAY of Sunshine
- Gaduła

Dla scalpujących na najniższych interwałach to bardzo zła wiadomość.. Czy to znaczy, że od 1 października starzy klienci Dukascopy tracą 40% rabatu i nic w zamian? 
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale z 40% spada do 20% na okres jednego miesiąca, a póżniej do 0% ? (pytam bez brania pod uwagę tych rocznych programów bonusowych)
Pozdrawiam
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale z 40% spada do 20% na okres jednego miesiąca, a póżniej do 0% ? (pytam bez brania pod uwagę tych rocznych programów bonusowych)
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2014, 11:12 przez RAY of Sunshine, łącznie zmieniany 1 raz.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"
Dla scalpujących to nie aż taka zła wiadomość, bo scalperzy wykonują zazwyczaj duży obrót więc bez problemu powinni spełnić szybko warunki z programów bonusowych Dukascopy więc dostaną rabat -20%. Wiem, że to o połowę mniej ale przy najmniejszych rachunkach prowizja wynosi wtedy 0,0028%. Jeśli ktoś robi przynajmniej 100 lotów obrotu (czyli 50 lotów na otwarciu) to już ma 0,0024%.
@rem,
jeszcze nie otrzymałem odpowidzi. Przypomniałem się właśnie supportowi...
@rem,
jeszcze nie otrzymałem odpowidzi. Przypomniałem się właśnie supportowi...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- RAY of Sunshine
- Gaduła

..
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"