Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

bankroot
Bywalec
Bywalec

Koniec 40% zniżki??

Nieprzeczytany post autor: bankroot »

Doszły mnie słuchy, że Dukascopy ma zlikwidować 40-to procentowy rabat, który do tej pory obowiązywał dla kont otwieranych za pośrednictwem IB... :shock:

Ktoś wie coś bliższego na ten temat??

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Tak, Dukascopy likwiduje rabaty IB ale też nie tak do końca. Sytuacja wygląda następująco:

Od początku października w Dukascopy Bank (od połowy października w Dukascopy Europe) będzie możliwość udzielenia przez IB 20% rabatu (maksymalny próg) dla nowych klientów na okres jednego miesiąca od momentu aktywacji konta. Jednak Dukascopy wprowadziło programy bonusowe, dzięki którym będzie można tę prowizję sobie obniżyć.

Szczegóły tutaj:
http://forexclub.pl/wiadomosci/aktualno ... dukascopy/

Zmiany te mają charakter globalny i dotyczą wszystkich IB z całego świata.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

havk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: havk »

No tak ale z tego co zrozumialem bedzie to obnizka jednorazowa a nie jak dotychczas obliczana i dodawana co miesiac.

paviko
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: paviko »

Zauważyłem że od paru dni żadne zlecenie limit (TP, Bid, Offer) nie wchodzi już po "lepszej" cenie. Mimo że na historii ticków widać, że nie było dokładnie takiego kwotowania jak cena zlecenia, tylko "lepsze". Dukascopy powoli zaczyna skubać wszystkich na każdym kroku, bo kto zgarnia tę różnicę? Z prestiżowego brokera zrobi się podrzędny "ala" MM.

rem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rem »

Czy jest jakiś sposób, aby ograniczyć ilość danych pobieranych przez jForex i umieszczanych w jego pamięci podręcznej pod Linuksem, tak aby pobierał dane np. tylko z ostatniego miesiąca (czy nawet z roku), ale żeby nie pobierał automatycznie danych z kilkunastu ostatnich lat ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

rem pisze:Czy jest jakiś sposób, aby ograniczyć ilość danych pobieranych przez jForex i umieszczanych w jego pamięci podręcznej pod Linuksem, tak aby pobierał dane np. tylko z ostatniego miesiąca (czy nawet z roku), ale żeby nie pobierał automatycznie danych z kilkunastu ostatnich lat ?
Zapytam supportu i dam znać w tym wątku jak tylko czegoś się dowiem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

A odebranie uprawnień do zapisu w danym folderze? Tylko nie wiem jak to wpłynie na obecne wykresy i stabilność aplikacji.

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Dla scalpujących na najniższych interwałach to bardzo zła wiadomość.. Czy to znaczy, że od 1 października starzy klienci Dukascopy tracą 40% rabatu i nic w zamian? :shock:

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale z 40% spada do 20% na okres jednego miesiąca, a póżniej do 0% ? (pytam bez brania pod uwagę tych rocznych programów bonusowych)

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2014, 11:12 przez RAY of Sunshine, łącznie zmieniany 1 raz.
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Dla scalpujących to nie aż taka zła wiadomość, bo scalperzy wykonują zazwyczaj duży obrót więc bez problemu powinni spełnić szybko warunki z programów bonusowych Dukascopy więc dostaną rabat -20%. Wiem, że to o połowę mniej ale przy najmniejszych rachunkach prowizja wynosi wtedy 0,0028%. Jeśli ktoś robi przynajmniej 100 lotów obrotu (czyli 50 lotów na otwarciu) to już ma 0,0024%.

@rem,
jeszcze nie otrzymałem odpowidzi. Przypomniałem się właśnie supportowi...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

..
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

ODPOWIEDZ