Nazywanie brokera SCAMem za coś takiego jest łagodnie mówiąc nie na miejscu - polecam najpierw zapoznać się z definicją SCAMUdasiekk80 pisze:Nie ma co sobie głowy tym niby brokerem zaprzątać. DAX nie działa , od 2 godzin. Brak możliwości otwierania pozycji , można tylko zamykać. a wiadomo co się dzieje, rynek się rusza. To jeden wielki scam.
A jeszcze niedawno was chwalilem. Cale szczęście że rachunek był bardziej żeby sprawdzić jak działa ten brok i nie było tam dużych środków.Współczuję tylko tym którzy wsadzili duże kwoty.

Po drugie jaką odpowiedź otrzymał Pan od pomocy XM? Bo zapewne najpierw skontaktował się Pan/Pani z suporttem w celu wyjaśnienia sprawy lub zgłoszenia ewentualnej reklamacji? Zapewne wykonał Pan/Pani takie czynności jako świadomy inwestor przed umieszczeniem "gorzkich żali" na forum?
Po trzecie na pewno przyswoił Pan/Pani wczorajszą informację od XM mailowo o tytule "Ważne - Zmiana nazw indeksów", w której jest informacja o zmianie nazwy indeksu z DAX30 na GER30? Sam dostałem takie info jako, że jestem klientem XM.
Denerwuje mnie, że coraz więcej ludzi woli najpierw napsioczyć na brokerów na forum, zamiast poświęcić ten czas na wyjaśnienie sprawy w oficjalnej drodze kontaktowej z brokerem (a mamy tutaj do dyspozycji telefony, live-chaty, email itd.) - i nie dotyczy to oczywiście tylko brokera XM, ale wszystkich brokerów i usług.
BTW. Sam jestem prywatnie Klientem XM od początku zeszłego roku i nie mogę złego słowa o tym brokerze powiedzieć. Z wypłatami zarobków także zero problemów (wypłata zarobionych 20 000$ z wpłaconego ok. 1000$ bez jakiegokolwiek opóźnienia czy problemów).