XM Group

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
18
35%
Poza paroma minusami są ok
18
35%
Przeciętny
3
6%
Mają wiele wad
2
4%
Stanowczo odradzam
11
21%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
Administrator
Admin
Admin

Re: XM (XEMarkets, Trading Point)

Nieprzeczytany post autor: Administrator »

dasiekk80 pisze:Nie ma co sobie głowy tym niby brokerem zaprzątać. DAX nie działa , od 2 godzin. Brak możliwości otwierania pozycji , można tylko zamykać. a wiadomo co się dzieje, rynek się rusza. To jeden wielki scam.

A jeszcze niedawno was chwalilem. Cale szczęście że rachunek był bardziej żeby sprawdzić jak działa ten brok i nie było tam dużych środków.Współczuję tylko tym którzy wsadzili duże kwoty.
Nazywanie brokera SCAMem za coś takiego jest łagodnie mówiąc nie na miejscu - polecam najpierw zapoznać się z definicją SCAMU -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Scam

Po drugie jaką odpowiedź otrzymał Pan od pomocy XM? Bo zapewne najpierw skontaktował się Pan/Pani z suporttem w celu wyjaśnienia sprawy lub zgłoszenia ewentualnej reklamacji? Zapewne wykonał Pan/Pani takie czynności jako świadomy inwestor przed umieszczeniem "gorzkich żali" na forum?

Po trzecie na pewno przyswoił Pan/Pani wczorajszą informację od XM mailowo o tytule "Ważne - Zmiana nazw indeksów", w której jest informacja o zmianie nazwy indeksu z DAX30 na GER30? Sam dostałem takie info jako, że jestem klientem XM.

Denerwuje mnie, że coraz więcej ludzi woli najpierw napsioczyć na brokerów na forum, zamiast poświęcić ten czas na wyjaśnienie sprawy w oficjalnej drodze kontaktowej z brokerem (a mamy tutaj do dyspozycji telefony, live-chaty, email itd.) - i nie dotyczy to oczywiście tylko brokera XM, ale wszystkich brokerów i usług.

BTW. Sam jestem prywatnie Klientem XM od początku zeszłego roku i nie mogę złego słowa o tym brokerze powiedzieć. Z wypłatami zarobków także zero problemów (wypłata zarobionych 20 000$ z wpłaconego ok. 1000$ bez jakiegokolwiek opóźnienia czy problemów).

Sprawdź najnowszą ofertę brokera XM
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
bufi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bufi »

dasiekk80 pisze:Nie ma co sobie głowy tym niby brokerem zaprzątać. DAX nie działa , od 2 godzin. Brak możliwości otwierania pozycji , można tylko zamykać. a wiadomo co się dzieje, rynek się rusza. To jeden wielki scam.
A czytales ostatniego maila od nich? Pisza w nim o waznych zmianach nazw niektorych indexow.
DAX teraz nazywa sie GER30, uaktualnij instrumenty z listy.

P.

oka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: oka »

Hej,
czy ktoś ma/miał konta w XM oraz Armadzie i może w paru zdaniach porównać?
Może jeszcze jakieś odniesienie powyższych do fxmtf?

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

bufi pisze:
A czytales ostatniego maila od nich? Pisza w nim o waznych zmianach nazw niektorych indexow.
DAX teraz nazywa sie GER30, uaktualnij instrumenty z listy.

P.
A niby po co miałoby "panisko" czytać takie bzdety.Ulokował tam całe 10 USD wiec wymaga żeby wszystko działało jak należy. Kto by sobie głowę zawracał czytaniem komunikatów a tym bardziej zrozumieniem o co chodzi. Nie działa i już broker do d...

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

XM-Polska pisze:
Jaka jest minimalna odległość stawiania zleceń oczekujących dla indeksu DAX ?
Proszę zauważyć, iż w minimalna odległość cenowa w celu aktywowania zleceń oczekujących dla indeksu DAX wynosi 10 punktów.

Pozdrawiam,
Magdalena Fraczek
Business Development Manager
Czy aby na pewno ?

qshogun
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: qshogun »

JAREK67 pisze:
XM-Polska pisze:
Jaka jest minimalna odległość stawiania zleceń oczekujących dla indeksu DAX ?
Proszę zauważyć, iż w minimalna odległość cenowa w celu aktywowania zleceń oczekujących dla indeksu DAX wynosi 10 punktów.

Pozdrawiam,
Magdalena Fraczek
Czy aby na pewno ?
Obecnie jest to 5 pipsów na GER30

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

qshogun pisze:
Obecnie jest to 5 pipsów na GER30
Szkoda tylko, ze nie było żadnej informacji na ten temat. Bo o zmianie nazwy info było.
Pewnie przez zapomnienie. :lol:

Awatar użytkownika
XM-Polska
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: XM-Polska »

Witam,

Proszę zauważyć, iż zgodnie z naszym Regulaminem, pkt 37.6, XM.COM ma prawo do zmiany parametrów, w tym również zleceń oczekujących. Dnia 8 września odległość cenowa w celu aktywowania zleceń oczekujących dla indeksu DAX wynosiła 10 punktów, natomiast obecnie wynosi ona 50 punktów.

Pozdrawiam,
Magdalena Fraczek
XM - Excellent Execution

pgpiotr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pgpiotr »

Witam
Bardzo proszę o wskazówki/ podpowiedź co do ustawienia konta w XM.
Właśnie założyłem konto micro z dźwigną 1:100 gdzie gram na wolumenie 0,1. W porównaniu do poprzedniego brokera przy tych ustawieniach zyski wychodzą jednak naprawdę mikro mimo, że również gram na 0,1.
Mój poprzedni broker to XTB gdzie posiadam konto Basic ale nie miałem możliwości zagrać 0,01 lota a na to dodatkowo liczę w XM.
Proszę o info jak ustawić parametry konta w XM aby zyski lub straty przy 0,1 lota były porównywalne.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

pgpiotr pisze:Witam
Bardzo proszę o wskazówki/ podpowiedź co do ustawienia konta w XM.
Właśnie założyłem konto micro z dźwigną 1:100 gdzie gram na wolumenie 0,1. W porównaniu do poprzedniego brokera przy tych ustawieniach zyski wychodzą jednak naprawdę mikro mimo, że również gram na 0,1.
Mój poprzedni broker to XTB gdzie posiadam konto Basic ale nie miałem możliwości zagrać 0,01 lota a na to dodatkowo liczę w XM.
Proszę o info jak ustawić parametry konta w XM aby zyski lub straty przy 0,1 lota były porównywalne.
Pozdrawiam
Może dlatego, że 1 lot na koncie micro odpowiada 1000 jednostkom kontraktu a nie 100 000 ;)
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

ODPOWIEDZ