PS. wiem fale dość niesymetryczne. Piąta fala mocno wydłużona, choć pod fale się zgadzają. Poza tym piata może być wydłużona w cenie i w czasie
moim zdaniem usd/try leci na 2.22 (niebieska gruba linia u CIebie), potem up na 2.23 i wodospad (na 2.18)simon000111 pisze:Na USD/TRY można szukać L ponowny test linii 2,2472 wskazany
Dlaczego uwazasz ze teraz l na edku to pomylka? Wydaje mi sie tak jak highendowi ze to linia solidnego wsparcia...Dadas pisze:Nie ma co wrzucać.highend pisze: Wrzucaj zatem edka i golda - i napisz jak Ty uważasz.
Wstałem dziś późno, musiałem odespać.
Edek idzie na dziś Up, ale teraz wchodzić w L to gruba pomyłka by była.
GOLD, też ryzykownie teraz otwierać, chociaż znając GOLD, to jeszcze pociągnie.
e tam co to dla ciebie, takiego wielkiego informatykaDadas pisze:Oj tam, oj tam!highend pisze: (by Dadas - człowiek nietuzinkowy, ale ciężki w dialogu
Po prostu, wkurzasz mnie swoimi tekstami typu "Słuchajcie się mnie i kupujcie tam, gdzie wam mówię!".
Wyraź swoją opinię, że tu kupić, tam sprzedać, np. a nie oczekuj że wyrocznią jesteś.
I jeszcze bardzo ważne, napisz gdzie SL i gdzie TP, bo tak to nic wartościowego nie piszesz.
Moje wykresy i linie pokazują gdzie.
Chociaż niewielu umie to czytać, a mnie się nie chce etykietek napisać.
To prawda, tylko jeszcze do tego trzeba wiedzieć, co się czyta na wykresie.highend pisze:a surowce? jeśli dolar osłabnie to (wreszcie) pszenica, soja itd.. pójdą UP.
Naprawdę wszystkie (gold, silver, pszenica, soja i... edek) puknęły mi w linie które kiedyś były oporami/wsparciami (na monthly) i odbiły od nich. Jeszcze rozumiem jakby jeden tak zrobił... ale wszystkie ?
I te linie rysowane były wcześniej - więc mowy nie ma o sugestii i szukaniu ich na siłę od miejsc gdzie się znaleźliśmy.
Podobno prostota jest najlepsza. Nie ma nic prostszego jak narysowanie jednej linii na wykresie.
Spokosimon000111 pisze:W korekcie jak najbardziej, nawet zasięg 2,20 ale mi brakuje piątej fali do wykończenia całego impulsu
Jeszcze raz:r4dkoo pisze:Dlaczego uwazasz ze teraz l na edku to pomylka? Wydaje mi sie tak jak highendowi ze to linia solidnego wsparcia...Dadas pisze:Nie ma co wrzucać.highend pisze: Wrzucaj zatem edka i golda - i napisz jak Ty uważasz.
Wstałem dziś późno, musiałem odespać.
Edek idzie na dziś Up, ale teraz wchodzić w L to gruba pomyłka by była.
GOLD, też ryzykownie teraz otwierać, chociaż znając GOLD, to jeszcze pociągnie.