DayTrading: Piątek 19.09.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 wrz 2014, 00:00

Wzrost
7
41%
Bez zmian
4
24%
Spadek
6
35%

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 19.09.2014

Nieprzeczytany post autor: koks »

kr85kr pisze:Usd pln 3,30
Jakie szanse na taki kierunek?
zasadnicza. ale ostrzegam o skrajnym wykupieniu w ujęciu weekly (rsi maks od 3 lat) i ponad 75 :!: :idea: to może utrudniać dalsze wjazdy. najbliższy opór po 3,2650 to 3,2840
Swing

Awatar użytkownika
Tracha
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Tracha »

highend pisze:
Tracha pisze:Mała korekta na edku - możliwe 2-godzinna
rozszerz swój punkt widzenia. Zobaczysz wtedy jaka to "mała" korekta na edku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A teraz dobranoc ;)
Rzeczywiście miałeś rację korekta OGROMNA :D :D :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

koks pisze:
zasadnicza. ale ostrzegam o skrajnym wykupieniu w ujęciu weekly (rsi maks od 3 lat) i ponad 75 :!: :idea: to może utrudniać dalsze wjazdy. najbliższy opór po 3,2650 to 3,2840
Podstawowy błąd popełniany przez wielu analityków. Podczas silnego trendu oscylatory nie mają zbyt wielkiego znaczenia. Silny trend nic sobie z ich wykupienia czy wyprzedania nie robi, i to właściwie na dowolnym TF. Popatrz na wykres tygodniowy indeksów amerykańskich na przykład, zobaczysz, że trend sobie a oscylatory sobie.
W obecnej sytuacji szortowanie usdpln to trochę proszenie się o kłopoty - z jednej strony indeks dolarowy codziennie pokazuje swoją siłe. Z drugiej strony złotówka będzie słabnąć przez nieuniknione obniżki stóp jeszcze w tym roku.
Oczywiście korekta dla usdpln wskazana, ale wg mnie lecimy w śrenim terminie na 3.36
Expect the Unexpected...

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

tuvok pisze:
koks pisze:
Podstawowy błąd popełniany przez wielu analityków. Podczas silnego trendu oscylatory nie mają zbyt wielkiego znaczenia. Silny trend nic sobie z ich wykupienia czy wyprzedania nie robi, i to właściwie na dowolnym TF. Popatrz na wykres tygodniowy indeksów amerykańskich na przykład, zobaczysz, że trend sobie a oscylatory sobie.
W obecnej sytuacji szortowanie usdpln to trochę proszenie się o kłopoty - z jednej strony indeks dolarowy codziennie pokazuje swoją siłe. Z drugiej strony złotówka będzie słabnąć przez nieuniknione obniżki stóp jeszcze w tym roku.
Oczywiście korekta dla usdpln wskazana, ale wg mnie lecimy w śrenim terminie na 3.36
To naprawdę jest proste:
USDPLNWeekly.png

krzem78
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krzem78 »

taki szczegół że tydzień kończy się w niedziele... może być luka i takie tam przez te 2 godziny handlu.

Dadas

krzem78 pisze:taki szczegół że tydzień kończy się w niedziele... może być luka i takie tam przez te 2 godziny handlu.
Ja mam 5 świec w tygodniu:
Taki szczegół.
USDPLNDaily.png

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

krzem78 pisze:taki szczegół że tydzień kończy się w niedziele... może być luka i takie tam przez te 2 godziny handlu.
Słuszna uwaga. Może tak być. Czysto teoretycznie oczywiście, bo luka na 130 pipsów zbyt często się nie zdarza, osobiście nie widziałem chyba takiej, ale kiedyś musi być ten pierwszy raz ;)
Expect the Unexpected...

krzem78
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: krzem78 »

Dadas pisze:
Taki szczegół.
USDPLNDaily.png
na załączonym obrazku nie mogę się czytelnie doszukać 5 świec na tydzień pewnie tępy jestem pomozcie.

Dadas

tuvok pisze:
Słuszna uwaga. Może tak być. Czysto teoretycznie oczywiście, bo luka na 130 pipsów zbyt często się nie zdarza, osobiście nie widziałem chyba takiej, ale kiedyś musi być ten pierwszy raz ;)
Tzw. "Luka" wynika nie z świecy niedzielnej u niektórych brokerów, tylko
z faktu, Iż w weekend rynek jest czynny i wtedy czasami wielkie instytucje przeprowadzają swoje transakcje.
Dorysuj sobie świecę tam, gdzie jest luka, bo broker nie ma tych danych, a zobaczysz, że sytuacja niczym
się nie różni od jakiejkolwiek innej.
Albo inaczej, wykasuj jakąś świecę trendową i zobaczysz "zamknięcie luki".

Zainstaluj platformę brokera z 5 świecami na tydzień.
Opłaci się.

-- Dodano: pt 19-09-2014, 21:45 --
krzem78 pisze:
Dadas pisze:
Taki szczegół.
USDPLNDaily.png
na załączonym obrazku nie mogę się czytelnie doszukać 5 świec na tydzień pewnie tępy jestem pomozcie.
USDPLNDaily.png

Zablokowany