zasadnicza. ale ostrzegam o skrajnym wykupieniu w ujęciu weekly (rsi maks od 3 lat) i ponad 75kr85kr pisze:Usd pln 3,30
Jakie szanse na taki kierunek?

zasadnicza. ale ostrzegam o skrajnym wykupieniu w ujęciu weekly (rsi maks od 3 lat) i ponad 75kr85kr pisze:Usd pln 3,30
Jakie szanse na taki kierunek?
Rzeczywiście miałeś rację korekta OGROMNAhighend pisze:rozszerz swój punkt widzenia. Zobaczysz wtedy jaka to "mała" korekta na edkuTracha pisze:Mała korekta na edku - możliwe 2-godzinna![]()
![]()
![]()
A teraz dobranoc
Podstawowy błąd popełniany przez wielu analityków. Podczas silnego trendu oscylatory nie mają zbyt wielkiego znaczenia. Silny trend nic sobie z ich wykupienia czy wyprzedania nie robi, i to właściwie na dowolnym TF. Popatrz na wykres tygodniowy indeksów amerykańskich na przykład, zobaczysz, że trend sobie a oscylatory sobie.koks pisze:zasadnicza. ale ostrzegam o skrajnym wykupieniu w ujęciu weekly (rsi maks od 3 lat) i ponad 75kr85kr pisze:Usd pln 3,30
Jakie szanse na taki kierunek?![]()
to może utrudniać dalsze wjazdy. najbliższy opór po 3,2650 to 3,2840
To naprawdę jest proste:tuvok pisze:Podstawowy błąd popełniany przez wielu analityków. Podczas silnego trendu oscylatory nie mają zbyt wielkiego znaczenia. Silny trend nic sobie z ich wykupienia czy wyprzedania nie robi, i to właściwie na dowolnym TF. Popatrz na wykres tygodniowy indeksów amerykańskich na przykład, zobaczysz, że trend sobie a oscylatory sobie.koks pisze:zasadnicza. ale ostrzegam o skrajnym wykupieniu w ujęciu weekly (rsi maks od 3 lat) i ponad 75kr85kr pisze:Usd pln 3,30
Jakie szanse na taki kierunek?![]()
to może utrudniać dalsze wjazdy. najbliższy opór po 3,2650 to 3,2840
W obecnej sytuacji szortowanie usdpln to trochę proszenie się o kłopoty - z jednej strony indeks dolarowy codziennie pokazuje swoją siłe. Z drugiej strony złotówka będzie słabnąć przez nieuniknione obniżki stóp jeszcze w tym roku.
Oczywiście korekta dla usdpln wskazana, ale wg mnie lecimy w śrenim terminie na 3.36
Ja mam 5 świec w tygodniu:krzem78 pisze:taki szczegół że tydzień kończy się w niedziele... może być luka i takie tam przez te 2 godziny handlu.
Słuszna uwaga. Może tak być. Czysto teoretycznie oczywiście, bo luka na 130 pipsów zbyt często się nie zdarza, osobiście nie widziałem chyba takiej, ale kiedyś musi być ten pierwszy razkrzem78 pisze:taki szczegół że tydzień kończy się w niedziele... może być luka i takie tam przez te 2 godziny handlu.
na załączonym obrazku nie mogę się czytelnie doszukać 5 świec na tydzień pewnie tępy jestem pomozcie.Dadas pisze:Ja mam 5 świec w tygodniu:krzem78 pisze:taki szczegół że tydzień kończy się w niedziele... może być luka i takie tam przez te 2 godziny handlu.
Taki szczegół.
Tzw. "Luka" wynika nie z świecy niedzielnej u niektórych brokerów, tylkotuvok pisze:Słuszna uwaga. Może tak być. Czysto teoretycznie oczywiście, bo luka na 130 pipsów zbyt często się nie zdarza, osobiście nie widziałem chyba takiej, ale kiedyś musi być ten pierwszy razkrzem78 pisze:taki szczegół że tydzień kończy się w niedziele... może być luka i takie tam przez te 2 godziny handlu.
krzem78 pisze:na załączonym obrazku nie mogę się czytelnie doszukać 5 świec na tydzień pewnie tępy jestem pomozcie.Dadas pisze:Ja mam 5 świec w tygodniu:krzem78 pisze:taki szczegół że tydzień kończy się w niedziele... może być luka i takie tam przez te 2 godziny handlu.
Taki szczegół.