http://finance.yahoo.com/news/us-stocks ... 00745.html
niektórzy aż z wrażenia usta pootwierali

xhDog pisze:Tracha pisze:Jestem idiotą, bo sugeruje się wypowiedziami innych a zagrałem przeciwko swojemu systemowi, który dał mi wyraźny sygnał - SELL na edku.Oj ile razy mi się to przytrafiło. Tak to jest, bo tu tylko szpekulują i szpekulują
buy, sell, sell, buy, po kilku osobach widać, że kierują się czystą analizą i z zimną głową do tego podchodzą, a reszta to zapaleńcy w gorącej wodzie kąpani i dyzio marzyciele. Za dużo emocji. Oczytasz się, 10 osób powie S, drugie tyle L, a na końcu człowiek głupieje z tych wszystkich informacji i głupio gra. I zazwyczaj gra nie swoje.
Tak apropo, kto mi wyjaśni co się stało się na AUD/CAD? Czemu AUD taki słaby?
Co do edka to specjalistą nie jestem, ale jak dla mnie młotek dolny knot młotka na W1 to dobre miejsce do odbicia.highend pisze:Dobra... tylko jeszcze jedna sprawa - tak na spokojnie:
zanim EDEK spadnie na te 1.27500 to korekta MUSI być (fala B) od 1.3999
i ja sądzę, że ta korekta będzie i skończy się na 1.30 - 1.31 i potem znowu w dół.
Pytanie od jakiego punktu ona się zacznie.
Ktoś pisał o prezencie dla byczków na indeksach. Ja się pytam: gdzie ten prezent, jutro mają iść indeksy mega up?
Planu na daxa trzymam się. Na edka nie wypalił - choć nie wszystko stracone (korekta).
a ktoś je stracił... : ) ... ale pamiętam lepsze fedyMatthew414 pisze:Ktoś dzisiaj dużo pieniędzy zarobił ....
No bo nawet ja, zawsze bębnię, że trzeba iść za grubymi, a potem jakieś pomysły wpadają.freakout pisze:kurcze, dopiero teraz zauważyłem jaki piękny sygnał na S dla edka był wczoraj na ujku... na D1 piękny pinbar po gwieździe wieczornej, do tego wolumen na UP i poszli dzisiaj zgodnie z kierunkiemech, a człowiek bawi się w rysowanie trójkątów na tym badziewnym edku
Mam nadzieję Dadas, że strata na edku tylko wirtualna? Chyba nie zamknąłeś przed czasem?Dadas pisze:No bo nawet ja, zawsze bębnię, że trzeba iść za grubymi, a potem jakieś pomysły wpadają.freakout pisze:kurcze, dopiero teraz zauważyłem jaki piękny sygnał na S dla edka był wczoraj na ujku... na D1 piękny pinbar po gwieździe wieczornej, do tego wolumen na UP i poszli dzisiaj zgodnie z kierunkiemech, a człowiek bawi się w rysowanie trójkątów na tym badziewnym edku
Ale, Edek w plecy, ale plus na DAX i GOLD.