DayTrading: Środa 17.09.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 wrz 2014, 00:00

Wzrost
15
56%
Bez zmian
4
15%
Spadek
8
30%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
as28
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 17.09.2014

Nieprzeczytany post autor: as28 »

a jak obuwanie na szczytach wygląda niech wszyscy patrzą
http://finance.yahoo.com/news/us-stocks ... 00745.html
niektórzy aż z wrażenia usta pootwierali :D :D :D
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

kurcze, dopiero teraz zauważyłem jaki piękny sygnał na S dla edka był wczoraj na ujku... na D1 piękny pinbar po gwieździe wieczornej, do tego wolumen na UP i poszli dzisiaj zgodnie z kierunkiem :) ech, a człowiek bawi się w rysowanie trójkątów na tym badziewnym edku :P

blueeyes22
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: blueeyes22 »

Indeks dolara z jednej strony wybił z trójkąta, a z drugiej inny ostatni poziom broni, jeśli ma cofać to chyba z obecnych poziomów, jeśli nie to nie ma co łapać dołków na euro dolar i pokrewnych
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2014, 22:15 przez blueeyes22, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

częśc też kamikadze ;) cad sie umocnil zobacz sobie jakiegos crossa z jenem np.
xhDog pisze:
Tracha pisze:Jestem idiotą, bo sugeruje się wypowiedziami innych a zagrałem przeciwko swojemu systemowi, który dał mi wyraźny sygnał - SELL na edku.
:564: Oj ile razy mi się to przytrafiło. Tak to jest, bo tu tylko szpekulują i szpekulują :569: buy, sell, sell, buy, po kilku osobach widać, że kierują się czystą analizą i z zimną głową do tego podchodzą, a reszta to zapaleńcy w gorącej wodzie kąpani i dyzio marzyciele. Za dużo emocji. Oczytasz się, 10 osób powie S, drugie tyle L, a na końcu człowiek głupieje z tych wszystkich informacji i głupio gra. I zazwyczaj gra nie swoje.

Tak apropo, kto mi wyjaśni co się stało się na AUD/CAD? Czemu AUD taki słaby? :568:

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

highend pisze:Dobra... tylko jeszcze jedna sprawa - tak na spokojnie:

zanim EDEK spadnie na te 1.27500 to korekta MUSI być (fala B) od 1.3999
i ja sądzę, że ta korekta będzie i skończy się na 1.30 - 1.31 i potem znowu w dół.

Pytanie od jakiego punktu ona się zacznie.

Ktoś pisał o prezencie dla byczków na indeksach. Ja się pytam: gdzie ten prezent, jutro mają iść indeksy mega up?
Planu na daxa trzymam się. Na edka nie wypalił - choć nie wszystko stracone (korekta).
Co do edka to specjalistą nie jestem, ale jak dla mnie młotek dolny knot młotka na W1 to dobre miejsce do odbicia.
Na DAXie dzisiaj nastąpiło wybicie z kanału (flagi) i tego będę się jutro trzymał szukając L-ek. Może zechce przetestować jeszcze górną bandę flagi? Zobaczymy
Expect the Unexpected...

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Matthew414 pisze:Ktoś dzisiaj dużo pieniędzy zarobił ....
a ktoś je stracił... : ) ... ale pamiętam lepsze fedy ;) ...

żałuje, że na złocie na spadki nie gram : ( .... ale jakiś zasad się trzeba trrzymać ; )

@highend: taka mikro, a nawet nano sugestia... przeczytaj sobie dzisiejszy wątek od początku, chociaż swoje posty tylko, ... przeanalizuj emocje jakie miałeś dziś, spójrz na rachunek i odpowiedz sobie na pytanie, czy było warto...

tu trzeba ich stoicki spokojem rozpierdolić : ) ... i konsekwentnym MM, bo inaczej jest gnój : ) :564: :564:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

freakout pisze:kurcze, dopiero teraz zauważyłem jaki piękny sygnał na S dla edka był wczoraj na ujku... na D1 piękny pinbar po gwieździe wieczornej, do tego wolumen na UP i poszli dzisiaj zgodnie z kierunkiem :) ech, a człowiek bawi się w rysowanie trójkątów na tym badziewnym edku :P
No bo nawet ja, zawsze bębnię, że trzeba iść za grubymi, a potem jakieś pomysły wpadają.
Ale, Edek w plecy, ale plus na DAX i GOLD.

Awatar użytkownika
piera
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: piera »

nie chcę żeby mnie wyśmiano ale odnoszę wrażenie że edek podciągnie gacie jeszcze dziś i nie wykluczam poziomów 1.2910 jeżeli by taki scenariusz się zrealizował to opcja dalej up, a to dlatego, że mogli polecieć po SL
forex to czarna dupa

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

Dadas pisze:
freakout pisze:kurcze, dopiero teraz zauważyłem jaki piękny sygnał na S dla edka był wczoraj na ujku... na D1 piękny pinbar po gwieździe wieczornej, do tego wolumen na UP i poszli dzisiaj zgodnie z kierunkiem :) ech, a człowiek bawi się w rysowanie trójkątów na tym badziewnym edku :P
No bo nawet ja, zawsze bębnię, że trzeba iść za grubymi, a potem jakieś pomysły wpadają.
Ale, Edek w plecy, ale plus na DAX i GOLD.
Mam nadzieję Dadas, że strata na edku tylko wirtualna? Chyba nie zamknąłeś przed czasem?
Expect the Unexpected...

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Wiem Pedro :)
Ale spokojnie. Już ochłonąłem. Zastanawiam się co dalej zrobić i tyle :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany