Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Bardzo dziwne pytania ;).
Ad.1) Czy warto... Jeśli się w tym nie pogubisz i będzie Ci dobrze szło to warto.
Ad.2) Najmniej np. EUR/CHF, najbardziej pary z jenem i funtem.
Ad.3) Nie rozumiem pytania ;).
Ad.4) Jedyną opcją jest spróbować i sprawdzić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

opex
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: opex »

Cześć
Gram sobie u xm brokera ot tak bardziej rekreacyjnie niż na poważnie w związku z tym nie rozumiem do końca zaistniałej sytuacji. Mianowicie z jakiegos powodu mam na koncie debet. Równocześnie ciągle mam bonus który dostałem przy rejestracji i z uzbieranych punktów które później można na ów bonus wymienić.
Nie bardzo rozumiem skąd wziął się debet, biorąc pod uwagę ze ciągle mogę otwierać nowe pozycje korzystając ze środków bonusowych. Czy mogę prosić support o wyzerowanie mi stanu konta na ich chacie lub gdziekolwiek indziej czy muszę to spłacić? dlaczego powstał ujemny stan konta, skoro jak już mówiłem mam ten bonus?
Może to co widzę na stronie to tylko podsumowanie moich zyskow/strat, a to faktycznie wchodzi na minus obecnie niestety. Ale z drugiej strony wyraźnie jest napisane: Stan konta: i ta kwota na minusie
proszę o odpowiedz, wiem ze pytanie jest chyba z tych mało rozgarnietych więc pisze w tym wątku :D

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nalepiej zadaj to pytanie w wątku XM lub skontaktuj się z ich supportem.

Strzelam, że pozycje możesz otwierać dlatego, iż suma sumarum debet + bonus dają wynik dodatni jednak żeby bonus wszedł do Balance muszą zostać spełnione warunki promocji + musi to zostać zatwierdzone ręcznie przez brokera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Tracha
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Tracha »

opex pisze:Cześć
Gram sobie u xm brokera ot tak bardziej rekreacyjnie niż na poważnie w związku z tym nie rozumiem do końca zaistniałej sytuacji. Mianowicie z jakiegos powodu mam na koncie debet. Równocześnie ciągle mam bonus który dostałem przy rejestracji i z uzbieranych punktów które później można na ów bonus wymienić.
Nie bardzo rozumiem skąd wziął się debet, biorąc pod uwagę ze ciągle mogę otwierać nowe pozycje korzystając ze środków bonusowych. Czy mogę prosić support o wyzerowanie mi stanu konta na ich chacie lub gdziekolwiek indziej czy muszę to spłacić? dlaczego powstał ujemny stan konta, skoro jak już mówiłem mam ten bonus?
Może to co widzę na stronie to tylko podsumowanie moich zyskow/strat, a to faktycznie wchodzi na minus obecnie niestety. Ale z drugiej strony wyraźnie jest napisane: Stan konta: i ta kwota na minusie
proszę o odpowiedz, wiem ze pytanie jest chyba z tych mało rozgarnietych więc pisze w tym wątku :D
Pisałem do nich ostatnio. Odpowiedź to, że przy najbliższej wpłacie część pieniędzy jaką wpłacę pójdzie na pokrycie debetu :)

Awatar użytkownika
Cool
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cool »

Hej Raposo jak tam zdrówko :) ?

Widzę że pielęgnowałeś cały czas mój watek.

Mam pytanie kiedy wszyscy traderzy zmienia MT4 na lepsza i wydajniejsza MT5?

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów,
Życzę powtarzalnych zysków
https://forex.inwest-24.pl/
Wszystko o rynku Forex

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj Cool :). Robiłem co mogłem ale łatwo nie było ;).

Odnośnie Twojego pytania... Wtedy jak będzie zainteresowanie ze strony traderów, bo na razie jest marne, a od premiery MT5 minęło hmm... 2? 3 lata?

Dla brokerów to żaden biznes płacić kolejne 50 000 USD (a może więcej?) za licencję kolejnej platformy + serwer + obsługa serwisowa, aby tylko część ich klientów na tym skorzystała, bo reszcie cały czas odpowiada stare, poczciwe MT4, które cały czas jest upgrade'owane i zbliżyło się w wielu rzeczach do 5tki.

Zatem kiedy MT5 zastąpi MT4? Moim zdaniem nie w przeciągu kolejnych 2-3 lat. Prędzej wyjdzie duża aktualizacja MT4 typu Build 1000 :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

tyrol1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tyrol1 »

mama pytanie odnośnie mt4 na androida jak zmienić wykres na liniowy i jak zmienić rsi na staho

hank4
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hank4 »

Witam

Mam pytanie dotyczące systemu EA.
Otóż czytałem niedawno na forum zagranicznym że Ea nie ma sensu ponieważ sygnał jaki wysyła robot do brokera po pewnym czasie zostanie przez niego zdekodowany(rozszyfrowany)przez co będzie grał na nasza nie korzyść(tu rozumie że możne chodzić o opóźnienia w wchodzeniu i wychodzeniu).
Czy to jest możliwe?
Czy broker jest rzeczywiście wstanie zdekodować(rozszyfrować)nasz sygnał wysyłany przez robota?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Zdekodować? Może ewentualnie w jakimś stopniu rozpracować na jakiej podstawie nasze EA gra ale tak naprawdę co to ma za znaczenie? :) I tak zlecenie musi do niego trafić żeby było zrealizowane. A jeśli mamy uwagi co do sposobu ich realizacji to powinniśmy bezwzględnie zmienić brokera na takiego, który nie będzie robił z tym problemów. Proste ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

hank4
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hank4 »

raposo pisze:Zdekodować? Może ewentualnie w jakimś stopniu rozpracować na jakiej podstawie nasze EA gra ale tak naprawdę co to ma za znaczenie? :) I tak zlecenie musi do niego trafić żeby było zrealizowane. A jeśli mamy uwagi co do sposobu ich realizacji to powinniśmy bezwzględnie zmienić brokera na takiego, który nie będzie robił z tym problemów. Proste ;).
Nie mogę znając w historii strony forum na którym o tym przeczytałem.Zaskoczyła mnie konkluzja że robot nie ma sensu ponieważ EA zostanie rozpracowane przez brokera.

Czy dobrze rozumie,broker możne rozpracować na jakiejs podstawie (czyli mam rozumieć nasz system czy tylko moze sie domyślać ze jak będzie jakis czynnik X to wtedy zajmiemy pozycje na rynku?czy po prostu będzie miał nasze wskaźniki i przez to sie domysli jak działa ) nasze EA w jakimś stopniu(co to oznacza? jeśli można poproszę przykład),czyli ni całe?

Pozdrawiam

-- Dodano: pn 29-09-2014, 13:02 --
raposo pisze:Zdekodować? Może ewentualnie w jakimś stopniu rozpracować na jakiej podstawie nasze EA gra ale tak naprawdę co to ma za znaczenie? :) I tak zlecenie musi do niego trafić żeby było zrealizowane. A jeśli mamy uwagi co do sposobu ich realizacji to powinniśmy bezwzględnie zmienić brokera na takiego, który nie będzie robił z tym problemów. Proste ;).
Nie mogę znając w historii strony forum na którym o tym przeczytałem.Zaskoczyła mnie konkluzja że robot nie ma sensu ponieważ EA zostanie rozpracowane przez brokera.

Czy dobrze rozumie,broker możne rozpracować na jakiejs podstawie (czyli mam rozumieć nasz system czy tylko moze sie domyślać ze jak będzie jakis czynnik X to wtedy zajmiemy pozycje na rynku?czy po prostu będzie miał nasze wskaźniki i przez to sie domysli jak działa ) nasze EA w jakimś stopniu(co to oznacza? jeśli można poproszę przykład),czyli ni całe?

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ