Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Broker siłą rzeczy ma wgląd w dziennik akcji (próba otwarcia, zamknięcia, modyfikacji etc.) na rachunku i jego historię zleceń. Więc jak mu się będzie chciało to analizować to może starać się wydedukować w jaki sposób grasz. Tyle, że po co? ;)

Ktoś miał jakąś swoją dziwną teorię i skoro nie ma linka to też ciężko go dopytać co dokładnie miał na myśli i z czego wynikają jego obawy. Dla mnie to akurat lekko zabawna konkluzja :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

hank4
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: hank4 »

Dzieki za wyczerpująca odpowiedz. Poszukam jeszcze w historii strony forum gdy znajdę wrzucę linka.

-- Dodano: pn 29-09-2014, 13:27 --

Jeżli chodzi o samo EA to co sie bardziej opłaca pod kątem bezpieczeństwa bądź co polecacie, kupno prywatnego serwera czy wykupienie powierzchni serwerowej i umieszczenie na niej naszego EA aby mogło grać 24/7?

tyrol1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tyrol1 »

jak na mt4 na androida zamknąć zlecenie otwierać się do a nie wiem jak zamknoć na pytania poprzednie znalazłem odpowiedz

hank4
Gaduła
Gaduła

Ponawiam pytanie :
Jeżli chodzi o samo EA to co sie bardziej opłaca pod kątem bezpieczeństwa bądź co polecacie, kupno prywatnego serwera czy wykupienie powierzchni serwerowej i umieszczenie na niej naszego EA aby mogło grać 24/7?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

hank4 pisze:Dzieki za wyczerpująca odpowiedz. Poszukam jeszcze w historii strony forum gdy znajdę wrzucę linka.

-- Dodano: pn 29-09-2014, 13:27 --

VPSy są tańsze i mniej bezproblemowe (ktoś nad nimi czuwa), a przez to też bardziej popularne. Do handlu na małą skalę wystarczą.

-- Dodano: śr 01-10-2014, 14:18 --
tyrol1 pisze:jak na mt4 na androida zamknąć zlecenie otwierać się do a nie wiem jak zamknoć na pytania poprzednie znalazłem odpowiedz
Możesz je zamknąć w zakładce Trade. Odpal demo i potestuj.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

tyrol1
Bywalec
Bywalec

mam otwartą zakładke trade i co teraz

hank4
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:
hank4 pisze:
VPSy są tańsze i mniej bezproblemowe (ktoś nad nimi czuwa), a przez to też bardziej popularne. Do handlu na małą skalę wystarczą.
tyrol1 pisze:
potestuj.
Na mała skalę a na większą?Co można polecić

tyrol1
Bywalec
Bywalec

testuje to o rana i nieznalazłem otwarłem pozycje w pracy i niewiem jak zamknąć jak bym wykombinował sam to bym dupy niezawracał

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

tyrol1 pisze:testuje to o rana i nieznalazłem otwarłem pozycje w pracy i niewiem jak zamknąć jak bym wykombinował sam to bym dupy niezawracał
Gdybyś chwilę potestował na demie to wiedziałbyś co zrobić ;). Zakładka trade -> przy pierwszej próbie kliknięcia na pozycję wyskakuje komunikat "przytrzymaj, aby zarządzać pozycją". Tak więc przytrzymujesz i wyskakuje menu z opcjami. Wybierasz "zamknij", a następnie "zamknij przy <kurs>".

-- Dodano: śr 01-10-2014, 14:52 --
hank4 pisze: Na mała skalę a na większą?Co można polecić
Na większą zapewne bezpieczniej i bardziej opłacalnie jest mieć własny dedykowany ku temu serwer.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

hank4
Gaduła
Gaduła

hank4 pisze:
raposo pisze:
hank4 pisze:
tyrol1 pisze:
potestuj.
Na mała skalę a na większą?Co można polecić
Moje pytanie wynika stąd że chciałbym wraz z przyjaciółmi inwestować 24/7 większa gotówkę w waluty,indeksy i surowce. Ponad to chciałem sie dowiedzieć jak robi to George Soros przecież musi on mieć badz wynajmować jakiś serwer.Może ktoś wie jak to robic?

ODPOWIEDZ