pedro pisze:przeskaluj wykres, żeby 1 i 2 było widać : ) bo one też są ważne ; )lukpiasek pisze: nie śmiej się z rzeczy których nie rozumiesz tylko próbuj zrozumieć![]()
i spróbuj nazwać słowami co jest nie tak z falami na moim rysunku - słucham?
(jeśli Ci chodzi że 1,2,3,4,5 powinny być I,II,III,IV,V i odwortnie to fakt nie zwracam na to uwagi i nakładam kolorkami bo tak sie przyzwyczaiłem i chyba tylko to mogę sobie zarzucić)
DayTrading: Środa 17.09.2014
Re: DayTrading: Środa 17.09.2014
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 
Nie rozumiesz. Chodzi o to jak ktoś ma pozycję od np. 3 tygodni, cena szłą płaskim horyzontem i dobija do waznego wydarzenia. Wyjściem z sytuacji jest hedż.Dadas pisze: W takich sytuacjach najlepiej wogóle nie tradować.
A jeżeli już, to strategiami pod dane.
Taka strategia, to Sell Stop i Buy Stop rozstawione.
Potem, gdy już cena się rusza, podsuwasz to zlecenie, gdzie cena bardziej idzie.
Przeciwne kasujesz, a zysk zamykasz bez większego zastanowienia.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
						- 

Dadas

Ty jesteś nieco "wariat"!highend pisze:jak ktoś się nie boi to całe depo w BUY na platynie - siedzi na samiutkim dole swojego kanału wzrostowego-korekcyjnego.
W ten sposób to się depo, ale traci!
Ładuje się jak jest sygnał, nie na pałę, bo zobaczyłeś poziom jakiś.
-- Dodano: śr 17-09-2014, 16:22 --
Wiesz, ten wątek nazywa się "DayTrading".yeahman pisze:Nie rozumiesz. Chodzi o to jak ktoś ma pozycję od np. 3 tygodni, cena szłą płaskim horyzontem i dobija do waznego wydarzenia. Wyjściem z sytuacji jest hedż.Dadas pisze: W takich sytuacjach najlepiej wogóle nie tradować.
A jeżeli już, to strategiami pod dane.
Taka strategia, to Sell Stop i Buy Stop rozstawione.
Potem, gdy już cena się rusza, podsuwasz to zlecenie, gdzie cena bardziej idzie.
Przeciwne kasujesz, a zysk zamykasz bez większego zastanowienia.
Do inwestycji długoterminowych jest inny wątek.
To nawet w regulaminie jest napisane.
powiadasz wydmuszka? w takim razie popatrz na W1 na młotki z 1 września 2013 i 11 listopada 2012koks pisze:gdyby to był zielony okazały młot a nie taka wydmuszka i na wazniejszym wsparciu to byłoby o co się martwićale to fusy, FOMC zweryfikuje nastroje
ejek

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

gorna banda na rzezniuBemowo1 pisze:Rzeźnik
zasieg spadku SOYA: 950, to będzie koniec fali C
zasięg spadku Pszenica: 480
Oba wybiły z trójkąta dołem (tak jak myślałem), jadąc jeszcze bo wybitej linii... i teraz w dół.
Rexex - jak masz SL to dobrze, jak nie to uciekaj

zasięg spadku Pszenica: 480
Oba wybiły z trójkąta dołem (tak jak myślałem), jadąc jeszcze bo wybitej linii... i teraz w dół.
Rexex - jak masz SL to dobrze, jak nie to uciekaj
					Ostatnio zmieniony 17 wrz 2014, 17:28 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
						- 

Dadas

Popieram, nasz kolega chyba nie to PA studiował.freakout pisze:powiadasz wydmuszka? w takim razie popatrz na W1 na młotki z 1 września 2013 i 11 listopada 2012koks pisze:gdyby to był zielony okazały młot a nie taka wydmuszka i na wazniejszym wsparciu to byłoby o co się martwićale to fusy, FOMC zweryfikuje nastroje
To jest młotek i to bez naciągania.
Górny knot jest mały.
Kit z oznaczeniami - chodzi o proporcje i wyznaczanie fal. Ja specem odtego nie jestem ale i tak razi w oczylukpiasek pisze:pedro pisze:przeskaluj wykres, żeby 1 i 2 było widać : ) bo one też są ważne ; )lukpiasek pisze: nie śmiej się z rzeczy których nie rozumiesz tylko próbuj zrozumieć![]()
(jeśli Ci chodzi że 1,2,3,4,5 powinny być I,II,III,IV,V i odwortnie to fakt nie zwracam na to uwagi i nakładam kolorkami bo tak sie przyzwyczaiłem i chyba tylko to mogę sobie zarzucić)https://www.tradingview.com/x/rDY2Nt2j/
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
no i ganc, rozliczenie dużej 3 z d1?lukpiasek pisze:pedro pisze:przeskaluj wykres, żeby 1 i 2 było widać : ) bo one też są ważne ; )lukpiasek pisze: nie śmiej się z rzeczy których nie rozumiesz tylko próbuj zrozumieć![]()
(jeśli Ci chodzi że 1,2,3,4,5 powinny być I,II,III,IV,V i odwortnie to fakt nie zwracam na to uwagi i nakładam kolorkami bo tak sie przyzwyczaiłem i chyba tylko to mogę sobie zarzucić)https://www.tradingview.com/x/rDY2Nt2j/
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
						Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski