DayTrading: Środa 17.09.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 18 wrz 2014, 00:00

Wzrost
15
56%
Bez zmian
4
15%
Spadek
8
30%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 17.09.2014

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

Venomouss pisze:nie ważne że zaczynał z taką i taką kwotą, ale liczy się jego konsekwencja, równie dobrze moglby zycczynac z 4k i zrobic to co zrobil (i robi) tylko jedno zero mniej oczywiscie, chodzi mi o prace
Wg mnie ważne, bo to jest to co napisał Dadas. Każdy chciałby niewiadomo jaką kasę robić, ale nie patrzy realnie. Gdyby zaczynał z 4k i robił po 20pipsów to zamiast zyskiwać kilka klocków na pozycji, zyskiwałby kilkadziesiąt-kilkaset zł. I mało kto wg mnie procentowo odnosi to do kapitału, raczej panuje myślenie życzeniowe - tyle się nakombinowałem żeby zarobić 80zł, I wtedy pojawia się pokusa trzymania pozycji dłużej i wylatuje na stopie, w najlepszym razie przesuniętym koło poziomu otwarcia

-- Dodano: śr 17-09-2014, 13:00 --

To co, na daxie do 20.00 taka konsola ??
Expect the Unexpected...

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

tuvok pisze:
Wrzuć na wykres Williams' Percent Range i scalpuj po 5 Pipsów +/-.

Awatar użytkownika
Venomouss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Venomouss »

ja nie mowie ogolnie, tylko o tym konketnym gosciu i jego konsekwencji w pracy, napisałem, ze bylo by to jedno zero mniej, natomiast jego mm oraz stopa zwrotu świadczą o pracy jaką wykonał ...
tuvok pisze:
Venomouss pisze:nie ważne że zaczynał z taką i taką kwotą, ale liczy się jego konsekwencja, równie dobrze moglby zycczynac z 4k i zrobic to co zrobil (i robi) tylko jedno zero mniej oczywiscie, chodzi mi o prace
Wg mnie ważne, bo to jest to co napisał Dadas. Każdy chciałby niewiadomo jaką kasę robić, ale nie patrzy realnie. Gdyby zaczynał z 4k i robił po 20pipsów to zamiast zyskiwać kilka klocków na pozycji, zyskiwałby kilkadziesiąt-kilkaset zł. I mało kto wg mnie procentowo odnosi to do kapitału, raczej panuje myślenie życzeniowe - tyle się nakombinowałem żeby zarobić 80zł, I wtedy pojawia się pokusa trzymania pozycji dłużej i wylatuje na stopie, w najlepszym razie przesuniętym koło poziomu otwarcia

Dadas

Venomouss pisze:ja nie mowie ogolnie, tylko o tym konketnym gosciu i jego konsekwencji w pracy, napisałem, ze bylo by to jedno zero mniej, natomiast jego mm oraz stopa zwrotu świadczą o pracy jaką wykonał ...
tuvok pisze:

Wszystko się sprowadza do tego, ile cię stać stracić!!!
Jeżeli cię stać stracić 3k z 4k, to możesz w 1 dzień podwoić konto.
A, jeżli cię stać stracić $4,-, to będzisz zarabiał po kropelce, i tyle.

Awatar użytkownika
krzychu3_1989
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krzychu3_1989 »

a tak właściwie jakiej reakcji spodziewacie się po fed ze edek spadnie czy wzrośnie Rogal mówi że obniżka jest w cenie ale czy na pewno nieraz tak mówiono a potem info i 100 pipsów niżej

Dadas

krzychu3_1989 pisze:a tak właściwie jakiej reakcji spodziewacie się po fed ze edek spadnie czy wzrośnie Rogal mówi że obniżka jest w cenie ale czy na pewno nieraz tak mówiono a potem info i 100 pipsów niżej
H1 mówi Long.
Tyle na teraz.

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Dadas pisze:
tuvok pisze:
Zupełnie nie mój styl tradowania niestety. Za duże ryzyko w stosunku do potencjalnego zysku. Żeby zarobić 5 pipsów i mieć sensowny RR ratio to SL musiałbym chyba na 2 pipsy ustawić. Na daxie 2 pipsy SL to jak rosyjska ruletka
Expect the Unexpected...

Dadas

tuvok pisze:
Dadas pisze:
tuvok pisze:
Zupełnie nie mój styl tradowania niestety. Za duże ryzyko w stosunku do potencjalnego zysku. Żeby zarobić 5 pipsów i mieć sensowny RR ratio to SL musiałbym chyba na 2 pipsy ustawić. Na daxie 2 pipsy SL to jak rosyjska ruletka
To się śmieję, przecież! :d

oka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: oka »

Dadas pisze: H1 mówi Long.
Tyle na teraz.
hmm ja na h1 widzę spadającą gwiazdę..

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Dadas pisze:
tuvok pisze:
Dadas pisze: Wrzuć na wykres Williams' Percent Range i scalpuj po 5 Pipsów +/-.
To się śmieję, przecież! :d
Nie ma się co śmiać, sam widziałem gości, którzy tak robią :D Koleś po 50 lotów pozycję otwierał tylko po to, żeby ją zamknąć po 3 czy 5 pipsach :D Hindus jakiś, na forexfactory miał journal. Najśmieszniejsze, że miał nieprzeciętną stopę zwrotu... do czasu aż się nie przejechał na jednym trejdzie tak, że sporą część depo stracił (nie używał SL w ogóle)
Expect the Unexpected...

Zablokowany