Ja widzę kanał wzrostowy i zielone świece znacznie silniejsze od czerwonych.oka pisze:hmm ja na h1 widzę spadającą gwiazdę..Dadas pisze: H1 mówi Long.
Tyle na teraz.
DayTrading: Środa 17.09.2014
Re: DayTrading: Środa 17.09.2014
-
- Bywalec
O jakim gościu piszecie ?
a jest tam też kometa halleya?oka pisze:hmm ja na h1 widzę spadającą gwiazdę..Dadas pisze: H1 mówi Long.
Tyle na teraz.

U mnie właśnei zahedżowałem pszenicę i soyę, bo brakuje mi fali C korekty
tak więc zakładam soyę na 960, a pszenicę na 470 lub 430... A jeśli nie spadnie i zacznie rosnąć trudno

Myślę, ze w takim trendzie zahedżowanie daje mniejsze ryzyko niż jeszcze większe wychodzenie na minus.
Jakkolwiek jeśli po FED dolec miałby się osłabić no to nam surowce też urosną (teoretycznie).
Dlaczego uważacie, ze dolec się umocni bardziej i edek spadnie na 1.27 ?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
[quote="highend"
Dlaczego uważacie, ze dolec się umocni bardziej i edek spadnie na 1.27 ?[/quote]
a dlaczego ma wzrosnąć?
fakty:
fed zakręca kurek z dodrukiem - mniej jabłek na rynku, są one droższe,
fed ma w przyszłym roku podnieść st proc. (przynajmniej tak mówią) - jabłka będą droższe
z drugiej strony ebc obniżył st procentowe - jabłka w eury są tańsze
oraz będą skupować za świeżo wydrukowane eurasy obligacje - jabłek w eur będzie więcej i będą taniały
takie kółko wzajemnej adoracji się robi, drukarze się zmieniają przekazując sobie pałeczke i beczki z farbą drukarską...
... luźne moje przemyslenia
poza tym jest jeszcze miejsce do spadku na eurusd

Dlaczego uważacie, ze dolec się umocni bardziej i edek spadnie na 1.27 ?[/quote]
a dlaczego ma wzrosnąć?
fakty:
fed ma w przyszłym roku podnieść st proc. (przynajmniej tak mówią) - jabłka będą droższe
oraz będą skupować za świeżo wydrukowane eurasy obligacje - jabłek w eur będzie więcej i będą taniały
takie kółko wzajemnej adoracji się robi, drukarze się zmieniają przekazując sobie pałeczke i beczki z farbą drukarską...

poza tym jest jeszcze miejsce do spadku na eurusd

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
nie komety nie mahighend pisze:a jest tam też kometa halleya?oka pisze:hmm ja na h1 widzę spadającą gwiazdę..Dadas pisze: H1 mówi Long.
Tyle na teraz.![]()
![]()
![]()

az -1,9 % - 50 bps ciecia w X jest pewne.
dla zlotowki
dla zlotowki
Tylko, że właśnie, tu mamy z jednej strony jabłka, z drugiej gruszki.pedro pisze:a dlaczego ma wzrosnąć?highend pisze: Dlaczego uważacie, ze dolec się umocni bardziej i edek spadnie na 1.27 ?
fakty:
poza tym jest jeszcze miejsce do spadku na eurusd![]()
I to tak jakoś się nie zawsze zgadza.
A miejsca, to jest dosyć w obie strony.
to jest ciekawe , dostałem info broker XM - ale to sobie wymyślili hehe
Ważne zawiadomienie
Szanowny Kliencie,
Informujemy, iż od od jutra, tj. 18 września od godziny 9:00 (czasu serwera) ustawienia dźwigni dla wszystkich par walutowych zawierających CHF zostaną zmienione na maksymalnie 1:50.
O godzinie 12:00 (czasu serwera) 18 września ustawienia dźwigni dla wszystkich par walutowych zawierających GBP zostaną zmienione na maksymalnie 1:50.
Zmiany te będą obowiązywać do odwołania.
Ważne zawiadomienie
Szanowny Kliencie,
Informujemy, iż od od jutra, tj. 18 września od godziny 9:00 (czasu serwera) ustawienia dźwigni dla wszystkich par walutowych zawierających CHF zostaną zmienione na maksymalnie 1:50.
O godzinie 12:00 (czasu serwera) 18 września ustawienia dźwigni dla wszystkich par walutowych zawierających GBP zostaną zmienione na maksymalnie 1:50.
Zmiany te będą obowiązywać do odwołania.
masz racje, są gruszki i jabłka, mój błąd... jedni lubie gruszki inni jabłka bardziej : )Dadas pisze: Tylko, że właśnie, tu mamy z jednej strony jabłka, z drugiej gruszki.
I to tak jakoś się nie zawsze zgadza.
A miejsca, to jest dosyć w obie strony.
d1, ed, fusy https://www.tradingview.com/x/eeFRr9ZD/
Jutro też jest dzień.
a jest tam też kometa halleya?highend pisze:oka pisze:hmm ja na h1 widzę spadającą gwiazdę..Dadas pisze: H1 mówi Long.
Tyle na teraz.

U mnie właśnei zahedżowałem pszenicę i soyę, bo brakuje mi fali C korekty
tak więc zakładam soyę na 960, a pszenicę na 470 lub 430... A jeśli nie spadnie i zacznie rosnąć trudno

Myślę, ze w takim trendzie zahedżowanie daje mniejsze ryzyko niż jeszcze większe wychodzenie na minus.
Jakkolwiek jeśli po FED dolec miałby się osłabić no to nam surowce też urosną (teoretycznie).
A ja zapakowałem po 493-4 ładną pozycje i liczę że dołki wytrzymają i wcześniej 520 zaliczymy . Impet spadkowy na razie osłabł