Nie uczepiłem się eSek na daxie. Używam obu półkul mózgu: Lewa na L, prawa na S (a może na odwrót).tuvok pisze:highend pisze: highend coś się tak tych S-ek na Daxie uczepił? Trend od 3 lat jest ewidentnie wzrostowy, z małymi przerwami na korekty. Banki centralne co rusz to obniżają stopy albo drukują na potęgę, już nawet chinole. Wg mnie to nie jest klimat do szorcenia na indeksach bo coś z tą nadrukowaną kasą banki muszą robić. Na forex nie pójdą (przynajmniej nie ze wszystkim) więc pozostają akcje. Zobaczysz co się na GPW będzie niedługo działo jak w październiku belka zetnie stopy. Ludzie też nie są głupi i na 2% na lokatę nie będą wsadzać bo nawet jak ktoś ma kikladziesiąt tysięcy PLN to co z tego po roku dostanie? Wielkie g...
Ja nie napisałem, że przebijemy główny trend wzrostowy.
Trend jest nadal wzrostowy.
Mamy jednak wybity kanał wzrostowy obecny (dałem wykres dziś na to).
Polecimy wybitą linią jeszcze pod 9780 i stamtąd zrobimy korektę ABC daxa. aż do 9200-9300.
Lubię patrzeć na duże interwały choć to jest forum DT....
A potem (od 9200-9300) znowu jazda na 9800 czy tam wyżej ("kto to wie oprócz mnie?"

A czy powyższe się sprawdzi? Nie wiem, jak pisze Dadas "nie umiem tradeować, nie mam pewności, nie wiem" - czy jakoś tak ;