OK no to czekamyfreakout pisze:każdy cel jest do zrealizowania - wymaga to jedynie trochę czasu

OK no to czekamyfreakout pisze:każdy cel jest do zrealizowania - wymaga to jedynie trochę czasu
Dawaj, dawaj. Rozsiadłem się wygodnie w fotelu mam kajet i ołówek. Będę notował. Na początek te świece. Kiedy są odwrotką a kiedy kontynuacją trendu. Na podstawie wolumenu i formacji.freakout pisze:tu nie ma na co czekać - trzeba brać się do roboty i realizować marzenia
przepraszam bardzo, a czy mój post zabrzmiał jak oferta szkolenia?JAREK67 pisze:Dawaj, dawaj. Rozsiadłem się wygodnie w fotelu mam kajet i ołówek. Będę notował. Na początek te świece. Kiedy są odwrotką a kiedy kontynuacją trendu. Na podstawie wolumenu i formacji.freakout pisze:tu nie ma na co czekać - trzeba brać się do roboty i realizować marzenia
Napisałeś zdanie, w którym wg mnie stwierdziłeś, że posiadłeś umiejętność przewidywania kierunku podążania rynku. To jest kwintesencja skutecznego tradingu. Można by rzec znalazłeś św. grala.freakout pisze:przepraszam bardzo, a czy mój post zabrzmiał jak oferta szkolenia?JAREK67 pisze:Dawaj, dawaj. Rozsiadłem się wygodnie w fotelu mam kajet i ołówek. Będę notował. Na początek te świece. Kiedy są odwrotką a kiedy kontynuacją trendu. Na podstawie wolumenu i formacji.freakout pisze:tu nie ma na co czekać - trzeba brać się do roboty i realizować marzenianie sądzę
owszem, posiadam taką umiejętność która bardzo często się sprawdza, ale z racji tego że grywam wyłącznie na interwale H1 stosuję ją tylko na tym przedziale czasowymJAREK67 pisze:Napisałeś zdanie, w którym wg mnie stwierdziłeś, że posiadłeś umiejętność przewidywania kierunku podążania rynku. To jest kwintesencja skutecznego tradingu. Można by rzec znalazłeś św. grala.
Pokaż więc na kilku przykładach swoje umiejętności. Tak żebym zmienił zdanie i nie myślał, że ten post to tylko nic nie warte pisanie w poczuciu całkowitej "bezkarności"
Ok. Widzę znaczącą zmianę retoryki. Czekam na przykłady.freakout pisze:owszem, posiadam taką umiejętność która bardzo często się sprawdza, ale z racji tego że grywam wyłącznie na interwale H1 stosuję ją tylko na tym przedziale czasowymJAREK67 pisze:Napisałeś zdanie, w którym wg mnie stwierdziłeś, że posiadłeś umiejętność przewidywania kierunku podążania rynku. To jest kwintesencja skutecznego tradingu. Można by rzec znalazłeś św. grala.
Pokaż więc na kilku przykładach swoje umiejętności. Tak żebym zmienił zdanie i nie myślał, że ten post to tylko nic nie warte pisanie w poczuciu całkowitej "bezkarności"nie mam zamiaru nikomu tutaj nic udowadniać, wrzucać jakichś statementów i tym podobnych pierdół, ale mogę na bazie czystego wykresu i techniki łączenia świec pokazać ze 2-3 przykłady (interwał H1, H4 lub D1) na czym to dokładnie polega - wiarygodność i skuteczność tego będziecie potem mogli sprawdzić sami
tyle jestem w stanie zrobić
freakout pisze:ok, tak jak obiecałem w załączniku zamieszczam 5 przykładowych i jednocześnie najprostszych metod do przewidywania kierunku następnej świecy stosując technikę ich łączeniatutaj używamy tylko 2 świeczek, ale zdarzają się sytuacje kiedy 2 z nich to za mało i trzeba połączyć ze sobą ich nawet 5
wszystko oczywiście zależy też od interwału czasowego, ale mnie z reguły interesuje tylko i wyłącznie kierunek następnej świeczki - nie wybiegam w przód o kilka świec bo jest mi to zwyczajnie niepotrzebne
pozdrawiam
Pokaż mi 3 konkretne miejsca do zagrania (przed a nie po fakcie). Miejsca poparte "dobrym wskaźnikiem wolumenu" i czego tam jeszcze używasz.freakout pisze:ja od ponad roku wiem że do zarabiania nie potrzeba nic więcej oprócz dobrego wskaźnika wolumenu i znajomości formacji świecowychjak można grać np. na odbicia od poziomów oporów lub wsparć nie wiedząc czy dana świeca oznacza nawrotkę czy też kontynuację trendu?