A gdyby tak podejść do tego normalnie?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Re: A gdyby tak podejść do tego normalnie?

Nieprzeczytany post autor: Jones »

freakout pisze:każdy cel jest do zrealizowania - wymaga to jedynie trochę czasu ;)
OK no to czekamy :D
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

tu nie ma na co czekać - trzeba brać się do roboty i realizować marzenia ;)

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

freakout pisze:tu nie ma na co czekać - trzeba brać się do roboty i realizować marzenia ;)
Dawaj, dawaj. Rozsiadłem się wygodnie w fotelu mam kajet i ołówek. Będę notował. Na początek te świece. Kiedy są odwrotką a kiedy kontynuacją trendu. Na podstawie wolumenu i formacji.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

JAREK67 pisze:
freakout pisze:tu nie ma na co czekać - trzeba brać się do roboty i realizować marzenia ;)
Dawaj, dawaj. Rozsiadłem się wygodnie w fotelu mam kajet i ołówek. Będę notował. Na początek te świece. Kiedy są odwrotką a kiedy kontynuacją trendu. Na podstawie wolumenu i formacji.
przepraszam bardzo, a czy mój post zabrzmiał jak oferta szkolenia? :d nie sądzę :P

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

Grzegorz
dużo tych brokerów przetestowałeś czy faktycznie tylko Onda ?
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

JAREK67
Maniak
Maniak

freakout pisze:
JAREK67 pisze:
przepraszam bardzo, a czy mój post zabrzmiał jak oferta szkolenia? :d nie sądzę :P
Napisałeś zdanie, w którym wg mnie stwierdziłeś, że posiadłeś umiejętność przewidywania kierunku podążania rynku. To jest kwintesencja skutecznego tradingu. Można by rzec znalazłeś św. grala.
Pokaż więc na kilku przykładach swoje umiejętności. Tak żebym zmienił zdanie i nie myślał, że ten post to tylko nic nie warte pisanie w poczuciu całkowitej "bezkarności"

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

JAREK67 pisze:Napisałeś zdanie, w którym wg mnie stwierdziłeś, że posiadłeś umiejętność przewidywania kierunku podążania rynku. To jest kwintesencja skutecznego tradingu. Można by rzec znalazłeś św. grala.
Pokaż więc na kilku przykładach swoje umiejętności. Tak żebym zmienił zdanie i nie myślał, że ten post to tylko nic nie warte pisanie w poczuciu całkowitej "bezkarności"
owszem, posiadam taką umiejętność która bardzo często się sprawdza, ale z racji tego że grywam wyłącznie na interwale H1 stosuję ją tylko na tym przedziale czasowym :) nie mam zamiaru nikomu tutaj nic udowadniać, wrzucać jakichś statementów i tym podobnych pierdół, ale mogę na bazie czystego wykresu i techniki łączenia świec pokazać ze 2-3 przykłady (interwał H1, H4 lub D1) na czym to dokładnie polega - wiarygodność i skuteczność tego będziecie potem mogli sprawdzić sami ;) tyle jestem w stanie zrobić :)

JAREK67
Maniak
Maniak

freakout pisze:
JAREK67 pisze:Napisałeś zdanie, w którym wg mnie stwierdziłeś, że posiadłeś umiejętność przewidywania kierunku podążania rynku. To jest kwintesencja skutecznego tradingu. Można by rzec znalazłeś św. grala.
owszem, posiadam taką umiejętność która bardzo często się sprawdza, ale z racji tego że grywam wyłącznie na interwale H1 stosuję ją tylko na tym przedziale czasowym :) nie mam zamiaru nikomu tutaj nic udowadniać, wrzucać jakichś statementów i tym podobnych pierdół, ale mogę na bazie czystego wykresu i techniki łączenia świec pokazać ze 2-3 przykłady (interwał H1, H4 lub D1) na czym to dokładnie polega - wiarygodność i skuteczność tego będziecie potem mogli sprawdzić sami ;) tyle jestem w stanie zrobić :)
Ok. Widzę znaczącą zmianę retoryki. Czekam na przykłady.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

ok, tak jak obiecałem w załączniku zamieszczam 5 przykładowych i jednocześnie najprostszych metod do przewidywania kierunku następnej świecy stosując technikę ich łączenia :) tutaj używamy tylko 2 świeczek, ale zdarzają się sytuacje kiedy 2 z nich to za mało i trzeba połączyć ze sobą ich nawet 5 ;) wszystko oczywiście zależy też od interwału czasowego, ale mnie z reguły interesuje tylko i wyłącznie kierunek następnej świeczki - nie wybiegam w przód o kilka świec bo jest mi to zwyczajnie niepotrzebne ;)

pozdrawiam :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

JAREK67
Maniak
Maniak

freakout pisze:ok, tak jak obiecałem w załączniku zamieszczam 5 przykładowych i jednocześnie najprostszych metod do przewidywania kierunku następnej świecy stosując technikę ich łączenia :) tutaj używamy tylko 2 świeczek, ale zdarzają się sytuacje kiedy 2 z nich to za mało i trzeba połączyć ze sobą ich nawet 5 ;) wszystko oczywiście zależy też od interwału czasowego, ale mnie z reguły interesuje tylko i wyłącznie kierunek następnej świeczki - nie wybiegam w przód o kilka świec bo jest mi to zwyczajnie niepotrzebne ;)

pozdrawiam :)
freakout pisze:ja od ponad roku wiem że do zarabiania nie potrzeba nic więcej oprócz dobrego wskaźnika wolumenu i znajomości formacji świecowych :) jak można grać np. na odbicia od poziomów oporów lub wsparć nie wiedząc czy dana świeca oznacza nawrotkę czy też kontynuację trendu?
Pokaż mi 3 konkretne miejsca do zagrania (przed a nie po fakcie). Miejsca poparte "dobrym wskaźnikiem wolumenu" i czego tam jeszcze używasz.

ODPOWIEDZ