Wolifek pisze:A tymczasem pszenica pomacała ogonkiem co tam jest pod $500, ale nie uruchomiło wodospadu i wróciła powyżej...
Ciekawe czy "managed money" nie zmniejszyli zaangażowania w short-y w dzisiejszym raporcie http://www.cftc.gov/MarketReports/Commi ... /index.htm (chociaż ciekawe kiedy go pisali i czy wczorajsze ruchy nie pojawią się dopiero za tydzień).
A jak tak dalej pójdzie to chyba będzie trzeba pomyśleć nad kiszonką z pszenicy na lepsze czasy
SP500 puka też i puka w 1987-1986 - może w końcu mu ktoś otworzy
Skoro jesteś taki pewien wzrostów to dlaczego nie wolisz odkupić pszenicy niżej? Póki co szort na wheat to jedyna pozycja którą zostawiam na weekend . Szort z 4 sierpnia .
a jaki zakładasz TP na tym szorcie na pszenicy?
Nie mam TP ani SL. Ale podejrzewam, że może dołki z 2010 lub kiedy zdejmą sankcje z Rosji lub kiedy dolar się zacznie osłabiać lub gdy pogoda w Ameryce Płd/Australii/Afryce nie będzie dopisywała.
Kazimierz S pisze:
Nie mam TP ani SL. Ale podejrzewam, że może dołki z 2010 lub kiedy zdejmą sankcje z Rosji lub kiedy dolar się zacznie osłabiać lub gdy pogoda w Ameryce Płd/Australii/Afryce nie będzie dopisywała.
Wklejam mój pogląd na pszenicę - miesięczny.
Zgodnie z teorią fraktali, wykres pomiędzy zielonymi pionowymi kreskami jest powiększoną wersją tego pomiędzy różowymi. Kółeczkami zaznaczone analogiczne szczyty. Temu pomiędzy zielonymi jeszcze trochę brakuje aby dopełnić analogii...
Zatem co dalej - będą jazdy góra dół, mogą być trochę niższe dołki.... a potem jazda UP (w przyszłym roku) z zasięgiem na 1000 nawet.... Niech każdy sobie sam wymierzy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
atlanticos pisze:Wy tak powaznie z tymi S na edku? A widzieli zasięg tego trójkąta? Nie lepiej poczekac na retest i zagrac z kierunkiem?
sugerujesz wzrosty do 1.3070? całkiem możliwe ale ja bym brał longi dopiero jak przetestują od dołu górną bandę trójkąta, czyli gdzieś w okolicach 1.2950
atlanticos pisze:Wy tak powaznie z tymi S na edku? A widzieli zasięg tego trójkąta? Nie lepiej poczekac na retest i zagrac z kierunkiem?
ja widze to tak: euro dzisiaj jeszcze poszaleje do konca a dolar jest na wsparciu , takze jak dolar przyatakuje dzis lub od pn s wydaje mi bardzo rozsądna , tylko samo eur mnie troche niepokoi z tą mocą..