Wolifek pisze:
Natomiast IMO głównym czynnikiem obecnie za spadkiem cen pszenicy jest rajd na dolarze - jeśli dolar się uspokoi, albo nawet przykorekci, to odbije też pszenica.
Spekuła siedzi na S-kach, ale zaczęli redukować
http://tiny.pl/q695t (porównaj z dołkiem styczeń-luty 2014).
Jesteśmy też na dość psychologicznym poziomie - pogłębiony dołek i blisko do granicy $500 - trochę SLi tu się pewnie zebrało - ciekawe czy zbiją poniżej $500, aby to powycinać (może przy okazji bujania przy dzisiejszej publikacji), a potem dopiero odbiją.
Mam podobne zdanie, wątpię żeby spadło aż do 450 na pszenicy jak ktoś dziś pisał.
Co prawda wykresy Layne'a z insidefutures dotyczące BUY na pszenicy przypominają mi SELL na indeksach Nowego123 (bez urazy

).... zatem w końcu trafi
Ja nadal na L (na minusie) i trzymam do zysku. 4 pozycje pszenica, 3 pozycje Corn i 3 pozycje Soja. Twardym trzeba być.
-- Dodano: 11 wrz 2014, 11:44 --
a na kangurze nocne dane o zatrudnieniu i bezrobociu powodujące wystrzał to była mega okazja na S.
Wykorzystałem... na demo niestety

Nauka nie pójdzie w las.
-- Dodano: 11 wrz 2014, 11:53 --
laranja pisze:Teraz na DAX M30 niech RGR zrobią i polecą na 9600.

Ale by była zmienność dzisiaj wtedy.
nie zrobią, DAX cały czas krąży wokól linii wsparcia.... i raczej obowiązuje L.
Tak samo RGR na tygodniowym też nie będzie. Będzie za to UP
No chyba, że przebiją tą linię - wtedy pocałują się z główną linią trendu. Ale wątpię.
I Apple też do góry. Odwracam się dzisiaj (chyba) - jeszcze pobsrewuję. Albo hedż tych eSek z Apple.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.