Silhoustte
To jak to jest ? Nie do końca sie zgadzasz , ale dalej piszesz że potwierdzasz że cross ma wpływ na naszą grę...
Silhouette pisze:niezaleznie od tego czy cross traci czy zyskuje czy jest w konsolidacji mozemy zyskiwac, a tracimy wtedy gdy cross wchodzi w silny trend
nie wiem do końca co znaczy cross traci/zyskuje - chodzi ci o małe ruchy góra dół ? No to pisałem że najlepiej dla nas jak leci sinusojdą. A jak mocny trend to tracimy... oczywiście.
Tylko skąd będziemy wiedzieć że jak nastąpią wzrosty na crossie to będzie tylko mały ruch, czy mocny trend ?
Ja już to przetestowałem na własnej skórze i wiem. Patrząc na historie cross'a wszystko wygląda pieknie i sie zgadza. W czasie gry tego nie wiesz...
Jeśli chodzi o wpływ cross'a na nasze pozycje to zauważyłem że były momenty jak cross szedł mocno z trendem a nasz profit akurat zyskiwał (?) i na odwrót, ale to były tylko momenty...

Generalnie jeśli mielibyśmy bawić się w określanie procentowe wpływu cross'a na nasze pary to wg mnie jest to ponad 95% - niestety