Super Hedge ::..

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

trzycenty pisze: LowcaG:
kupilem tyle samo. zdaje sie, ze na tym polega omawiana od 38 stron strategia ; )
No to, jak to mowisz, piszesz bez sensu :P
I nie osiagasz za kazdym razem zysku w Twoim przykladzie.
Ewidentnie w jednym przypadku tracisz w drugim zyskujesz, tylko nie licz tego w pipsach ale w gotowce. powtorze jezscze raz, pips pipsowi nie rowny

trzycenty

Nieprzeczytany post autor: trzycenty »

LowcaG;
mozesz pokazac jak liczysz, ze osiagasz strate?

slotwina
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: slotwina »

LowcaG pisze:Ewidentnie w jednym przypadku tracisz w drugim zyskujesz, tylko nie licz tego w pipsach ale w gotowce. powtorze jezscze raz, pips pipsowi nie rowny
akurat w przypadku eurusd i gbpusd 1 pips ma taka sama wartosc, waluta kwotowana w obu przypadkach jest dolar.

ScarFace
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ScarFace »

LowcaG chodzi o to że 100 pipsow na gu i 100 pipsów na eu to inna wartość procentowa

trzycenty

LowcaG napial, ze jest strata, a tak nie jest, a zapytalem sie LowcyG, a nie Ciebie Baby.
Czekam na wyliczenia LowcyG. byc moze to ja sie myle, tylko prosze niech to wykaze.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

trzycenty pisze: mamy teraz spread nizszy od nocnych maxow o ponad 0.01na GBPusd-EURusd
zawieram transakcje na rozjazd
Ta wczorajsza transakcja była bardzo trafna i na pewno dała zarobić.

trzycenty

tak. zarobiona ; )

slotwina
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: slotwina »

jest troche pozno ale jezeli sie mozna wtracic w watek to "odkryta wlasnosc pary euro i funta moglaby w przyszlosci posluzyc nam w charakterze stopa. stop ten oczywiscie moze sie zwiekszyc ale tez i zmniejszyc podczas gwaltownych ruchow. nie pisze tu o strategi na tf 5 ale duzo wiekszych, moze ryzyko takich transakcji byloby b. oplacalne. w obecnej chwili widzialbym to tak jak trzycenty kupno funta ze stopem na sell euro. pomysle jeszcze nad tym. bo gdyby excel na biezaco podawal nam korelacje z D1 to zawierajac transakcje jenowe mozna zabiezpieczac na frankach szwajcarskich. hehe podoba mi sie to.

ScarFace
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ScarFace »

trzycenty pisze:LowcaG napial, ze jest strata, a tak nie jest, a zapytalem sie LowcyG, a nie Ciebie Baby
a ja nie odpowiedziałem Ciebie tylko slotwina
slotwina pisze:akurat w przypadku eurusd i gbpusd 1 pips ma taka sama wartosc

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

slotwina pisze:jest troche pozno ale jezeli sie mozna wtracic w watek to "odkryta wlasnosc pary euro i funta moglaby w przyszlosci posluzyc nam w charakterze stopa. stop ten oczywiscie moze sie zwiekszyc ale tez i zmniejszyc podczas gwaltownych ruchow. nie pisze tu o strategi na tf 5 ale duzo wiekszych, moze ryzyko takich transakcji byloby b. oplacalne. w obecnej chwili widzialbym to tak jak trzycenty kupno funta ze stopem na sell euro. pomysle jeszcze nad tym. bo gdyby excel na biezaco podawal nam korelacje z D1 to zawierajac transakcje jenowe mozna zabiezpieczac na frankach szwajcarskich. hehe podoba mi sie to.
Mógłbyś podać jakiś przykład takich transakcji?

Wracając do punktów wejścia na rynek, czekam teraz na powrót korelacji do około 90% i wtedy dopiero coś otworzę. Postaram się na bieżąco wrzucać screeny. Zobaczymy, może coś z tego wyjdzie (wczoraj można powiedzieć, że idealnie pokazał się odwrót na EG po tym jak korelacja doszła do 96%).

Dodano po 1 godzinach 54 minutach:

Korelacja cały czas się zmniejsza, teraz wynosi 68%. Po tym jak wróci do około 90% wstępnie będzie L GU i S EU.

Dodano po 3 godzinach 19 minutach:

Korelacja po odbiciu się od 65% zaczyna wracać, spread jest pomiędzy pierwszym, a drugim odchyleniem standardowym, a bezwzględna różnica między kursami jest blisko minimów z ostatnich 200 okresów M5. Możliwe, że niedługo L GU i S EU.

Dodano po 51 minutach:

Kontrolne L GU i S EU na podstawie powrotu korelacji do ponad 70% i przełamywania linii trendu wzrostowego na EG.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ