Cześć,
Demo jakiego brokera polecacie do testowania dlugoterminowej strategii? Zalezy mi na tym aby demo było bez okresu wygasniecia. Niektorzy maja tez warunki, ze wygasa jesli nie bedzie transakcji w okresie x dni. Interesuja mnie platformy MT4 ewentualnie cTrader z niskim zmiennym spreadem. Do tej pory mialem rachunki w Armadzie, ale teraz nic nie wiadomo co z nimi.
Na ten moment zastanawiam sie nad:
FxSalt
Alpari (30 dni jesli brak transakcji, dosyc wysoki spread vs konkurencja)
FxPro cTrader (20 dni jesli brak transakcji?)
Dzieki za wszelkie sugestie.
Rachunki Demo bez okresu wygaśnięcia
- bartek1916
- Pasjonat

Re: Rachunki Demo bez okresu wygaśnięcia
Każdy broker nie powinien robić Ci wielkich problemów z przedłużeniem okresu demo, jeżeli do tego planujesz też posiadać rachunek rzeczywisty u danego brokera plus demo do testów długoterminowych to myślę, że każdy suppoort u wybranych przez Ciebie firm nie będzie robił problemów ze zmianą jednej liczby w Back Office 
Dokładnie, wystarczy, że skontaktujesz się w tej sprawie z obsługą. Brokerzy usuwają nieaktywne konta demo co jakiś czas tylko dlatego, żeby odmulić serwery. Nie ma dla nich problemu, aby jakieś pojedyncze konta były nieużywane jeśli klient faktycznie ich potrzebuje.
www.ForexClub.pl
Aktualności i edukacja
Forex, Akcje, ETF, Opcje, Futures, Crypto
Forex Club Tools
dla MT4 i MT5
Program Podatek
oblicz podatek od zagranicznego brokera
- bartek1916
- Pasjonat

Tak, wiem o tym. Robiłem tak z FxPro i Armadą. Niestety miałem 2 przypadki kiedy zresetowano/usunięto mi demo i wszystkie dane dotyczące historii i testów poszły do kosza. Stąd pytanie czy istnieje stabilniejsze rozwiązanie ze standardem "dożytownich" kont na których jest aktywność. Ok wychodzi więc na to, że zostaje w Armadzie z testami, bo Alpari ma za wysoki spread jak dla mnie.
Z tego co zauważyłem to sporo polskich brokerów ma limit okresu konta demo do 30 dni (mForex, TMS, Bossa).
-- czw 11-09-2014, 16:39 --
Analuje swoje pytanie, support FxPro z opoznieniem, ale przeslal odpowiedz i juz wszystko dziala jak trzeba. Sory za zamieszanie.
Z tego co zauważyłem to sporo polskich brokerów ma limit okresu konta demo do 30 dni (mForex, TMS, Bossa).
Raposo, przy okazji chciałbym spytać o cTrader w FxPro. Wiem, że mają demo bez okresu jeśli jest aktywność do 30 dni. Miałem problem jednak z podpięciem rachunku demo do konta MyFxbook. Czy to standard? Widziałem u różnych osób statystyki wlasnie z cTrader demo.raposo pisze:Dokładnie, wystarczy, że skontaktujesz się w tej sprawie z obsługą.
-- czw 11-09-2014, 16:39 --
Analuje swoje pytanie, support FxPro z opoznieniem, ale przeslal odpowiedz i juz wszystko dziala jak trzeba. Sory za zamieszanie.
Czy to standard to nie wiem ale na stronie MyFxBook jest gdzieś bodajże dokładny opis jak to podłączyć. Osobiście tego nie robiłem.
www.ForexClub.pl
Aktualności i edukacja
Forex, Akcje, ETF, Opcje, Futures, Crypto
Forex Club Tools
dla MT4 i MT5
Program Podatek
oblicz podatek od zagranicznego brokera
- bartek1916
- Pasjonat

Tak, wystarczy stworzyc swoje ID i podaje sie przy dodawaniu konta w myfxbook. A z ta chmura to cTrader wymiata