Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Konkretnie tego typu handel i platformy? Brokerzy amerykańscy (nie forexowi) z dostępem do rynku akcyjnego np. AMP Clearing.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Weekendowa luka na gbp/usd -147 pipsów, jak to jest w ogóle możliwe?
Dziękuję i pozdrawiam.
- silveRbull
- Pasjonat
Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Zwyczajnie. Zlecenia były poniżej zamknięcia piątkowej sesji. Najwyraźniej na koniec ktoś kto położył pieniadze na spadki zamknoł pozycję przed zamknieciem - stad ten pinbar...
Ale aż takie obsunięcie, czy bywały wcześniej aż o 150 pipsów?.
Dziękuję i pozdrawiam.
Piszesz chyba o GBPJPY, bo ja np. mam na GBPUSD lukę 565 pipsów.Fx_boy pisze:Weekendowa luka na gbp/usd -147 pipsów, jak to jest w ogóle możliwe?
Solą życia jest kasa.
Piątek koniec- 1.6328, poniedziałek początek- 1.6181 , kabel jakby nie liczyć 147 pipsów.personov pisze:Piszesz chyba o GBPJPY, bo ja np. mam na GBPUSD lukę 565 pipsów.
Dziękuję i pozdrawiam.
Masz rację. Dawno nie otwierałem tego wykresu i dopiero teraz zobaczyłem, że mam lukę w danych od kwietnia 

Solą życia jest kasa.
Potwierdza się powiedzenie, że nawet najlepszym zdarzają się "aszybki"personov pisze:Masz rację. Dawno nie otwierałem tego wykresu i dopiero teraz zobaczyłem, że mam lukę w danych od kwietnia

Dziękuję i pozdrawiam.
Witam, szukam narzędzia do MT4 takiego które pokazało by mi ilość otwartych longów na danej pozycji i shortów ( np. 3 loty L na e/u i 2.1 Lota Shortów )
coś takiego
coś takiego
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
Wypracowałem sobie pewną taktykę która przynosi mi stałe zyski, jednak jako traderzy dobrze rozumiecie, że jak coś przynosi zyski nie oznacza, że taktyka jest skończona - zawsze może być lepiej. Chciałbym zatem skorzystać z waszego doświadczenia i zadać parę pytań:
1. Czy warto grać na wszystkich parach walutowych (czy np. niektóre zachowują się nieprzewidywalne)?
2. Jakie pary walutowe są najmniej zmienne (pewne) a które najbardziej zmienne?
3. Co sama taktyka Ichimoku daje zysk?
4. Czy mieszanie strategii takich jak Ichimoku i Poziomy DiNapoliego jest dobre, czy może trzymać się jednej.
1. Czy warto grać na wszystkich parach walutowych (czy np. niektóre zachowują się nieprzewidywalne)?
2. Jakie pary walutowe są najmniej zmienne (pewne) a które najbardziej zmienne?
3. Co sama taktyka Ichimoku daje zysk?
4. Czy mieszanie strategii takich jak Ichimoku i Poziomy DiNapoliego jest dobre, czy może trzymać się jednej.