DayTrading: Piątek 05.09.2014
Re: DayTrading: Piątek 05.09.2014
SP500 domkne luke i moze lecec dalej
- roberttheus
- Maniak
w którą stronę?Nowy123 pisze:SP500 domkne luke i moze lecec dalej
windsurfing na falach trendu
SP500
Moim zdaniem daleko nie doleci. Nie zdziwię się, jeśli na koniec dnia się wybronią i na D1 będą górne i dolne cienie, czyli nic nie będzie wiadomo, a 2020+ w ciągu 1-2 tygodni nadal aktualne.
Ale zaznaczam, że w tej chwili nie mam pod to żadnych pozycji, po prostu czekam na tamte poziomy, żeby otworzyć S.

Myślicie że dax zrobi korekte w dół teraz?
Zbieram pipsy na moje S6.
Witam traderów,
Nowy na pokładzie. Amator, więc liczę na wyrozumiałość i wsparcie.
Highend co z tą pszenicą??
Nowy na pokładzie. Amator, więc liczę na wyrozumiałość i wsparcie.
Highend co z tą pszenicą??
Ja myśle, że opór przy 9770 jest na tyle silny, że bez korekty dalej nie pójdzie. Dlatego ustawiłem TP dla swojej L-ki właśnie na 9770, szkoda tylko że zrobiłem to dopiero po wybiciu drugiego szczytu bo teraz zaczynam mieć wątpliwości czy trzeci raz zaatakujer4dkoo pisze:Myślicie że dax zrobi korekte w dół teraz?
Expect the Unexpected...
Inna sprawa że te ich pozycje to jedna wielka ściema jest. To chyba nawet konto demo nie jest. W zeszłym tygodniu mieli niby long na edku i nie zauważyli, że im w nocy poleciał po SL
Rano jak gdyby nigdy nic napisali, że nadal mają longa na edku. Dopiero po paru godzinach jak na ich profilu FB się upomniałem, że przecież chyba SL złapali, to poprawkę na xPulsie zrobili![]()
![]()

jestem za ,a nawet ZA
Swing
KWIW 8350 czapa powinna byc znowu
-- Dodano: pt 05-09-2014, 16:08 --
EDEK potencjalnie 13000 pod pivota tam opory
mozna shorty jakis odnowic

-- Dodano: pt 05-09-2014, 16:08 --
EDEK potencjalnie 13000 pod pivota tam opory
mozna shorty jakis odnowic

Ostatnio zmieniony 05 wrz 2014, 16:09 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja rozumiem, że nie chcą inwestować prawdziwej kasy, ale mogliby sobie chociaż jakieś demo założyć a nie z ołówkiem na papierze te pozycje ustalać. No chyba, że MT nie potrafią nawet obsługiwaćblacha pisze: Jak by ci Panowie zarabiali na forexie to by się nie bawili w jakieś stronki i porady nie od parady. Obecnie w kraju mamy całą masę pseudo graczy/oszustów którzy kasę robią na "szkoleniach" i "doradztwie". Powinno sie założyć osobny wątek na tym forum pod tytułem "Szarlatani foreksa" i tam ich powrzucać.

Expect the Unexpected...
Nie spodziewałem, że jeden zacytowany komentarz wywoła takie poruszenie.tuvok pisze:Inna sprawa że te ich pozycje to jedna wielka ściema jest. [...]

Dla mnie jest oczywiste, że te pozycje to takie przykładowe, wirtualne wejścia dla początkujących, żeby pokazać np. gdzie można ustawić SL. Chyba nigdzie się nie chwalą, że jakby ktoś wchodził tak, jak oni, to w tym miesiącu by zarobił tyle i tyle. Tak samo robią np. na DailyFX by FXCM, zresztą xtb moim zdaniem mocno się na nich wzoruje.
Przy okazji odniosę się do porannych zarzutów, że trzeba się tam rejestrować. Jak ja, czy inne osoby, wklejamy cytat z xPuls, to robimy to w dobrej wierze, żeby podzielić się informacją i jest tam wszystko, co istotne, nie trzeba wchodzić na stronę. Mają pewnie coś w javascripcie, co powoduje, że przy Ctrl+C do bufora kopiuje się nie tylko zaznaczony tekst, ale też "Read more: <link>", niezależnie od tego, czy jest coś więcej do przeczytania, a jak się coś kopiuje, to wypada zostawić ten odnośnik.
Wymóg rejestracji to ich decyzja biznesowa. Wiadomo, że ten serwis jest po to, żeby przyciągnąć klientów, więc zbierają dane, żeby zadzwonić i pomaglować zawodnika odnośnie założenia konta. Nie wiem, o co tu się denerwować.
edit: Ale z tym się zgadzam.

tuvok pisze:Ja rozumiem, że nie chcą inwestować prawdziwej kasy, ale mogliby sobie chociaż jakieś demo założyć a nie z ołówkiem na papierze te pozycje ustalać. No chyba, że MT nie potrafią nawet obsługiwać
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2014, 16:16 przez laranja, łącznie zmieniany 1 raz.