DayTrading: Piątek 05.09.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 wrz 2014, 00:00

Wzrost
7
37%
Bez zmian
4
21%
Spadek
8
42%

Liczba głosów: 19

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Piątek 05.09.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

SP500 domkne luke i moze lecec dalej

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

Nowy123 pisze:SP500 domkne luke i moze lecec dalej
w którą stronę?
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

SP500

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Moim zdaniem daleko nie doleci. Nie zdziwię się, jeśli na koniec dnia się wybronią i na D1 będą górne i dolne cienie, czyli nic nie będzie wiadomo, a 2020+ w ciągu 1-2 tygodni nadal aktualne. ;) Ale zaznaczam, że w tej chwili nie mam pod to żadnych pozycji, po prostu czekam na tamte poziomy, żeby otworzyć S.

Awatar użytkownika
r4dkoo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: r4dkoo »

Myślicie że dax zrobi korekte w dół teraz?
Zbieram pipsy na moje S6.

Skubi
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Skubi »

Witam traderów,
Nowy na pokładzie. Amator, więc liczę na wyrozumiałość i wsparcie.

Highend co z tą pszenicą??

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

r4dkoo pisze:Myślicie że dax zrobi korekte w dół teraz?
Ja myśle, że opór przy 9770 jest na tyle silny, że bez korekty dalej nie pójdzie. Dlatego ustawiłem TP dla swojej L-ki właśnie na 9770, szkoda tylko że zrobiłem to dopiero po wybiciu drugiego szczytu bo teraz zaczynam mieć wątpliwości czy trzeci raz zaatakuje
Expect the Unexpected...

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

Inna sprawa że te ich pozycje to jedna wielka ściema jest. To chyba nawet konto demo nie jest. W zeszłym tygodniu mieli niby long na edku i nie zauważyli, że im w nocy poleciał po SL :D
Rano jak gdyby nigdy nic napisali, że nadal mają longa na edku. Dopiero po paru godzinach jak na ich profilu FB się upomniałem, że przecież chyba SL złapali, to poprawkę na xPulsie zrobili :d :d :d
:564: :564:
jestem za ,a nawet ZA
Swing

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

KWIW 8350 czapa powinna byc znowu

-- Dodano: pt 05-09-2014, 16:08 --

EDEK potencjalnie 13000 pod pivota tam opory

mozna shorty jakis odnowic ;) :?:
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2014, 16:09 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

blacha pisze: Jak by ci Panowie zarabiali na forexie to by się nie bawili w jakieś stronki i porady nie od parady. Obecnie w kraju mamy całą masę pseudo graczy/oszustów którzy kasę robią na "szkoleniach" i "doradztwie". Powinno sie założyć osobny wątek na tym forum pod tytułem "Szarlatani foreksa" i tam ich powrzucać.
Ja rozumiem, że nie chcą inwestować prawdziwej kasy, ale mogliby sobie chociaż jakieś demo założyć a nie z ołówkiem na papierze te pozycje ustalać. No chyba, że MT nie potrafią nawet obsługiwać :d
Expect the Unexpected...

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

tuvok pisze:Inna sprawa że te ich pozycje to jedna wielka ściema jest. [...]
Nie spodziewałem, że jeden zacytowany komentarz wywoła takie poruszenie. :)
Dla mnie jest oczywiste, że te pozycje to takie przykładowe, wirtualne wejścia dla początkujących, żeby pokazać np. gdzie można ustawić SL. Chyba nigdzie się nie chwalą, że jakby ktoś wchodził tak, jak oni, to w tym miesiącu by zarobił tyle i tyle. Tak samo robią np. na DailyFX by FXCM, zresztą xtb moim zdaniem mocno się na nich wzoruje.

Przy okazji odniosę się do porannych zarzutów, że trzeba się tam rejestrować. Jak ja, czy inne osoby, wklejamy cytat z xPuls, to robimy to w dobrej wierze, żeby podzielić się informacją i jest tam wszystko, co istotne, nie trzeba wchodzić na stronę. Mają pewnie coś w javascripcie, co powoduje, że przy Ctrl+C do bufora kopiuje się nie tylko zaznaczony tekst, ale też "Read more: <link>", niezależnie od tego, czy jest coś więcej do przeczytania, a jak się coś kopiuje, to wypada zostawić ten odnośnik.
Wymóg rejestracji to ich decyzja biznesowa. Wiadomo, że ten serwis jest po to, żeby przyciągnąć klientów, więc zbierają dane, żeby zadzwonić i pomaglować zawodnika odnośnie założenia konta. Nie wiem, o co tu się denerwować.

edit: Ale z tym się zgadzam. :) Zacytowałem złą osobę wyżej, inne posty nie były nt. ołówka, tylko tego, że w ogóle po co te pozycje na demo.
tuvok pisze:Ja rozumiem, że nie chcą inwestować prawdziwej kasy, ale mogliby sobie chociaż jakieś demo założyć a nie z ołówkiem na papierze te pozycje ustalać. No chyba, że MT nie potrafią nawet obsługiwać :d
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2014, 16:16 przez laranja, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany