ja bym powoli obstawiał spadki do 1.6240 - to jest raczej max na dzisiajlaranja pisze:Brał ktoś L na kablu? Dokąd może potencjalnie urosnąć Waszym zdaniem?

ja bym powoli obstawiał spadki do 1.6240 - to jest raczej max na dzisiajlaranja pisze:Brał ktoś L na kablu? Dokąd może potencjalnie urosnąć Waszym zdaniem?
Zamknąłem i widzę, że na xPulsie też już zamknęli.laranja pisze:Dzięki.
pivota dziennego może jeszcze zaliczą (psychologiczne 1.3), lepiej poczekać na L trochę niżejVenomouss pisze:co sądzicie o edku na s z tych poziomow?
Dane z USA zaskoczyły negatywnie, ale zaskoczenie nie jest tak do końca zaskoczeniem…
W ubiegłym roku pisaliśmy o problemie sezonowości w danych z rynku pracy, które tej sezonowości powinny być pozbawione. Problem jednak w tym, że po wstrząsie z 2009 roku model Departamentu Pracy zdaje się zabierać zbyt dużo zatrudnienia z okresu wakacyjnego, a dodawać zbyt dużo jesienią i wiosną (wiadomo, że w okresie wakacji jest najwięcej prac sezownowych, model więc musi je odliczyć, wydaje się jednak, iż ogromne zmiany na rynku pracy w okresie kryzysu sprawiły, że robi to źle).
Wystarczy spojrzeć na tabelę poniżej: w każdym roku od 2011 dane za lipiec oraz sierpień łącznie są gorsze niż w pozostałej części roku.
Dlatego też naszym zdaniem słabszy odczyt nie sygnalizuje spowolnienia na rynku pracy w USA i strukturalnie nie jest niekorzystny dla dolara, choć może powodować realizację zysków na amerykańskiej walucie, gdyż te były w ostatnim czasie gigantyczne.
Read more: http://xpuls.pl/po-payrolls-spokojnie-w ... z3CRmo9Gsx
Chłopaki z xPulsa jak zwykle próbują na siłę szukać wyjaśnienia dlaczego przed danymi uważali, że będzie zupełnie inaczej niż tak naprawdę wyszło... W dodatku pozycje na jakimś koncie demo otwierali, które miały zyskiwać w przypadku lepszych danych jak się spodziewalilaranja pisze:Dane z USA zaskoczyły negatywnie, ale zaskoczenie nie jest tak do końca zaskoczeniem…
...
Read more: http://xpuls.pl/po-payrolls-spokojnie-w ... z3CRmo9Gsx
A nie mówiłem??tuvok pisze:Czyli standard na DAXie, wcale bym się nie zdziwił gdyby po 15.30 odbił i zrobił rekordy znowuNowy123 pisze:tuvok pisze:Ale DAX odfrunął.... S&P jeszcze dość spokojnie jak na tak kiepskie dane, chyba za bardzo grubasy się S-ek nachapali
pukneli wkoncu poizomy oporow i zawrotka