Mój blog inwestycyjny

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.

Czy chciałbyś czytać mój blog inwestycyjny?

Tak
19
46%
Nie
18
44%
Jeszcze nie wiem, zależy jak i o czym będziesz pisać
4
10%

Liczba głosów: 41

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: Mój blog inwestycyjny

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

jasonbourne pisze:
WojtexWay pisze:No ale nazwa jest zabójcza "czarodziejka 2.0" - potrafi czarować?... :D
Powiedzmy że ma przebłyski i czasami, choć nie zawsze, ma magiczne wejścia. Jak dzisiaj. :D

A przy okazji całkiem ciekawe że tylko 16 głosów w ankiecie

-- Dodano: czw 04-09-2014, 13:47 --

Dzisiaj Czarodziejka dała mi dużo radości, ciekawe czy da mi prawdziwą rozkosz? :P
Hej
Dziwię Ci się, bo czego się spodziewałeś? większość ludzi ma Cię za sympatycznego maniaka pięknej płci... w swoim awatarze masz L.L. w scenie ze słabego filmu w którym występowała aktorem z filmów dla dorosłych w scenie z której masz screena zrobili sobie 4-kącik w którym jej facetowi obrabiał mieczyk inny płatnerz - rodzaju męskiego oczywiście. Ja to wiem więc inni również.

Ale do konkretów.. niektórzy trejderzy nie mają pojęcia o marketingu i z bólem muszę przyznać Jason że Ty też do nich należysz...
nie masz marki stary... sorry stąd te 40 kilka procent na "NIE". blogi o FX pisze już wielu innych często zbierają się w grupki aby ogarnąć jak najwięcej rynków... Ty z tego co wkleiłeś to Edka widzę... gdy utworzysz blog będziesz miał kilku kibiców i nic więcej. Aby blog zaczął jakąś kasę zarabiać potrzebujesz sporo czasu na oko z rok do tego musisz mieć wyniki.

Jak chcesz coś takiego prowadzić zrób to na nawigatorze pokaz że Twoja Milady może zrobić komuś dobrze podepnij wyniki pod Myfxbook nie wiem czy z Tobą ale nie raz ocenialiśmy negatywnie wiele jakichś śmiesznych inicjatyw gdzie obowiązywała zasada najpierw kasa potem... nie wiadomo co.
Masz lekkość pisania z dowcipnym zacięciem więc siedzisz tutaj 8 lat i wiesz jak to się robi ale mimo wszystko nie ma drogi na skróty. jak Czarodziejka 2.0 ma jakieś wyniki to zacznij od Nawigatora.
Pozdrawiam i życzę powodzenia Serol666
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

SEROL666 pisze: w swoim awatarze masz L.L. w scenie ze słabego filmu ...
Chyba jednak przeceniasz poziom wiedzy ogólnej potencjalnego Czytelnika. :P Większość osób chyba jednak nie wie co to za aktorka, a co dopiero z jakiego filmu. :D Ale nieważne.

Dziennika jako takiego prowadzić nie będę, bo to mnie stresuje. I tyle. Zresztą mój sposób gry nie jest zbyt widowiskowy przez zdecydowaną większość czasu. Gram Czarodziejką 2.0 od marca, i w sumie cały czas byłem w okolicach zera, ze wskazaniem na minus, ale w sierpniu otworzyłem jedną dużą pozycję, jedną trochę mniejszą i mam prawie 100% konta do przodu w skali roku. Może uda mi się jeszcze raz podwoić, a może się nie uda, i całkiem realne jest że do końca roku będę stał w miejscu z wynikiem.

Chociaż muszę przyznać że sytuacja na EUR/USD jest bardzo ciekawa i z punktu widzenia mojej Czarodziejki 2.0 dostrzegam duży potencjał na kolejne 100% w jednej pozycji.
SEROL666 pisze: blogi o FX pisze już wielu innych często zbierają się w grupki aby ogarnąć jak najwięcej rynków... Ty z tego co wkleiłeś to Edka widzę...
A gdzie jest powiedziane że trzeba ogarniać dużo rynków? W ogóle nie rozumiem tego fragmentu.

Tak, gram obecnie tylko na parze EUR/USD, bo po prostu nie mam czasu na szczegółowe badania różnych rynków.
A jak komuś się wydaje, że można grać tym samym systemem na wielu parach walutowych, zwłaszcza jak nie był na tych parach dogłębnie testowany to powodzenia życzę. Ja takich głupot jednak już dawno nie robię. Bez przesady.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

SEROL666 pisze: blogi o FX pisze już wielu innych często zbierają się w grupki aby ogarnąć jak najwięcej rynków... Ty z tego co wkleiłeś to Edka widzę...
A gdzie jest powiedziane że trzeba ogarniać dużo rynków? W ogóle nie rozumiem tego fragmentu.

Tak, gram obecnie tylko na parze EUR/USD, bo po prostu nie mam czasu na szczegółowe badania różnych rynków.
A jak komuś się wydaje, że można grać tym samym systemem na wielu parach walutowych, zwłaszcza jak nie był na tych parach dogłębnie testowany to powodzenia życzę. Ja takich głupot jednak już dawno nie robię. Bez przesady.[/quote]

Hej
Wiesz dobrze że dużo i szybko nie przemawia do wszystkich... każdy może Cię podejrzewać że wspomogłeś czarami Czarodziejkę 2.0 - dołożyłeś do pieca "bo znalazłeś Jasia i Małgosię"...%#& !!
Ilość rynków - chodzi mi o to że grając Edka nie spełniasz oczekiwać wszystkich uczestników. Co to za system co pracuje tylko na jednej walucie ? Wierz mi ludzie graja a różnych "pierdołach" nie rozumieją tego co my, ze jeżeli nie zarobisz na EUR/USD to Soja,Oil,Gold i cała reszta nie pomoże.Ale wracając do Twojego pytania z pierwszego postu... wiesz dobrze że nie chce Ci się pisać, do tego czytać odpowiedzi na posty co musiało by Cię spotkać na blogu. Jak chcesz to się męcz... ale lepiej zrób klasyczną stronę z sygnałami z historią Twego depo a bloga To sobie oszczędź bo stracisz tylko nerwy..

Z wyrazami Szacunku
Serol666
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

SEROL666 pisze:Co to za system co pracuje tylko na jednej walucie ?
No i właśnie znowu nie rozumiem zarzutu. Jakość systemu można mierzyć na wiele sposobów, kilka najważniejszych:

- jak wpływa na nasze emocje, czy nas stresuje, jak mocno to robi, czy może wręcz przeciwnie, rozluźnia nas i relaksuje
- jaką ma wartość oczekiwaną (prosty wzór do obliczeń)
- jaka jest częstotliwość transakcji (więcej transakcji nie zawsze znaczy lepiej, zwłaszcza jak chcemy połączyć grę z pracą)
- jakie ma DD
- jaki jest R, chociaż to nie jest zawsze istotne, z moich doświadczeń wynika, że twierdzenie Van Tharpa że "należy dążyć do jak największego współczynnika R" nie jest postępowaniem optymalnym.

To tak kilka pierwszych z brzegu miar jakości systemu transakcyjnego. Natomiast fakt, czy gramy na jednej parze czy na 25435464758895696007 par walutowych moim zdaniem nie ma znaczenia ŻADNEGO. Oczywiście ludzie, którzy mają problem z myśleniem abstrakcyjnym, wykazujący się tzw. myśleniem prostolinijnym, mogą sobie wyliczać że grając na 20 parach zarobią 20 razy tyle co na jednej parze, ale takie myślenie jest oderwane od rzeczywistości.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

jason przekomarzasz się tu jak z laskami na podrywie :)

lepiej daj linka jak już zaczniesz :)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Janek Trader pisze:jason przekomarzasz się tu jak z laskami na podrywie :)
Oj bez przesady, nie ma w tym wątku zbyt wiele flirtu z mojej strony.

Awatar użytkownika
Cinkciarz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Cinkciarz »

a ja tam chętnie poczytam :) czekam na link :)
"There are only 3 real sports: bull-fighting, car racing and mountain climbing. All the others are mere games." -Hemingway

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Tak naprawdę każdy blog jeśli ma coś ciekawego w sobie może przyciągnąć "czytaczy" jesteś ekspertem w uwodzeniu kobiet tak więc myślę że dobrze byłoby połączyć oba tematy? Myślę że metafora ze rynek forex jest jak dziwka nikomu nie jest obcy-gdzie więcej kasy tam idzie? Nieprawdaż? Pomyśl nad tym;-)

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

zaccny pisze:Tak naprawdę każdy blog jeśli ma coś ciekawego w sobie może przyciągnąć "czytaczy" jesteś ekspertem w uwodzeniu kobiet tak więc myślę że dobrze byłoby połączyć oba tematy? Myślę że metafora ze rynek forex jest jak dziwka nikomu nie jest obcy-gdzie więcej kasy tam idzie? Nieprawdaż? Pomyśl nad tym;-)
Nie jestem ekspertem w uwodzeniu kobiet. Zresztą na pewno warto sobie zadać pytanie czy rzeczywiście trzeba być ekspertem w uwodzeniu żeby pójść z fajną dziuńką do łóżka? Przeważnie jest to znacznie prostsze niż się może wydawać.

Jeszcze się ogarniam z innymi tematami i niedługo zacznę tworzyć. :p

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Zablokowany