DayTrading: Czwartek 04.09.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 wrz 2014, 00:00

Wzrost
11
35%
Bez zmian
3
10%
Spadek
17
55%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 04.09.2014

Nieprzeczytany post autor: blacha »

roberttheus pisze:wogóle to indeksy padną jak amerykanie zwiną qe poziomy są atrakcyjne do sprzedaży więc można pakować

-- Dodano: czw 04-09-2014, 20:52 --
blacha pisze:krótkie pozycje na sp 500 to raczej kiepska opcja na obecna chwile, jutro dax raczej nie poszybuje w dół a uwaga będzie skupiona na NPF które raczej nie rozczarują. Więc jak ktoś ma EUR/USD to trzymać do jutra. A warto się zastanowić czy już nie zacząć się pozycjonować po jutrzejsze wiadomości na na przykład USD/JPY.
Oczywiście należy pamiętać że za niedługo wygasają kontrakty.
spodziewam się jutro tego samego co dziś czyli niespodziewanego :564: :564: :564: :564:
Jak na razie zwinęli już większość skupu i wielkiej tragedii nie ma bo z jednej strony kończy się kroplówka FED ale z drugiej spadło bezroboci podnosi się konsumpcja i sprzedaż więc gospodarka ma się lepie . Oczywiście niedługo zakończy się wraz z podniesieniem stóp procentowych era "taniego pieniądza" Ale Przez cały kryzys mamy hossę i generalnie inwestorzy są przyzwyczajeni że jeśli kupisz długie na indeksach na początku okresu rozliczeniowego to do wygaśnięcia kontrakty na pewno sprzedaż je z zyskiem.

-- Dodano: 04 wrz 2014, 21:14 --

dobra okazja na akcje
BREAKING: Gap August comp sales down 2% vs. Estimates up 1.7%
Obrazek

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

blacha pisze:krótkie pozycje na sp 500 to raczej kiepska opcja na obecna chwile, jutro dax raczej nie poszybuje w dół a uwaga będzie skupiona na NPF które raczej nie rozczarują. Więc jak ktoś ma EUR/USD to trzymać do jutra. A warto się zastanowić czy już nie zacząć się pozycjonować po jutrzejsze wiadomości na na przykład USD/JPY.
Oczywiście należy pamiętać że za niedługo wygasają kontrakty.
Też uważam, że wchodzenie w Ski przy tak silnym trendzie wzrostowym to kiepski pomysł. To co się dzisiaj działo przed godziną wyglądało jak typowe czyszczenie stopów. Mój stop też poleciał, ale odkupiłem niżej, prawie w dołku. Patrząc na pinbar na H1 nie ryzykowałbym trzymania S-ek
Expect the Unexpected...

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

ciągną amerykańce chcą sp500 na koniec mieć na 2000 minimum
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Niech ciągną ja juz pozycje zająłem na jutro SP500 i USD/JPY zabezpieczone na plucie więc można spać spokojnie.
Obrazek

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

blesS pisze:Polecam darmowy puls biznesu lub bloomberg, a takze kilogramy blogow ekonomicznych.
Część treści na PB jest płatna, ewentualnie wymaga rejestracji. :?
Wklejona przeze mnie informacja z xPulsa to był cały ich news, więc nie ma potrzeby wchodzenia na ich stronę. Przy kopiowaniu treści dodaje się automatycznie link do ich strony.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

spada bezrobocie w USA Buhahaha spójrz sobie dziś na godzinę 14:15 i 14:30 na dane.. jakoś nie widzę poprawy. Jutro dopiero zobaczysz co się będzie działo o 14:30 z tym Twoim malejącym bezrobociem hahahah to jest akurat statystyka która nigdy już nie będzie się poprawiać bo poprostu rynek pracy potrzebuje coraz mniej ludzi do prac prostych. Pozostaje rynek specjalistów których jest deficyt

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

skoro tak twierdzisz
Obrazek

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

indeksy ciągną up puste dolary których za chwilę będzie brakować, poziomy są absurdalne patrząc na realny stan gospodarki, jedynie spekulacja pozostaje która wciąż dokłada pozycje ale zobaczymy jak stopy zaczną się sypać jak domino i ktoś postanowi zagrać w drugą stronę

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

roberttheus pisze:indeksy ciągną up puste dolary których za chwilę będzie brakować, poziomy są absurdalne patrząc na realny stan gospodarki, jedynie spekulacja pozostaje która wciąż dokłada pozycje ale zobaczymy jak stopy zaczną się sypać jak domino i ktoś postanowi zagrać w drugą stronę
To że indeksy nie korelują ze stanem gospodarki to ja już wiem od dawna. Ale tak jak pisałem wcześniej każda długa pozycja sprzedała się z zyskiem. Po drugie nie ma co czekać na wili "armagedon" finansowy bo już jeden taki był co tez chciał na europejskim armagedonie finansowym zarobić i kiepsko na tym wyszedł. Jednym słowem trzeba płynąc z prądem.

-- Dodano: 04 wrz 2014, 21:32 --
roberttheus pisze:indeksy ciągną up puste dolary których za chwilę będzie brakować, poziomy są absurdalne patrząc na realny stan gospodarki, jedynie spekulacja pozostaje która wciąż dokłada pozycje ale zobaczymy jak stopy zaczną się sypać jak domino i ktoś postanowi zagrać w drugą stronę
To że indeksy nie korelują ze stanem gospodarki to ja już wiem od dawna. Ale tak jak pisałem wcześniej każda długa pozycja sprzedała się z zyskiem. Po drugie nie ma co czekać na wili "armagedon" finansowy bo już jeden taki był co tez chciał na europejskim armagedonie finansowym zarobić i kiepsko na tym wyszedł. Jednym słowem trzeba płynąc z prądem.
Obrazek

Awatar użytkownika
tuvok
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tuvok »

Kontrakty na US500 obserwuję mniej więcej od listopada 2012 i od tego czasu (z małymi przerwami) traduje na nim. I powiem tak - odkąd pamiętam (czyli od poziomu ok. 1300) to analitycy wygłaszali takie twierdzenia jak Twoje a nawet gorsze, typu - bańka niedługo pęknie, pewnie przy 1500. Inna sprawa, że miało się to nijak do tego co robił S&P. Jedyne co się zmieniło to to, że w tej chwili chłopaki przestali wieszczyć koniec trendu a nawet zaczęły się dywagacje kiedy będzie 2050, 2100 itd.. I to jest jedyne co pozwala mi sądzić, że BYĆ MOŻE koniec trendu jest bliski...
Natomiast nie jest to jeszcze dla mnie powód do wchodzenia w S-ki. Popieram blache w stwierdzeniu, że każda długa pozycja się sprzeda
Expect the Unexpected...

Zablokowany