DayTrading: Środa 27.08.2014
Re: DayTrading: Środa 27.08.2014
kable na oporach do poki nie przebija to boczniak mamy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dobre słowa, dziękilukpiasek pisze:wiecie dlaczego detal usilnie gra pod prąd szukając szczytów ? bo ma mały kapitał z reguły i chcę złapać silny duży ruch aby szybko się wzbogacić a wychodzi odwrotnie topi kasę w miarę wzrostów bo trend sam w sobie posiada przewagę ma większą szansę na kontynuacje niż odwrócenie i trwa dłużej co oznacza że detal siedzący na stracie próbuje dokładać uśredniać w złą stronę aż w końcu całe depo idzie w pi....

pszenicęwariatgdynia pisze:Witam
Możemiktos podrzucić cene kontraktu na przenice?

Dlaczego (ten spadek)?Marcin30 pisze:hamburgery Mnie wkurzają, dziennie po 0,1-0,3% wzrosty...
a tak na poważnie, to obstawiam dzisiaj spadek SP poniżej 2000 pkt i spadki 0,3 - 0,5%
A te powolne wzrosty były do przewidzenia, to samo było w lutym i w kwietniu, już się wydawało, że ledwo ledwo, nie mają siły, a jeszcze po odpoczynku ile urosło... Dobrze wejść w S na SP500, to karkołomne zadanie.
Ja czekam na jakieś ważne dane - NFP w przyszłym tygodniu lub 15. września - zmiana serii kontraktów, 17. września - konferencja FOMC lub na górną bandę kanału, zależnie od tego, który kanał przyjąć za ten właściwy, to wychodzi teraz 2010 (podejrzane), 2020-2030 (2030 najlepsze). Załączam wykres, nabazgrolone, ale chyba widać, o co mi chodzi.
Zobaczymy, jak im będą szły te wzrosty, z czasem te poziomy będą oczywiście coraz wyżej, o ile do nich dojdą.
Ktoś pisał o przebitej linii trendu na DAX, narysowałem trochę inną i się ładnie zgadza, że wczoraj rano był ruch powrotny do tej linii i wystrzał w górę... Nie wygląda to wszystko za dobrze dla S. Można próbować przy 9600-9630, ale coś czuję, że szybciej ten duży RGR przy 9800 się może sprawdzić.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
eaud zrealizował rgr'a z d1... https://www.tradingview.com/x/FJwmd5hg/
a było urwa trzymać... jak już cierpliwość doprowadze na wyższy level, to będę wchujdylionerem...
a było urwa trzymać... jak już cierpliwość doprowadze na wyższy level, to będę wchujdylionerem...
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
+1001pedro pisze: a było urwa trzymać... jak już cierpliwość doprowadze na wyższy level, to będę wchujdylionerem...

Swing
ok miałem na mysli to co powtarzam ostatnio jak katarynka - lepiej wziac elki i trzymac (ja narazie trzymam) niż pakowac po n esek i czekac jak na zbawienie - dax poleci dopiero po indexach usa gdy one spadną głęboko i dlatego piszę o jego sile bo gdy usiaki robią korekty chocby małe dax nie spada tak szybko za nimi - usiaki maja jeszcze troche do podciągniecia i sądze, że dax dop. po przekroczeniu 9.6 i gdy usa np dji osiagnie 17187 moze wtedy spadac spadac, ale to jest tylko moje zdaniehighend pisze:wiec z czego maja wynikac spadki?flogopit2 pisze:przypominam, że dax wzrastał non stop w ciągu ostatnich 12 sesji (700 pkt ?) więc spadki nie mogą wynikac z jego słabosci
... wyluzuj Zuza warkocze ...
nie nie juz nie mam tego z dołka i nawet raz próbowałem eShighend pisze:Trzymasz zatem L na daxie od 8900? Jeśli tak to gratuluję.lukpiasek pisze:wiecie dlaczego detal usilnie gra pod prąd szukając szczytów ? bo ma mały kapitał z reguły i chcę złapać silny duży ruch aby szybko się wzbogacić a wychodzi odwrotnie topi kasę w miarę wzrostów bo trend sam w sobie posiada przewagę ma większą szansę na kontynuacje niż odwrócenie i trwa dłużej co oznacza że detal siedzący na stracie próbuje dokładać uśredniać w złą stronę aż w końcu całe depo idzie w pi....
Wierzysz, że takim jednym ruchem wracamy z 8900 na 10000 czy po drodze będzie zjazd... np teraz mamy prawie 9600, zrobimy dołek na powiedzmy 9200 i dopiero up na 10000? jak to miałeś wyrysowane?
-- Dodano: 27 sie 2014, 11:36 --
pszenica mforex: 540.75wariatgdynia pisze:Witam
markets.com: 540.38
w obu jestem na L
9200 juz nie bedzie bo rynek zaskoczył wiekszosc i mało kto na L wiec raczej małe korekty i ciagle do góry
wczoraj wklejałem fale 12345 moze cos takiego bedzie

po prostu lepiej łapać dołki póki jestesmy nad wsparciem 8900 - podstawowa znajomosc at tak nakazuje a poniżej oczywiscie eski
można łapać szczyt z maly,m sl ale jak ktos jak Ty gra realną kasą szybko uszczupli depo to wynika z konstrukcji trendu (wieksze dłuższe są wzrosty) w hossie cześciej wybijał by sl niz kupując dołki , tylko na demo to jest obojętne

Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

-
- Gaduła
pszenica mforex: 540.75wariatgdynia pisze:Witam
markets.com: 540.38
w obu jestem na L[/quote]
Dzieki
Warto się zapoznać z artykułemhighend pisze:Soya urosnie.
Soybeans urosły i dały zarobić.
Soye za wcześnie dalem L. Może zleciec do 1000 ponoć i dopiero up.
Ale ogólnie chyba wszystkie surowce i towary rosną teraz.
A jak się dolex oslabi....
http://www.agrimoney.com/news/hedge-fun ... -7414.html
mówie to z autopsji aby przestrzec młodych bo kiedyś też taki byłem i tak grałem uczyłem sie na swoich błędach co było nieco drogieAs7 pisze:Dobre słowa, dziękilukpiasek pisze:wiecie dlaczego detal usilnie gra pod prąd szukając szczytów ? bo ma mały kapitał z reguły i chcę złapać silny duży ruch aby szybko się wzbogacić a wychodzi odwrotnie topi kasę w miarę wzrostów bo trend sam w sobie posiada przewagę ma większą szansę na kontynuacje niż odwrócenie i trwa dłużej co oznacza że detal siedzący na stracie próbuje dokładać uśredniać w złą stronę aż w końcu całe depo idzie w pi....![]()

demo playerzy tego nie zrozumieją bo nigdy ich gra pod prąd nie kopnęła więc nie mają jak nauczyć się na błędzie skoro co miesiąc można mieć nowy hajs na demo

grając dt głowny trend jest nie istotny tak bardzo tylko sl i tp no ale jak ktoś kisi kilka dni pozycje to nie dt tylko uśrednianie strat i tylko na demo uchodzi płazem albo na mikrolotach i ciągłe dopłacanie po te 100zł po bankrucie

Ostatnio zmieniony 27 sie 2014, 13:01 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 3 razy.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem