DayTrading: Środa 27.08.2014
Re: DayTrading: Środa 27.08.2014
czy ktos może coś powiedziec nt sojiii ? --- ten zjazd to wejscie w głębsze spadki czy mozna spodziewac się odbicia np. do zamknięcia luki 

... wyluzuj Zuza warkocze ...
Soya urosnie.
Soybeans urosły i dały zarobić.
Soye za wcześnie dalem L. Może zleciec do 1000 ponoć i dopiero up.
Ale ogólnie chyba wszystkie surowce i towary rosną teraz.
A jak się dolex oslabi....
Soybeans urosły i dały zarobić.
Soye za wcześnie dalem L. Może zleciec do 1000 ponoć i dopiero up.
Ale ogólnie chyba wszystkie surowce i towary rosną teraz.
A jak się dolex oslabi....
Ostatnio zmieniony 27 sie 2014, 11:19 przez highend, łącznie zmieniany 1 raz.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
DAX - wszystkich robi w ciu.....
Ja mam dalej S na Nasdaq, ale hamburgery Mnie wkurzają, dziennie po 0,1-0,3% wzrosty...
już bym wolał, żeby porządnie polecieli do góry i wybili mi SL
a tak na poważnie, to obstawiam dzisiaj spadek SP poniżej 2000 pkt i spadki 0,3 - 0,5%
Ja mam dalej S na Nasdaq, ale hamburgery Mnie wkurzają, dziennie po 0,1-0,3% wzrosty...
już bym wolał, żeby porządnie polecieli do góry i wybili mi SL

a tak na poważnie, to obstawiam dzisiaj spadek SP poniżej 2000 pkt i spadki 0,3 - 0,5%
dzieki za odp. ws soji - nie gram na tym ale przeglądałem ostatnio żarcie i ot tak luźne pytanie.
Co do indexów np dax to eski dopiero po przekroczeniu 9600 teraz trzymam nadal długie na indeksach usa, bo te znacznie szybciej rosną, i dopiero w momencie przekroczenia na daxie 9600 tak jak wczoraj pisałem all idzie do zamknięcia i zaczynam stawiac eski
Co do indexów np dax to eski dopiero po przekroczeniu 9600 teraz trzymam nadal długie na indeksach usa, bo te znacznie szybciej rosną, i dopiero w momencie przekroczenia na daxie 9600 tak jak wczoraj pisałem all idzie do zamknięcia i zaczynam stawiac eski
nie przejda tego z miejsca moje zdane 9620 9640 pod shorty SP500 tez bez volumenu juz takie drygnecia na ponowym wykupieniukera.p pisze:Nowy123 - co sądzisz o DAX30 - zrobił mnie wczoraj w ciula![]()
https://www.tradingview.com/x/1s3bz64W/
Za wzrostami:
wybicie z krótkoterminowego kanału wzrostowego
przebicie krótkoterminowej LT
optymizm na rynkach - nie wiem skąd
za spadkami:
RSI wykupienie
dobili do strefy fibo 61
okolica mocnego oporu - jak dla mnie
Myślisz że podciągną jeszcze do 9640Czasówka wychodziła Ci na 29 jak pamiętam?
niemiaszku, jesteś tu?
masz może dzisiejsze poziomy techniczne dla EURUSD?

Swing
nie przejda tego z miejsca moje zdane 9620 9640 pod shorty chybaze MARIO zrobi takie FEDOWSI qe to wiadomekera.p pisze:Nowy123 - co sądzisz o DAX30 - zrobił mnie wczoraj w ciula![]()
https://www.tradingview.com/x/1s3bz64W/
Za wzrostami:
wybicie z krótkoterminowego kanału wzrostowego
przebicie krótkoterminowej LT
optymizm na rynkach - nie wiem skąd
za spadkami:
RSI wykupienie
dobili do strefy fibo 61
okolica mocnego oporu - jak dla mnie
Myślisz że podciągną jeszcze do 9640Czasówka wychodziła Ci na 29 jak pamiętam?
SP500 tez szczyty poprawili ale bez volumenu ponowne wykupiene i bez dynamki
mnie nie robiMarcin30 pisze:DAX - wszystkich robi w ciu.....
już bym wolał, żeby porządnie polecieli do góry i wybili mi SL![]()

8 sierpnia wklejałem wykres jak wszyscy krach widzieli a gdzie jesteśmy teraz ? w połowie drogi

niestety jeszcze nikt niczego się nie dorobił słuchając tego co w mediach , oni tak jak detal sprzedają w dołku i kupują na szczytach wystarczy robić odwrotnie ze stoplosem (bo zdarza się że papka medialna pokrywa sie z AT i AF) ale jak widać wsparcie na dax poradziło sobie świetnie + trend wzrostowy więc należało kupować pomimo paniki medialnej z sl gdyby urodzić sie z tego miało cos wiecej
raz tylko zwątpiłem zaraz po piątkowej akcji chyba w poniedziałek - zacząłem widzieć shorty i je grać a jeszcze bombardowany ze strony nowego123 bzdurami które się nie przydają i nie sprawdzają i media to wiadomo ciągle wojna i wojna no i gdyby nie sl to plecy by były niezłe

należy ufać i słuchać tylko siebie i szkolić się w AT, AF

a na forum widzę że ogrom ludzi gra pod to jaki nastrój w mediach radzę brać poprawkę na to że w 50% pod to zarobimy a w 50% przypadków stracimy to jest klucz sprawdźcie

Ostatnio zmieniony 27 sie 2014, 12:12 przez lukpiasek, łącznie zmieniany 3 razy.
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem 

Jaceniuk: Rosja planuje wstrzymanie tranzytu gazu przez Ukrainę
IAR - Biznes
27 Sie 2014, 11:43
27.08.2014 (IAR) - Rosja planuje całkowite wstrzymanie w zimie przesyłu gazu przez Ukrainę do krajów Unii Europejskiej. Poinformował o tym ukraiński premier Arsenij Jaceniuk.
temu juz sie majaczy
-- Dodano: śr 27-08-2014, 11:50 --
do 29 Piatku maks Ponedzialku
IAR - Biznes
27 Sie 2014, 11:43
27.08.2014 (IAR) - Rosja planuje całkowite wstrzymanie w zimie przesyłu gazu przez Ukrainę do krajów Unii Europejskiej. Poinformował o tym ukraiński premier Arsenij Jaceniuk.
temu juz sie majaczy
-- Dodano: śr 27-08-2014, 11:50 --
daj im czasMarcin30 pisze:DAX - wszystkich robi w ciu.....
już bym wolał, żeby porządnie polecieli do góry i wybili mi SL![]()
do 29 Piatku maks Ponedzialku

przypominam, że dax wzrastał non stop w ciągu ostatnich 12 sesji (700 pkt ?) więc spadki nie mogą wynikac z jego słabosci