DayTrading: Piątek 22.08.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 sie 2014, 00:00

Wzrost
10
48%
Bez zmian
2
10%
Spadek
9
43%

Liczba głosów: 21

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 22.08.2014

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

highend pisze:Niech Moc będzie z Tobą Luk :mrgreen:

a tak w ogóle żeby odnosić sukcesy na forexie i gdziekolwiek proponuję posluchać rad tego pana:

https://www.youtube.com/watch?v=WDhAJS57yVk

:)

No Pain, No Gain !
a z Tobą stoplossy żebyś nam z forum nie zniknął ;)
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
helpfinance
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: helpfinance »

lukpiasek pisze:
helpfinance pisze:
Seryjny Morderca pisze:Idzie okres zimowy.. więc teraz bardziej się opłaca inwestować w gaz, ropę czy węgiel. A przenica i ogólnie zboża powinny zjechać windą w dół ponieważ argument słabych plonów to tylko 1/10 wartości ceny pszenicy. Przede wszystkim liczy się to ile jej aktualnie jest w rezerwach a to nie zmieniło się w skali 10 lat prawie w ogóle więc nie wiem o czym wy mówicie... poza tym może zabrzmieć to absurdalnie ale produkty oparte na pszenicy są w coraz to większej skali syntetyzowane a to znaczy, że ta na przestrzeni lat powinna tracić na wartości niezależnie od urodzaju w danym roku.
wg fal to raczej duży wzrost się szykuje

- i ty śmiesz kogoś krytykować odnośnie fal dyletancie :mrgreen:

-wykres złota, hossa opisana eliottem http://www.bankfotek.pl/image/1777942
-pewnie nie zauważyłeś ale pierwszy wykres który wkleiłem jest doskonale opisany pod kątem fal (cała hossa) oprócz ostatniej piątki autora i dalszych jego "prediction" , a napisałeś że ten ktoś się nie zna sie na falach a po twoich bazgrołach odnośnie chyba pszenicy całe forum zobaczyło twoje "miszczostwo" odnośnie fal :mrgreen: :564:
helpfinance nie zwraca uwagi na strukturę wewnętrzną fal , zmienność korekt ,proporcje impulsów zasięg korekt itd

-wykres pszenicy według helpfinance znawcy fal eliotta : http://forex-nawigator.biz/forum/resources/file/102140

który tak krytukeje autora analizy złota :
"Wkleiłeś analizy osób które nawet nie znają podstaw teorii fal , w obydwu przypadkach autorzy nie zwracają uwagi na strukturę wewnętrzną fal , zmienność korekt ,proporcje impulsów zasięg korekt itd . Moim zdaniem zwyczajnie się ośmieszasz poziomem dyletanctwa .
Pozdrawiam"

Proszę porównać który auto jest dyletantem Pozdrawiam. :D
ps, jak mogłeś nie zauważyć wew. struktur fal na wykresie złota ? czy ty wogóle widziałeś ten wykres czy tak tylko napisałeś sobie z nudów

-- Dodano: ndz 24-08-2014, 10:48 --

ciekawe do czego się teraz przyczepi helpfinance :D a taki mądry takie wykresy maluję że niejeden początkujący gimbus z forum lepiej eliotta od niego rysował ,pozdro młodzi uczący się :564:

-Reguła zmienności korekt - jeżeli fala 2 jest prosta można oczekiwać, że 4 będzie złożona
wyraźnie jest napisane można oczekiwać a nie że musi być taka !
oczywiście żeby skomplikować wykres spokojnie wyznaczę korektę nieregularną fala (4) ale po co ? :mrgreen: po co sobie komplikować życie ;)

Obrazek

Obrazek
Polecam Ci lekturę źródłową :Teoria fal Elliotta A. Frost R.Prechter ponieważ kompletnie nie wiesz o czym piszesz.
Proszę bardzo moja analiza
Mi wychodzi że zakończyliśmy bessę na rynku złota , zasięg docelowy wzrostów to jakieś 5 tys $
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lepiej nie grać niż stracić.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

lukpiasek pisze: a z Tobą stoplossy żebyś nam z forum nie zniknął ;)
kto by tam za mną tęsknił :mrgreen:
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

@helpfinance
Ciekawy jest ten Twój rysunek:
0824gc_f_d.png
Co jednak zauważyłem:
w ostatniej fali 5 fala iV zachodzi na i , a reguła mówi: fala 4 nie może zachodzić na fale 1 (w przeciwnym wypadku oznaczenie jest złe i trzeba je poprawić)
Czekam na poprawkę.
I jeszcze jedna uwaga fala iii, w której sugeruje Twój rysunek obecnie jesteśmy jest taka niemrawa, podczas gdy te fale są dynamiczne.
Nie jestem znawcą TFE i nie krytykuję - piszę to co dostrzegłem - może niesłusznie?

Awatar użytkownika
helpfinance
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: helpfinance »

karnak pisze:@helpfinance
0824gc_f_d.png
Co jednak zauważyłem:
w ostatniej fali 5 fala iV zachodzi na i , a reguła mówi: fala 4 nie może zachodzić na fale 1 (w przeciwnym wypadku oznaczenie jest złe i trzeba je poprawić)
Czekam na poprawkę.
I jeszcze jedna uwaga fala iii, w której sugeruje Twój rysunek obecnie jesteśmy jest taka niemrawa, podczas gdy te fale są dynamiczne.
Nie jestem znawcą TFE i nie krytykuję - piszę to co dostrzegłem - może niesłusznie?
Nie bądź taki skromny , sporo wiesz ... na rynkach lewarowanych często fala 4 zachodzi cieniem na 1, jest to związane z czyszczeniem sl , złoto obserwuję dokładnie od roku i analizuję na bieżąco dzień po dniu i na mniejszych interwałach zdarza się to dość często , najważniejszy jest ogólny kształt fali który odzwierciedla zbiorowe emocje na rynku a następnie struktura wewnętrzna , a tej iii co uważasz, że niemrawa to dajmy trochę czasu jeszcze , gdyż na razie widać jakąś jedynkę która zgodnie z teorią podlega najgłębszemu zniesieniu. Gdyby cena zeszła poniżej 1240 toby znaczyło, że się pomyliłem i trzeba zmienić oznaczenia .
Pozdr
Lepiej nie grać niż stracić.

Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

błędy fal
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

helpfinance pisze:
karnak pisze:@helpfinance
0824gc_f_d.png
Co jednak zauważyłem:
Czekam na poprawkę.
Nie bądź taki skromny , sporo wiesz ... na rynkach lewarowanych często fala 4 zachodzi cieniem na 1, jest to związane z czyszczeniem sl , złoto obserwuję dokładnie od roku i analizuję na bieżąco dzień po dniu i na mniejszych interwałach zdarza się to dość często , najważniejszy jest ogólny kształt fali który odzwierciedla zbiorowe emocje na rynku a następnie struktura wewnętrzna , a tej iii co uważasz, że niemrawa to dajmy trochę czasu jeszcze , gdyż na razie widać jakąś jedynkę która zgodnie z teorią podlega najgłębszemu zniesieniu. Gdyby cena zeszła poniżej 1240 toby znaczyło, że się pomyliłem i trzeba zmienić oznaczenia .
Pozdr
No ponoć tak wszyscy tłumaczą, że na lewarowanych 4 może zachodzić na 1.
Jeśli chodzi o bieżącą iii (najtrudniejszą do oznaczeń, bo obecną), to faktycznie dajmy trochę czasu jeszcze.
Dopóki wsparcie nie padło Twoje oznaczenia w grze.:)
Pozdr

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

przyszly tydzien bez wrozki :| chyba że na NZD zadziała w nocy.
ciekawy tydzień dla USD, z zakończeniem tego payrollsami ..
Swing

Zablokowany