Super Hedge ::..

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
trzycenty

Nieprzeczytany post autor: trzycenty »

A na GBPusd tez masz wlaczona strategie?
Najpierw wlacz MT4, potem odpal arkusz.
Odswierz.

a! wiem, co to moze byc:

W arkuszu config na gorze wpisz dobra sciezke do Twojego MT4.

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Już wszystko działa!
Dzięki Wielkie jeszcze raz, ten arkusz jest niesamowity. Teraz mogę testować swoje wymysły i na pewno dam znać jakie będą tego rezultaty. Jeżeli to co wcześniej pisałem się sprawdzi, czyli delta to w bardzo dużym przybliżeniu nasz zysk po zrównaniu się kursów i brak możliwości repaintów to to będzie TEN system.
Wychodząc z założenia, że kursy za jakiś czas (niedługi, stąd M5) się zrównają, czekamy na interesującą nas deltę np. 30 pipsów. Otwieramy pozycje i wiemy, że 30 pipsów już mamy po zrównaniu się kursów, gdy delta rośnie to na spokojnie dokładamy co jakiś czas kolejne pozycje i zgarniamy cały zysk w okolicach przecięcia się kursów. Cud miód normalnie 8)

trzycenty

Wlasnie ; )

teraz mozesz liczyc sobie, czego tylko chcesz ; )

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Na FF użytkownik forex2stay wrzucił bardzo prosty arkusz oparty na moich wcześniejszych wyliczankach. Ja tu się bawię w jakieś różnice w pipsach każdej świecy, szeregi skumulowane itp, itd, a wystarczyło od bieżącej ceny odjąć cenę początkową :D:D:D. Więc teraz mamy naprawdę super narzędzie! Nie mogę się doczekać przyszłego tygodnia, aby to przetestować.

Geniusz jak zawsze tkwi w prostocie!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

sir_skiner
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sir_skiner »

powiem Wam, ze mam mieszane uczucia... ponad rok z przerwami na papu i kupe sleczenia nad AT, Dinapolim, Danielewiczem, Eliottem i reszta... a to taki system - nie uwlaczajac autorom, ale mozna rzec: idiots porof system

czuje sie oszukany 8)

wojtek1976
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wojtek1976 »

poczekaj jak beda jakies bardzo zle dane z GB kursy sie rozjada na 400 pipsow i co wtedy,ale ogolnie tez tak inwestuje ale nie mam odwagi zainwestowac wiekszych pieniedzy na realu.

trzycenty

to samo nie zarobi, glowa tez jeszcze czasem trzeba ruszac.
Nie w kazdy sygnal wchodzic.

i poznac strategie, grac nia rok, dwa, zeby zrozumiec, a nie dzien.

sir_skiner
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sir_skiner »

wojtek1976 pisze:poczekaj jak beda jakies bardzo zle dane z GB kursy sie rozjada na 400 pipsow i co wtedy,ale ogolnie tez tak inwestuje ale nie mam odwagi zainwestowac wiekszych pieniedzy na realu.
zalezy czy sie przetna spowrotem :D :D :D
400 pips idzie przezyc inwestujac 0,05% portfela na pips 8)

wojtek1976
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wojtek1976 »

I oto chodzi kazdy system jest dobry jak jest odpowiednie MM

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Na chwilę obecną mamy dwie opcje:
1. Używać bezwzględnych różnić między dwiema parami od momentu początkowego. W tym momencie rodzi się pytanie, jaka data powinna być momentem początkowym do naliczania różnic. Im częściej data będzie resetowana, np. co tydzień, to i oczywiście spread między parami będzie mniejszy. Pytanie, co jeśli zagramy w środę i do piątku spread będzie taki sam, albo będzie się jeszcze zwiększał. Kiedy wyjść z pozycji? Tego też jeszcze nie wiem, ale potestuję i tę strategię., bo jako jedyna przedstawia rzeczywistą korelację i dekorelację obu par.

2. Możemy używać repaintujących wskaźników, które bardzo dobrze się sprawdzają (w tydzień zrobiłem ponad 600 pipsów) jednak wtedy na przecięciu się kursów nie mamy gwarancji zysku i ciągle trzeba dokładać nowe pozycje. Jednak za to, wydaję się, że częściej wykresy się przecinają i częściej możemy realizować zysk, który niestety nie może być założony z góry ze względu na repainty.

Jak na razie, gdy zacznę grać tą strategią na koncie real to będę bardziej skupiał się jeszcze na wskaźnikach NeutralHedge, a na bezwzględną różnicę między kursami będę patrzył na początku tygodnia, aby mieć większe szanse na wyjście z pozycji (punkt startowy resetowany od pierwszej niedzielnej świecy).

EDIT:
aktualne pozycje:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ