DayTrading: Piątek 22.08.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 sie 2014, 00:00

Wzrost
10
48%
Bez zmian
2
10%
Spadek
9
43%

Liczba głosów: 21

Awatar użytkownika
helpfinance
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Piątek 22.08.2014

Nieprzeczytany post autor: helpfinance »

lukpiasek pisze:ciekawostka :

http://www.bankfotek.pl/image/1777942

to oczywiście nie moje ale dokładnie ktoś tak jak ja poluje na 5 falę do okolic 1000$ :twisted:

a to moje:

https://www.tradingview.com/x/6SQIPEYo/

jesli przyjąć że prawie cały 2014 to płąska korekta abc i złoto nie przebije punktu c w fali 4 to jesteśmy w piątce
to się pokrywa u mnie z perspektywą dalszych wzrostów indeksów gdyż nawet putin i jego wojna nie potrafił zatrzymać hossy
Wkleiłeś analizy osób które nawet nie znają podstaw teorii fal , w obydwu przypadkach autorzy nie zwracają uwagi na strukturę wewnętrzną fal , zmienność korekt ,proporcje impulsów zasięg korekt itd . Moim zdaniem zwyczajnie się ośmieszasz poziomem dyletanctwa .
Pozdrawiam
Lepiej nie grać niż stracić.

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

Tak to jest jak ktos sie zabiera za cos o czym nie ma zielonego pojecia. To jest przejaw typowego szczeniecego amatorstwa. Zobaczyl reklqme, najaral sie na to ze przyjdzie i jak w kasynie cos kupi i zarobi przypadkiem fortune.

Jeden z drugim pewnie nawet nie rozumie czym jest fala i co to jest sl badz rating. Ja bym proponowal takich delikwentow od razu ignorowac. My tu pracujemy na jakis wynik dajac cos od siebie i nie interesuje nas przepychanka w piaskownicy.

Zauwazylem ze coraz wiecej jest tu ludzi z przypadku ktorzy mysla ze to totolotek, zaklinaczy rynku i samoodpowiadajacych sobie bezmozgich kretynow ktorym sie nie chce pomyslec 10 sekund tylko pytaja sie w co 3 poscie wszystkich czy dobrze zrobili.

Zanujace, zamartwiqjace, dziwne, glupie, idiotyczne i zupelnie nie na miejscu. Marketing robi swoje....

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Kusus, coś taki sfrustrowany ;) po to masz ignora jak Ci ktoś nie pasuje to go tam wrzuć i nie będziesz widział postów ;)

do lukpiaska: przerobiłem Twój rysunek.

cyferki 1, 2 i 3 oznaczają odbicia od LT
punkt 4 oznacza przebicie LT

wszystko zgodnie z teorią "PUK PUKów" ;) czyli, że za czwartym razem przebijamy LT :mrgreen:

wówczas zrobi się niej wsparcie i prawdopodobnie wybije wyżej.

Tak czy siak z obecnego trójkąta tworzonego w 2014 roku wybijemy gdzieś i na pewno z impetem.
Obstawiam, że najpierw polecimy jeszcze w dół (fałszywe przebicie trójkąta) i zrobimy szpile (tak jak 31.12.2013)... i potem północ :564:

Jakkolwiek wykres ten co dałeś (wycinek) jest pro spadkowy (coraz niższe szczyty), ale całościowo (monthly) już inaczej wygląda, a fundamentalnie hmm... no chyba, że ukraina już sprzedana ruskim przez niemców i mamy "POKÓJ".
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2014, 20:00 przez highend, łącznie zmieniany 3 razy.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

highend pisze: A jak tam nasza pszenica? Dwie osoby chcą sprzedawać... Na koniec piątkowej sesji wpuścili z ceny.,... Chyba teraz juz 540 to okazja na zakupy? Ale czemu sprzedawać???
No dokładnie coraz wyższe dołki więc wyglada na to że 540 już będzie atrakcyjne . Za pare dni rolowanie więc wskoczymy 20 usd wyżej ( chyba 27 sierpnia wypada ) . Widać że pszenica jest ostatnio grana bo ładne ruchy i jeśli tylko utrzymają te coraz wyższe dołki to odjazd w gorę coraz bliżej ( spodziewam się na pażdziernik )

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

rexex pisze: No dokładnie coraz wyższe dołki więc wyglada na to że 540 już będzie atrakcyjne . Za pare dni rolowanie więc wskoczymy 20 usd wyżej ( chyba 27 sierpnia wypada ) . Widać że pszenica jest ostatnio grana bo ładne ruchy i jeśli tylko utrzymają te coraz wyższe dołki to odjazd w gorę coraz bliżej ( spodziewam się na pażdziernik )
to dlaczego dwie osoby na forum chcą sprzedawać? czym to motywują? :mrgreen:
ja tam widzę okazje do L cały czas. S też da zarobić (jak np. od 570 pszenica niedawno choć nie skorzystałem), ale za bardzo ryzykowne.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
rexex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rexex »

highend pisze:
rexex pisze: No dokładnie coraz wyższe dołki więc wyglada na to że 540 już będzie atrakcyjne . Za pare dni rolowanie więc wskoczymy 20 usd wyżej ( chyba 27 sierpnia wypada ) . Widać że pszenica jest ostatnio grana bo ładne ruchy i jeśli tylko utrzymają te coraz wyższe dołki to odjazd w gorę coraz bliżej ( spodziewam się na pażdziernik )
to dlaczego dwie osoby na forum chcą sprzedawać? czym to motywują? :mrgreen:
ja tam widzę okazje do L cały czas. S też da zarobić (jak np. od 570 pszenica niedawno choć nie skorzystałem), ale za bardzo ryzykowne.

Każdy gra według swoich zasad i w sumie się nie dziwię bo w końcu jest trend spadkowy . Jednak widać oznaki zmiany trendu i warto szukać odwrócenia tego trendu bo jak się uda to jest kupa kasy do wzięcia . Tak jak kiedyś pisałem że będzie bujało i w sumie jakbyś trzymał pozycję to cudów by nie było . Optymalnie moim zdaniem to teraz jedną pozycję cierpliwie trzymać na k a drugą łapać po 15-20 usd po spadkach

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

Idzie okres zimowy.. więc teraz bardziej się opłaca inwestować w gaz, ropę czy węgiel. A przenica i ogólnie zboża powinny zjechać windą w dół ponieważ argument słabych plonów to tylko 1/10 wartości ceny pszenicy. Przede wszystkim liczy się to ile jej aktualnie jest w rezerwach a to nie zmieniło się w skali 10 lat prawie w ogóle więc nie wiem o czym wy mówicie... poza tym może zabrzmieć to absurdalnie ale produkty oparte na pszenicy są w coraz to większej skali syntetyzowane a to znaczy, że ta na przestrzeni lat powinna tracić na wartości niezależnie od urodzaju w danym roku.

Awatar użytkownika
helpfinance
Stały bywalec
Stały bywalec

Seryjny Morderca pisze:Idzie okres zimowy.. więc teraz bardziej się opłaca inwestować w gaz, ropę czy węgiel. A przenica i ogólnie zboża powinny zjechać windą w dół ponieważ argument słabych plonów to tylko 1/10 wartości ceny pszenicy. Przede wszystkim liczy się to ile jej aktualnie jest w rezerwach a to nie zmieniło się w skali 10 lat prawie w ogóle więc nie wiem o czym wy mówicie... poza tym może zabrzmieć to absurdalnie ale produkty oparte na pszenicy są w coraz to większej skali syntetyzowane a to znaczy, że ta na przestrzeni lat powinna tracić na wartości niezależnie od urodzaju w danym roku.
wg fal to raczej duży wzrost się szykuje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Odnośnie wykresu miesięcznego - to fala 4. może zajść na 1.?

Awatar użytkownika
helpfinance
Stały bywalec
Stały bywalec

teoretycznie na rynkach lewarowanych może naruszyć, szczególnie na rynkach towarowych gdzie na ogół nie ma mocno rozkręcających się impulsów jak na indeksach , towary zwykle chodzą w bardzo szerokich trendach bocznych i przeważnie mają najmocniej wydłużoną falę piątą co akurat tutaj szczególnie widać

Zablokowany