Dynamika Tickow czasem zwany "volumenem"

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Re: Dynamika Tickow czasem zwany "volumenem"

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

hehe ;)
Moje przesłanki są proste,
1. mamy n dążące do zajebiście dużo potencjalnych wskaźników
2. Długość naszego życia jak dla mnie jest mocno za krótka
3. Wniosek, trzeba przesortować dostępne "wskaźniki" wg. subiektywnych szans na powodzenie.
Po takim posortowaniu, zbieramy ze sterty kolejno "wskaźniki"...np. "wskaźnik wróżki" jest bardzo nisko (chyba niżej niż nawet te plamy na słońcu). i jeżeli mi starczy czasu (a pewnie nie starczy) i wszystko powyżej zawiedzie to też do nich dojdę :P

Możemy jedynie podyskutować o subiektywności i czy przesunąć dany "wskaźnik" wyżej w hierarchii czy niżej.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

Pytanie jak zmusić subiektywność by dążyła do obiektywności i po jakim kryterium przesuwać wskaźniki w hierarchii? Wszelkie pozostałe dywagacje stają się jałowe, bo znając odpowiedź na pytanie potrafimy wszystko ocenić w kilka sekund. Po co szukać metod skoro nie mamy narzędzia ich oceny?
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Nigdy nie słyszałem/czytałem o automacie z pozytywnym "expectency" wykorzystującym wolumen. W temacie jest kilku panów (z żyjących): David Weis, Tom Williams, Gavin Holmes, Rafał Glinicki, Mietek Siudek. Może z nimi zagadasz.

Awatar użytkownika
nufnuf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nufnuf »

Testowałem strategię opartą na dynamice tików (większa aktywność dawała sygnał otwarcia). Wygląda to nawet obiecująco, ale w obecnym MT4 niemożliwe do testowania. Musiałem testować na żywo i zaprzestałem.
Żeby to dobrze przetestować, trzeba by mieć dane z takiego projektu, jaki robi matka w wątku "Projekt logowanie ticków" i podrasować testera strategii. Na razie nie mam na to czasu, może kiedyś.

ODPOWIEDZ